Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Kečup...musím se s Vámi podělit !

Kečup...musím se s Vámi podělit !

Potřebné ingredience

1 Kg zralých rajčat, 2 cibule, 4 dkg cukru, malé štamprdle octa , necelá kávová lžička soli, 2 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 3 lístky bobk.listu.

Postup přípravy

Tenhle kečup mi dnes dala ochutnat jedna sousedka a moc mě zachutnal, tak jsem hned prubla a také se mi povedl, tak se s Vámi dělím o recept. Množství dá tak na 2 skleničky od…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ovocný pečený čaj

Ovocný pečený čaj

Potřebné ingredience

Potřebujeme 2 kg ovoce různého druhu (kdo má jaké rád) - Např. jeřabiny, maliny, rybíz, borůvky, pomeranče, citrusy, jablka... prostě.co les, zahrádka a obchod dá :o) 1,2 kg cukru (může být i méně) 3 hřebíčky 1/2 lžičky skořice 1/8 litru rumu (1 a 3/4 decky)

Postup přípravy

Očištěné ovoce si nakrájíme na malé kousky (borůvky, jeřabiny necháme celé), hřebíčky nadrtíme a vše smícháme ještě se skořicí a cukrem. Dáme na 1/2 hodiny péci (nejlépe na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
cuketa se zeleninou-k čemukoliv:-)

cuketa se zeleninou-k čemukoliv:-)

Potřebné ingredience

2kg cukety 0,5kg cibule 0,75kg rajčat 0,75kg paprik 2-3 větší mrkve 2-3 větší pertžele 1 celer 1a půl celé hlávky česneku 0,25l i více oleje 0,25l láhve sojové omáčky 7,5dkg vegety 1/4 balíčku deka trochu chilli koření 1-2 větší rajské protlaky 1/2 z většího kečupu

Postup přípravy

Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, česnek na plátky. Na oleji osmažíme cibuli a všechnu zeleninu podusíme (od nejtvrdší). Dáme do sklenic a sterilizujeme 20 minut na 70stupňů…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí rybízová šťáva

Domácí rybízová šťáva

Potřebné ingredience

rybíz
cukr
kyselina citronová

Postup přípravy

Otrhaný rybíz - jen kuličky!! necháme dva dny jen tak v míse rozležet.

Potom umeleme na strojku. (máme na to speciální) a ještě propasírujeme přes utěrku. Na 1kg šťávy dáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cuketová matlafunda-cuketa pod maso,na topinky

Cuketová matlafunda-cuketa pod maso,na topinky

Potřebné ingredience

3kg cukety-bez vnitřku 1kg cibule-nakrájené na jemno 3 palice česneku 1 tuk Omega 1 sáček mletého zázvoru 1 dcl sojové omáčky 1 dcl worcesterové omáčky 1 rajčatový protlak 1 kečup-malý nebo 500ml rajčatového pyré v krabičce 1 sáček chilli

Postup přípravy

Zpěníme cibuli na tuku,přidáme nastrouhanou cuketu a promícháme.
Doplníme všechny zbylé přísady.Půl hodiny dusíme,občas zamícháme,aby se to nepřipálilo.
Pak naplníme menší…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
DOMÁCÍ KEČUP PEČENÝ V TROUBĚ

DOMÁCÍ KEČUP PEČENÝ V TROUBĚ

Potřebné ingredience

2kg rajča, 2 papriky ( bílá nebo zelená ) , 4 cibule, 5 stroužků česneku, 2 polévkové lžíce soli, 25dkg cukru, 1 pol. lžíce mleté papriky, 1 dcl octu, 5 kuliček nového koření, 5 hřebíčků, 2 bobkové listy, kdo chce může i kousek celé skořice

Postup přípravy

Rajčata, papriky, cibuly a česnek nakrájíme - já to dala do většího pekáče. Přidáme všechny další ingrediece, promícháme a dáme péct do trouby, na 220 stupňů 1 hodinu. Občas…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nakládané okurky  ( chutné jako Znojemské)

Nakládané okurky ( chutné jako Znojemské)

Potřebné ingredience

Okurek kolik si koupíte,nebo posbíráte na zahradě.Kopr,cibule,mrkev.Koření: Nové koření,kuličky pepře,sůl.ocet,sacharin - sladidlo. A sklenice. (750ml )

Postup přípravy

Do zavařovačky dáte mrkev a cibuli na kolečka, nezapomeneme na kopr,který je velice důležitý ,dáme 4 ks.sacharínu,4 ks.nového koření,4ks.pepře,1lžičku kávovou soli a 1lžičku…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
jablečná přesnídávka (bez pudingu a bez zavařování)

jablečná přesnídávka (bez pudingu a bez zavařování)

Potřebné ingredience

2kg jablek, 50-60dkg cukru - a to je opravdu vše

Postup přípravy

Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Podlijeme cca 1,5dcl vody a dusíme 30min. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme cukr a ještě 10min povaříme. Plníme horké do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ĎÁBELSKÉ TOUSTY

ĎÁBELSKÉ TOUSTY

Potřebné ingredience

1kg paprik (1 kg po odstranění jádřince), 1kg rajčat, 3 velké cibule, 3 paličky česneku, 1/2 balení Deko, 5-7 feferonek, 1 kg pečeného masa (my dáváme bůček).

Postup přípravy

Všechnu zeleninu pomeleme na masovém strojku a povaříme asi 1,5 hodiny aby se odpařila voda. Pak přidáme upečené a umleté maso, Deko a ještě trochu povaříme. Dáme trochu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čalamáda na topinky, k bramboráku....Lahůdka:-)

Čalamáda na topinky, k bramboráku....Lahůdka:-)

Potřebné ingredience

1 kg rajčat, 1 kg paprik, 1 kg cibule, plnotučná hořčice střední, 80 g soli, 130 g cukru, 1/2 balíčku mletého pepře, 1/2 l oleje, 2 dcl octa, 1 větší česnek

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na kostičky, přimícháme k ní všechny ostatní ingredience, dáme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme minimálně hodinu, než se vše pěkně propojí a směs zhoustne.…

Zobrazit více...

Kategorie