Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ovoce

Přidat recept
OVOCE
Rybízová šťáva

Rybízová šťáva

Potřebné ingredience

1 kg rybízu 1 lžička kyseliny citronové 1 kg cukru krupice 1 špetka kyseliny sorbové

Postup přípravy

1. den:
1 kg omytého rybízu přelijeme 1 l horké vody, přidá se lžička kyseliny citronové, lehce promícháme a necháme 1 den louhovat.

2. den:
Scedíme, nejlépe přes…

Zobrazit více...
OVOCE
Zimní / pečený čaj

Zimní / pečený čaj

Potřebné ingredience

2 kg ovoce , 1 kg cukru písek půl sáčku skořice 8 ks hřebíčků hřebíček sklenice na zavařování

Postup přípravy

pokud máme ovoce ze zahrádky a už vás ty bublaniny nudí, vyřešte to tímto čajem.

ingredience jsou na 2 kg různého ovoce.

ovoce si omyjeme, případně…

Zobrazit více...
OVOCE
Domácí kandovaná dýně obarvená

Domácí kandovaná dýně obarvená

Potřebné ingredience

1 kg dýně 500 g cukru potvavinářské barvy červená,zelená žlutá

Postup přípravy

Dýni Místo dýně můžete dát i cuketu nakrájíme na kostičky , namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody. Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem (1 kg dýně = 500 g cukru) a…

Zobrazit více...
OVOCE
Dýňový džus

Dýňový džus

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 1,5 kg dýně, 6-7 l vody, 60 dkg cukru, 3 citrony, 1 / 2 l citrónového sirupu, 1 lžička kyseliny citrónové Jak na to:

Postup přípravy

Dýně nakrájíme na kostičky a dáme do většího hrnce. Přidáme cukr a 1 l vody. Nakrájíme 1 citron bez slupky a přidáme s kyselinou citronovou. Vše necháme stát 24 hodin. Pak vše…

Zobrazit více...
OVOCE
JOSTOVÁ ŠŤÁVA

JOSTOVÁ ŠŤÁVA

Potřebné ingredience

josta, voda

Postup přípravy

3 dily omyte josty zalit 2 dily horke vody, nechat 24 hodin stat (po vychladnuti v lednici). potom prokapat pres uterku nebo plinku a vymackat. Na litr stavy dat potom kilo cukru,…

Zobrazit více...
OVOCE
HANÁCKÉ VDOLKY,KOLÁČE,SLAVNOSTNÍ,PRACNĚJŠÍ!!!

HANÁCKÉ VDOLKY,KOLÁČE,SLAVNOSTNÍ,PRACNĚJŠÍ!!!

Potřebné ingredience

NÁLNĚ,TVAROHOVÁ,MAKOVÁ,POVIDLOVÁ,TĚSTO KYNUTÉ:650DK-POLOHRUBÉ MOUKY,250ML VL.MLÉKA,3ŽLOUTKY,3/4KOSTKY DROŽDÍ,5POL.LŽIČ MOUČKY CUKR,200DK,ROZPUŠTĚNÉHO MÁSLA,1MOKA LŽIČKA SOLI.TĚSTO MÍCHÁM V PEKÁRNĚ A NECHÁM KYNOUT NA TALÍŘI.

Postup přípravy

TĚSTO V PEKÁRNĚ:MLÉKO,ŽLOUTKY MÁSLO +DALŠÍ PŘÍSADY ZADĚLÁME A NECHÁME NA TALÍŘI VYKYNOUT.MÁME HOTOVÉ NÁDIVKY,LZE DĚLAT MENŠÍ I VĚTŠÍ,JAK KDO CHCE,JÁ MÁM VŽDY TAK 30-35KOLÁČŮ…

Zobrazit více...
OVOCE
Rybízová šťáva..

Rybízová šťáva..

Potřebné ingredience

2 l vody, 1,5 kg červeného nebo černého rybízu případně josty (hybrid angrešte s černým rybízem), 2 - 2,5 kg cukru krupice, 40-50 g kyseliny citronové (prodává se buď 20 g nebo 50 g balení), 2,5 g pomůcky na zavařování od Dr. Oetkera (půlíme 5 g balení).

Postup přípravy

Pracně nasbírané rybízy důkladně omyjeme pod studenou vodou od nejrůznější lezoucí havěti :) se suchými lístečky a takto omyté hrozénky rybízu otrháme na jednotlivé kuličky které…

Zobrazit více...
OVOCE
PEČENÝ ČAJ

PEČENÝ ČAJ

Potřebné ingredience

2KG OVOCE,Z TOHO 1 KG RYBÍZU,ZBYLÉ KG,TŘEBA BORŮVKY,JABLKA,HRUŠKY,POMERANČE.PODLE MOŽNOSTÍ.JEDNOU JESTLI ČERSTVÉ NEBO ZAVAŘENÉ.DÁLE 500-750 G CUKRU.RUM.SKOŘICE.HŘEBÍČEK.BADYÁN.1-2 CITRÓNY.

Postup přípravy

OVOCE NASYPAT NA VYSOKÝ PLECH,POSYPAT CUKREM,SKOŘICÍ,HŘEBÍČEK+BADYÁN./DÁVÁM TAK 20 HŘEBÍČKŮ A PŮL SÁČKU BADYÁNU/A CITÓN KRÁJÍM NA MENŠÍ KOUSKY.TROCHU PROMÍCHAT A NA 35/40 MIN DO…

Zobrazit více...
OVOCE
VYNIKAJÍCÍ PEČENÁ JABLKA

VYNIKAJÍCÍ PEČENÁ JABLKA

Potřebné ingredience

4 JABLKA,\r\n1 LŽÍCE MLETÉ SKOŘICE,\r\n100 G MÁSLA,\r\n100 G CUKRU,\r\n50 G MLETÝCH OŘECHŮ, PÁR KOUSKŮ DRCENÝCH\r\nDLE CHUTI STROUHANÝ PERNÍK

Postup přípravy

Jablka oloupeme a zbavíme jadřince. V misce smícháme skořici, cukr, ořechy a perník. V rendlíku rozpustíme máslo, jablka v něm namočíme a obalíme v připravené směsi. Jablka dáme…

Zobrazit více...
OVOCE
Pečený čaj

Pečený čaj

Potřebné ingredience

2 kg rybízu (může být mix černý i červený, angrešť), 1kg cukru (třtinový), 5 ks tlučeného hřebíčku, 4 ks badyánu, 2 lžičky skořice, 2 ks šťávy z citrónu, 2dcl rumu - nemusí být

Postup přípravy

Rybíz nasypeme do hlubokého plechu či pekáčku, posypeme cukrem a kořením, pečeme 30 až 45 minut v troubě na 180-200 stupňů (pozor pouští šťávu). Poté vyndáme z trouby, přilijeme…

Zobrazit více...

Kategorie