Hořčicovo smetanová omáčka
Potřebné ingredience
Hovězí ( kuřecí nebo vepřové), sůl, pepř, olej, cibule, plnotučná hořčice, masox, šlehačka, hladká mouka, mléko
Postup přípravy
Nejprveme nakrajime cibulku a dame ji usmazit do zlatova. Nakrajime si maso na nudlicky (muzeme nechat i platky, ja to delam kvuli detem na nudlicky) a dame orestovat na zlatou…
Roštěná s vajíčkem čili štěpánská
Potřebné ingredience
Nejlepší je hovězí masíko, ale já dělala z vepřového, je levnější. Cibule, troška oleje, sůl, vegeta, žampiony - nejsou nutné - já dala z plechovičky, vajíčko vařené na tvrdo, trocha mouky hladké
Postup přípravy
Na oleji vzpěním cibuli a tu smažím až do zlatova, je nutné odhadnout aby nebyla moc tmavá - zhořkne. Když je zlatá, dám na ní plátky masa a restuju společně než maso pustí šťávu…
Rajská omáčka s hovězím masem - recept
Potřebné ingredience
Suroviny:500 g předního hovězího masa, 1 menší cibule,2 lžíce másla,4 kuličky pepře,2 kuličky nového koření,1 ks bobkového listu, 200 g rajského protlaku,200 ml kečupu,sůl,cukr podle chuti,perníkové koření
Postup přípravy
Postup:Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme, dokud není maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou, abychom měli asi 1…
Bramborový guláš
Potřebné ingredience
Brambory, párek, cibule, sůl, pepř, slanina, majoránka, sladká paprika, česnek.
Postup přípravy
Na oleji orestovat cibulku, přidat nadrobno nakrájený kousek anglické, až se opeče, dát párek na kostičky,prolisovat 2 stroučky česneku, osolit, opepřit, posypat paprikou,…
FAZOLKY NA SMETANĚ
Potřebné ingredience
skleničku zavařených fazolek-nebo čerstvé ze zahrádky,máslo, hl.mouku,ocet ,sůl, cukr ,kostka bujonu,šlehačka, zakysaná smetana
Postup přípravy
Dám asi 1/4 másla rozpustit a trochu mouky-udělám jíšku,zaliju budˇ nálevem s fazolek-nebo vodou a přidám fazolky.Podle chuti dám cukr-asi5 lžíc-ocet 2lžíce, bujon, sůl a dusím.Ty…
ŠVESTKOVÁ OMÁČKA, vařená uzená krkovice a bramborové…
Potřebné ingredience
1 litr studené vody, , 5-6 kostek cukru, asi 1 lžičku soli, podle toho jak solíte, 1 lžička skořice, 2 lžíce oleje a 2 lžíce hladké mouky, 6 až 8 lžic švestkových povidel. Čtvereček 3x3 cm dobře omyté citronové kůry - nemusí být, to jenom pro mlsné gurmánské jazýčky. Na posypání - mandlové lupínky.
Postup přípravy
Do kastrolu dám 2 lžíce oleje a dvě lžíce hladké mouky, promíchám, vzniklou světlou jíšku zaliji za stálého míchání asi 1 litrem studené vody, po zhoustnutí přidám až 6 kostek…
Svíčková z vepřového-děkuji vareni.cz
Potřebné ingredience
450 g maso 1 ks citron 1 kelímek sladká smetana 0,5 ks celer 1 ks petržel 1 lžíce cukr 3 kuličky celé nové koření 5 lístků bobkový list 1 ks cibule 1 ks mrkev 1 hrst tymián podle chuti sůl podle potřeby voda světlá jíška
Postup přípravy
Veškerou zeleninu očistíme nebo oloupeme. Nakrájíme ji nadrobno.
V hrnci osmažíme na oleji nebo másle nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, půlku celeru a petržel. Hned na…
HOUBOVKA- omáčka
Potřebné ingredience
4 plátky masa- jekékoliv, 300g. čerstvých nebo 2 hrsti sušených hub, 40g slaninky,hladká mouka, 1 větší cibule, 250 ml smetany, 1 masox(ale nemusí bý¨), kousek másla....
Postup přípravy
Maso nařízneme po obvodu, neklepeme, osolíme, poprášíme moukou.
Slaninu a cibuli nakrájet na kostičky -zpěníme, přidáme maso a opečem.
Podlijeme trochou vody, dusíme do…
Rozstřelený ptáček
Potřebné ingredience
500g hovězího masa, 2 - 3 párky, 4 okurky, 2 vejce natvrdo, 2 masoxy, sůl, pepř, 3 lžičky hořčice, kousek špeku, 1 lžíce másla, 1 lžíce sádla, hladká mouka
Postup přípravy
Kostky masa osmahneme na tuku, přidáme hořčici a masoxy. Podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Poté přidáme nakrájené okurky, vejce a párky, dochutíme a necháme chvíli provařit.…
VEPŘOVÁ KÝTA NA MAJORÁNCE-výborná,jednoduchá omajda
Potřebné ingredience
cca 1kg vepřové kýty(nebo plece),2 cibule nakrájené nadrobno,5 stroužků česneku(ne čínského:-),plátek másla,cca 1,5litru vroucí vody(nebo vývaru),kelímek smetany na šlehání,cca 2lžíce čerstvých lístků majoránky nakr.nadrobno,sůl,2lžíce hladké mouky...
Postup přípravy
Maso nakrájím na větší kostky.V kastrolu rozehřeji máslo,osmažím na něm cibulku dozlatova.Přidám maso,opeču do zatáhnutí,osolím,po odpaření šťávy přidám česnek nakrájený nadrobnou…