VÁNOČNÍ HVĚZDA s kokosovou náplní
Potřebné ingredience
Základní ingredience: Piškotový korpus ve tvaru hvězdy. Ingredience-náplň: 250 g mascarpone, 50 g jemně strouhaného kokosu, 125 g moučkového cukru s vanilkou, 125 g kokosového jogurtu (může být i neochucený), 10 g želatiny (rozpuštěné ve dvou PL mléka), 250 ml pevně ušlehané smetany, mírně oslazené. Ostatní ingredience: Drobné čerstvé ovoce (maliny, borůvky, ostružiny, rybíz).
Postup přípravy
Všechny suroviny na náplň spojíme a necháme vychladit v ledničce.
Korpus hvězdy vydlabeme (zbylé kousky odložíme bokem) a kdo chce, může ho pokapat kávou, rumem nebo vaječným…
Vaječný likér
Potřebné ingredience
8 žloudků, 250ml smetany na šlehání min 30%, 400ml rumu, 2x salko
Postup přípravy
Salko a žloudky společně rozmixujeme přidáme smetanu a nakonec přidáme rum. Plníme přez sítko do čistých a suchých lahví a necháme 2 dny odležet, málo kdo to vydrží...
Likér z ledových kaštanů
Potřebné ingredience
250ml smetany ke šlehání 30% a výš, 1 salko, 3x ledové kaštany, 4 kostky hořké čokolády, 0.5l rumu
Postup přípravy
Smetanu dáme do hrnce, dáme 4kostky hořké čokolády a nalámeme tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání na mírnem ohni povaříme dokud se nám vše nespojí. Sejmeme z plotny a…
Kokosky
Potřebné ingredience
6 bílků, 360 g moučkového cukru 300g až 350g strouhaného kokosu
Postup přípravy
Z tohoto množství jsem udělal dva plechy. Bílek vyšleháme v řídký sníh, potom v kastrolku dáme do vodní lázně nebo hrnce s dvojím dnem, přidáme všechen cukr a mícháme dokud sníh…
Vánočka do formy Tescoma
Potřebné ingredience
* OMLÁDEK: 100 g vody, ½ lžičky medu (nebo sladěnky), 21 g čerstvého droždí, 120 g hladké mouky; * TĚSTO: 120 g hladké mouky, 120 g polohrubé mouky, 70 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, 50 g mléka, 70 g změklého másla, 1 lžíce rumu, 20 g oleje, větší špetka soli, strouhaná citronová kůra, 100 - 150 g rozinek (máme rádi hodně rozinek, je možné množství snížit, zaměnit úplně nebo část za kandované ovoce, sekané ořechy...); * NA FORMU:: trocha másla, mandlové lupínky
Postup přípravy
Vánočka podle skvělého receptu paní Ivy Trhoňové, množství upraveno tak, aby se těsto tak akorát vešlo do formy od Tescomy - originální recept a postup najdete zde:
http://www…
VÝBORNÉ SACHROVY DORTÍČKY
Potřebné ingredience
Na těsto: 14 dkg másla , 14 dkg moučkového cukru, vanilkový cukr , 6 vajec , 14 dkg mletých vlašských oříšků, 3 dkg kakaa Na náplň 1 žloutek ,10 dkg moučkového cukru, rum (cca 4 polévkové lžíce, místo rumu se dá použít popř. vaječný likér nebo trochu studené instatní kávy ) , čokoládová poleva, mleté ořechy na obalení/kokos na obalení, půlky ořechů na ozdobení
Postup přípravy
14 dkg másla utřeme se 14 dkg moučk. cukru, van. cukrem a 6 žloutky, pak se přidá 14 dkg mletých oříšků a 3 dkg kakaa a ušlehaný sníh ze 6 bílků. Vzniklé těsto se upeče na tukem…
Mrkvovo-ořechové dortíčky
Potřebné ingredience
Korpus: 150 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička skořice, 150 g cukru krupice, 100 g jemně nastrouhané mrkve, 80 g nasekaných ořechů a 80 g rozinek, 2 vejce, 125 ml oleje. Poleva: 100 g hořké čokolády, 1 PL kokosového oleje nebo ztuženého 100% tuku. Krém: 125 ml smetany ke šlehání 33%, 125 g mascarpone, 1 PL cukru moučka. Dále: hrst strouhaných ořechů.
Postup přípravy
Vyšleháme do pěny vejce a pomalu do nich vléváme za stálého šlehání na nejnižších otáčkách olej. V druhé míse smícháme ostatní suroviny a pak obě směsi spojíme. Těsto nalijeme na…
Tvarohové dortíčky s broskvemi
Potřebné ingredience
Korpus: 300 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g cukru moučka, 150 g Hery, 1 vejce. Krém: 125 ml smetany ke šlehání 33%, 125 g mascarpone, 1 PL cukru moučka. Náplň: 2 vejce, 150 g cukru moučka, 50 g másla, 500 g jemného tvarohu v alobalu, 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 lžička vanilkového extraktu. Dále: 1 broskvový kompot.
Postup přípravy
Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které rozválíme na plech 30x40 cm s pečícím papírem. Těsto poklademe kousky okapaných broskví a zalijeme náplní.
Náplň: Máslo s…
Tříbarevné košíčky
Potřebné ingredience
100 g 70% čokolády, 3 PL kokosového oleje, 50 g arašídového másla, sekané oříšky (arašídy, já ale dala pistáciové nesolené).
Postup přípravy
Recept je z posledního časopisu Albert. Kdo má také rád arašídové máslo jako my, může vyzkoušet.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s 1 PL kokosového oleje, nalijeme po 1…
TIRAMISU DORTÍK - lahodný dezert
Potřebné ingredience
Základní ingredience: 1 vyšší piškotový korpus nebo dva nízké, malý šálek oslazené silné kávy, kvalitní kakao. Ingredience-krém: 250 g mascarpone, 200 g čerstvé smetany na šlehání, 1 sáček vanilkového cukru (popřípadě moučkový cukr na doslazení podle podle chuti).
Postup přípravy
Příprava:
Předem uvaříme silnou kávu, osladíme ji a necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme na pevnou šlehačku, kterou smícháme s mascarpone, cukrem (kdo chce, může přidat pár…