Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Čočkovo-mrkvová krémová polévka

Čočkovo-mrkvová krémová polévka

Potřebné ingredience

1 lžička celého kmínu, 2 lžíce olivového oleje, 500g mrkve, 140g červené loupané čočky, zeleninový bojón, sůl, pepř, petrželová nebo celerová nať, ev. kousek zázvoru nebo chilli papričky

Postup přípravy

Kmín nasucho opražíme, přidáme olej, nastrouhanou mrkev nahrubo. Orestujeme, osolíme, přidáme vodu (asi 1 - 1,5l), bojón a necháme vařit. Po 10min. přidáme propláchnutou čočku a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bílá zelňačka

Bílá zelňačka

Potřebné ingredience

1 malá sklenice kysaného zelí 5 brambor 1 bujon 200g uzené krkovice 1 cibule 1 bobkový list 3 kuličky nového koření 3 kuličky pepře 1 kelímek smetana 31-33% kmín,cukr,sůl

Postup přípravy

Cibulku pokrájíme na drobno a dáme na olej osmahnout přidáme na kostičky pokrájené
uzené a krátce orestujeme.
Zelí scedíme a vymačkáme přebytečnou šťávu (neoplachujeme)

Zobrazit více...
POLÉVKY
Adamova hrachová polévka-DĚKUJI PAVLÍNCE

Adamova hrachová polévka-DĚKUJI PAVLÍNCE

Potřebné ingredience

Suroviny: zelený hrách 1 větší mrkev 1 petržel kousek celeru zeleninový bujón máslo

Postup přípravy

Postup
Přes noc namočený hrách uvaříme v zeleninovém bujónu. Na struhadle nastrouháme na jemno kořenovou zeleninu, kterou osmahneme na másle, mírně osolíme. Přidáme k hrachu a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová - výborná !!!

Brokolicová - výborná !!!

Potřebné ingredience

1 brokolice, 4 brambory, 1cibule, 2 ostravské klobásky, sůl, mletá sladká paprika, mouka, olej

Postup přípravy

Na oleji osmažíme do růžova jemně nakrájenou cibulku, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásku a trošku opečeme, poté zaprášíme mletou sladkou paprikou a hladkou moukou, párkrát…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dršťková polévka z hlívy ustřičné

Dršťková polévka z hlívy ustřičné

Potřebné ingredience

Hlíva ustřičná, olej, cibule, česnek, majoránka, červená paprika, drcený kmín, hovězí vývar (bujon), na zahuštění bramboru

Postup přípravy

Na oleji si spěníme cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu a 5-10 minut necháme restovat. Poprášíme paprikou, promícháme a zalijeme vývarem nebo bujonem. Necháme vařit 10…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Potřebné ingredience

1 větší cuketa, 1 cibule, 3 brambory, ovesné vločky, polévkové koření nebo vývar, sůl, pepř a petřželka, máslo

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibulku, až zesklovatí přídáme na kostičky nakrájenou cuketu a bramboty (chvíli restujeme). Pak přidáme vývar nebo vodu a polévkové koření. Vaříme až vše změkne…

Zobrazit více...
POLÉVKY
famózní brokolicová polévka

famózní brokolicová polévka

Potřebné ingredience

2brokolice , 3,5litru kuřecího vývaru , 100g taveného sýru , 2stroužky česneku , sůl,pepř,muškátový oříšek,3lžíce hladké mouky,375 g smetany ke šlehání , 1 žloutke,máslo na zjemnění , citronová šťáva

Postup přípravy

já neměla svůj vývar,tak sem si v 3,5litrech vody rozpustila 4kostky kuřecího bujonu , do toho sem vložila brokolici nakrájenou na růžičky a nechala vařit do změknutí

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kroupová polévka

Kroupová polévka

Potřebné ingredience

2 hrsti krup, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 mrkev, 1 malá petržel, 4 malé brambory, sůl, asi 3/4l vývaru (ev. voda + zeleninový bio bujón), 1/2 stroužku česneku, lžíce majoránky, drcený kmín, sůl

Postup přípravy

Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme kroupy, zeleninu, česnek, kmín, sůl, majoránku a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí krup a zeleniny. Podle potřeby doléváme vývar (vodu).

Zobrazit více...
POLÉVKY
VYNIKAJÍCÍ KULAJDA

VYNIKAJÍCÍ KULAJDA

Potřebné ingredience

30 dkg čerstvých žampionů, 5 větších brambor, 250 ml smetany na šlehání, čerstvý kopr, 3 natvrdo uvařená vejce, 1,5 l vody, kousek másla (asi tak 5 dkg), 2 - 3 lžíce mouky, sůl, bílý pepř, 1 - 2 lžíce octa

Postup přípravy

V hrnci uděláme z másla a mouky zásmažku, nalijeme tam 1,5 l vody, vložíme očištěné a nakrájené houby, sůl a necháme asi 10 min vařit. Poté přidáme brambory na kostičky a necháme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
BORŠČ

BORŠČ

Potřebné ingredience

uzená žebra,nebo něco jiného uzeného,kousek vepřového,nebo kousek hovězího masa,rajský protlak,kořenová zelenina,cibule,čerstvá červená řepa,zelí,brambory,máslo,ocet,cukr,sůl,zakysaná smetana,podravka a pod.

Postup přípravy

Uvaříme si maso,mezitím na másle osmahnout cibuli,kořenovou zeleninu,přidat protlat a nechat spojit.Zalít vývarem a vařit.Červenou řepu nakrájet na kostičky zvlášť na másle…

Zobrazit více...

Kategorie