Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Hořčicovo smetanová omáčka

Hořčicovo smetanová omáčka

Potřebné ingredience

Hovězí ( kuřecí nebo vepřové), sůl, pepř, olej, cibule, plnotučná hořčice, masox, šlehačka, hladká mouka, mléko

Postup přípravy

Nejprveme nakrajime cibulku a dame ji usmazit do zlatova. Nakrajime si maso na nudlicky (muzeme nechat i platky, ja to delam kvuli detem na nudlicky) a dame orestovat na zlatou…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Roštěná s vajíčkem čili štěpánská

Roštěná s vajíčkem čili štěpánská

Potřebné ingredience

Nejlepší je hovězí masíko, ale já dělala z vepřového, je levnější. Cibule, troška oleje, sůl, vegeta, žampiony - nejsou nutné - já dala z plechovičky, vajíčko vařené na tvrdo, trocha mouky hladké

Postup přípravy

Na oleji vzpěním cibuli a tu smažím až do zlatova, je nutné odhadnout aby nebyla moc tmavá - zhořkne. Když je zlatá, dám na ní plátky masa a restuju společně než maso pustí šťávu…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka s hovězím masem - recept

Rajská omáčka s hovězím masem - recept

Potřebné ingredience

Suroviny:500 g předního hovězího masa, 1 menší cibule,2 lžíce másla,4 kuličky pepře,2 kuličky nového koření,1 ks bobkového listu, 200 g rajského protlaku,200 ml kečupu,sůl,cukr podle chuti,perníkové koření

Postup přípravy

Postup:Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme, dokud není maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou, abychom měli asi 1…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Bramborový guláš

Bramborový guláš

Potřebné ingredience

Brambory, párek, cibule, sůl, pepř, slanina, majoránka, sladká paprika, česnek.

Postup přípravy

Na oleji orestovat cibulku, přidat nadrobno nakrájený kousek anglické, až se opeče, dát párek na kostičky,prolisovat 2 stroučky česneku, osolit, opepřit, posypat paprikou,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
FAZOLKY NA SMETANĚ

FAZOLKY NA SMETANĚ

Potřebné ingredience

skleničku zavařených fazolek-nebo čerstvé ze zahrádky,máslo, hl.mouku,ocet ,sůl, cukr ,kostka bujonu,šlehačka, zakysaná smetana

Postup přípravy

Dám asi 1/4 másla rozpustit a trochu mouky-udělám jíšku,zaliju budˇ nálevem s fazolek-nebo vodou a přidám fazolky.Podle chuti dám cukr-asi5 lžíc-ocet 2lžíce, bujon, sůl a dusím.Ty…

Zobrazit více...
OMÁČKY
ŠVESTKOVÁ OMÁČKA, vařená uzená krkovice a bramborové knedlíky

ŠVESTKOVÁ OMÁČKA, vařená uzená krkovice a bramborové…

Potřebné ingredience

1 litr studené vody, , 5-6 kostek cukru, asi 1 lžičku soli, podle toho jak solíte, 1 lžička skořice, 2 lžíce oleje a 2 lžíce hladké mouky, 6 až 8 lžic švestkových povidel. Čtvereček 3x3 cm dobře omyté citronové kůry - nemusí být, to jenom pro mlsné gurmánské jazýčky. Na posypání - mandlové lupínky.

Postup přípravy

Do kastrolu dám 2 lžíce oleje a dvě lžíce hladké mouky, promíchám, vzniklou světlou jíšku zaliji za stálého míchání asi 1 litrem studené vody, po zhoustnutí přidám až 6 kostek…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková z vepřového-děkuji vareni.cz

Svíčková z vepřového-děkuji vareni.cz

Potřebné ingredience

450 g maso 1 ks citron 1 kelímek sladká smetana 0,5 ks celer 1 ks petržel 1 lžíce cukr 3 kuličky celé nové koření 5 lístků bobkový list 1 ks cibule 1 ks mrkev 1 hrst tymián podle chuti  sůl podle potřeby  voda  světlá jíška

Postup přípravy

Veškerou zeleninu očistíme nebo oloupeme. Nakrájíme ji nadrobno.

V hrnci osmažíme na oleji nebo másle nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, půlku celeru a petržel. Hned na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
HOUBOVKA- omáčka

HOUBOVKA- omáčka

Potřebné ingredience

4 plátky masa- jekékoliv, 300g. čerstvých nebo 2 hrsti sušených hub, 40g slaninky,hladká mouka, 1 větší cibule, 250 ml smetany, 1 masox(ale nemusí bý¨), kousek másla....

Postup přípravy

Maso nařízneme po obvodu, neklepeme, osolíme, poprášíme moukou.
Slaninu a cibuli nakrájet na kostičky -zpěníme, přidáme maso a opečem.
Podlijeme trochou vody, dusíme do…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rozstřelený ptáček

Rozstřelený ptáček

Potřebné ingredience

500g hovězího masa, 2 - 3 párky, 4 okurky, 2 vejce natvrdo, 2 masoxy, sůl, pepř, 3 lžičky hořčice, kousek špeku, 1 lžíce másla, 1 lžíce sádla, hladká mouka

Postup přípravy

Kostky masa osmahneme na tuku, přidáme hořčici a masoxy. Podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Poté přidáme nakrájené okurky, vejce a párky, dochutíme a necháme chvíli provařit.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
VEPŘOVÁ KÝTA NA MAJORÁNCE-výborná,jednoduchá omajda

VEPŘOVÁ KÝTA NA MAJORÁNCE-výborná,jednoduchá omajda

Potřebné ingredience

cca 1kg vepřové kýty(nebo plece),2 cibule nakrájené nadrobno,5 stroužků česneku(ne čínského:-),plátek másla,cca 1,5litru vroucí vody(nebo vývaru),kelímek smetany na šlehání,cca 2lžíce čerstvých lístků majoránky nakr.nadrobno,sůl,2lžíce hladké mouky...

Postup přípravy

Maso nakrájím na větší kostky.V kastrolu rozehřeji máslo,osmažím na něm cibulku dozlatova.Přidám maso,opeču do zatáhnutí,osolím,po odpaření šťávy přidám česnek nakrájený nadrobnou…

Zobrazit více...

Kategorie