Těstoviny se špenátem
Potřebné ingredience
čerstvé listy špenátu,cibule,česnek,těstoviny,sýr na strouhání,zakysaná smetana a sladká smetana,vejce,olej,sůl,pepř,případně nějaký dochucovací přípravek-harmonie chuti
Postup přípravy
Musím předeslat,že je to vymyšlený recept a pokaždé se povede úplně jinak,proto neuvádím žádné míry,každý si dá všeho tolik,kolik mu chutná...Začnu tím ,že uvařím do poloměkka…
Zapečené těstoviny s hermelínem,rajčaty,slaninou…
Potřebné ingredience
těstoviny- půl balíčku,zakysaná smetana,10 lžic kečupu, cibule,10 dkg anglické slaniny,hermelín,eidam 10 dkg,rajče
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme,pak je smícháme se smetanou a kečupem.Orestujeme cibulku se slaninou do zlatava,dáme na dno zapékací mísy.Na to vrstvu těstovin,pak hermelín na plátky,pak…
kuskusová bábovka
Potřebné ingredience
kuskus, olivový olej, zelenina (papriky, rajčata aj.), 200 g přírodního TOFU, vegetariánské párky, 3 vejce, trocha mléka, koření horalka, zeleninový bujón Wurzl
Postup přípravy
poměrně rychlé, zdravé a pěkně vypadající oběd-večeře - dá se jíst teplé i studené a vzhledem k ingrediencím ji dávám i naší malé :-))
Zapečené těstoviny s vepřovou konzervou (PRO LÍNÉ…
Potřebné ingredience
Jedno balení uvařených těstovin (používám vrtule, protože se lépe jí našemu nejmenšímu)
dvě vepřové konzervy od Hamé (jsou konzistencí spíše jako lunchmeat a lépe se to dělá)
půlka velkého kečupu
jedna veliká cibule
sýr (dávám jedno balení plátkového, protože jsem líná umývat struhadlo)
Podle chuti lze k těstovinám přidat i zelenina, třeba lečo.
Postup přípravy
Popisuji u jednotlivých fotografií.....
Pokud jste línější než já, tak nemusíte ani zapékat a můžete podávat hned jen vařené těstoviny s masovou směsí a posypané sýrem , ale…
MASÉNKO NA ŠŤÁVĚ-LEHKÉ A VÝBORNÉ
Potřebné ingredience
Jakékoliv maso,těstoviny,zelí, cibule, slaninka,mrkev,sůl, mletý kmín, paprika, 1 slepičí vývar-kostka,špetka Kari .možno trochu vegety,
Postup přípravy
Maso nakrájet na drobno , posypat kořením a orestovat, přidat vodu, chvíli dusit, přidat mrkev a dál dusit.
Vedle na pánvi osmahnou na cibulce slaninku a zelí nakrájené na…
LASAGNE
Potřebné ingredience
TĚSTO NA PLACKY - 5 vajec, 250g -300g hladká mouka (dle potřeby přidáme), sůl
NÁPLŇ - 500g mletého masa (míchané), 1/2 hrnku kečupu, 1 hrnek strouhanky,5 stroušků česneku, koření podle chuti(majoránka, bazalka, oregáno) sůl , pepř, 5 vajec, cibuli na plátky,3 rajčata na plátky
Strouhanka na vysypání
Postup přípravy
Přísady na těsto smícháme dohromady až vypracujem hladké těsto, které rozdělíme na čtyři bochánky, které dále propracujeme a z každého vyválíme obdélník rozměrů Vaší formy.
Těstoviny s bílou omáčkou
Potřebné ingredience
kuřecí prsa
šunka
cibulka
olej
smetanové, šunkové nebo houbové tavené sýry
niva
žampion
porek
smetana
hotová omáčka na těstoviny od vitany parmezánská (jen maličko) instantní
Postup přípravy
Na cibulce osmahneme kuřecí prsíčka nadrobno. Přidáme šunku na kostičky. Žampion nakrájíme, porek taky přidáme. Sýry necháme rozpustit. Zalijeme trochou šlehačky. Odsypeme tak…
TĚSTOVINY S OMÁČKOU Z HOVĚZÍHO MLETÉHO.
Potřebné ingredience
pro 4 osoby: Těstoviny, 500G. HOVĚZÍHO MLETÉHO MASA NEBO 2 hovězí velké konzervy ve vl. šťávě(Hamé doporučuji), 2 rajské protlaky, 2 okurky sterilované, velká cibule, půl káv. lžičky Kari koření ,tvrdý sýr, olej, voda asi 350 ml.
Postup přípravy
Na oleji zpěníme nadrobno cibuli, přidáme nadrobno nakrájené hov. maso i se socem z konzervy, přidat vodu , povařit asi 10 min, okurky nadrobno, Kari koření-nepřehnat to !!! Opět…
Těstoviny s krabí omáčkou / z krabích prstů /
Potřebné ingredience
omáčka:
rajče 3 ks ,
citron 1 ks ,
mletý černý pepř ,
jarní cibulky s natí 3 ks ,
smetana 250 ml ,
olej 3 lžíce ,
sůl ,
drůbeží vývar 250 ml ,
krabí tyčinky 1 balíček /nebo 2 /,
příloha:
těstoviny -1 balíček
Postup přípravy
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody. Vaříme je podle návodu na obalu. Během vaření si připravíme omáčku z krabích tyčinek .
Omyté cibulky rozdělíme na bílou a…
Taťkovy zapečený špagety
Potřebné ingredience
balíček špaget - nejlepší jsou panzani expres, 2malá leča, vepřové ve vlastní šťávě (možno i hovězí) - konzerva, 200-250g tvrdého sýra
Postup přípravy
uvaříme těstoviny. připravíme zapékací mísu - na dno mísy dáme trošku oleje (cca lžici). do mísy dáme asi 2/3 špaget, vyndáme maso z konzery a krájíme plátky asi 0,5-1cm silné a…