Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
Arabelčina dušená kapusta s vepřovými výpečky

Arabelčina dušená kapusta s vepřovými výpečky

Potřebné ingredience

1 hlávka kapusty, sůl, 3 stroužky česneku, olej, 1 cibule, hladká mouka, kmín drcený, půl masoxu

Postup přípravy

Omytou kapustu si nakrájíme na nudličky a spaříme.
Ve větším hrnci si zpěníme kousek špeku a 2 plátky anglické slaniny na kostičky na trošce tuku, pak k tomu přidáme na…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brokolicové placičky

Brokolicové placičky

Potřebné ingredience

Brokolice čerstvá( může být mražená), 3 brambory, česnek 2 - 3 stroužky, sůl, 3 lžíce mouky, 2 vejce, 15 dkg tvrdý sýr, mléko, strouhanka - na obalení

Postup přípravy

Brokolici uvařit ( tak na půl), brambory a sýr rozstrouhat na hrubém struhadle, zasypat moukou, přidat česnek, vejce a mléko ( podle hustoty.) Zamíchat, vytvořit kuličky, ty…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Gratinovany fenykl (2)

Gratinovany fenykl (2)

Potřebné ingredience

4 fenykly,1 mala cibule,10 malych rajcatek,sul,oliv. olej,oregano,strouhanka a nastrouhany syr grana

Postup přípravy

Nejprve dam varit vodu do hrnce.Mezitim si nakrajim fenykl na osminky,rajcatka na pul a cibuli na tenke platky.
Do vrouci,osolene vody vsypu fenykl a varim asi 10 minut,pak…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený celer

Zapečený celer

Potřebné ingredience

1 větší celer, 500g brambor, 250 - 300ml smetany, 150 mléka, 3 stroužky česneku, trocha tymiánu, 1 lžíce dijonské hořčice, 200g anglické slaniny, 100g balkánského sýru, sůl

Postup přípravy

Celer oloupeme a nakrájíme na slabé plátky, brambory také. Smetanu a mléko svaříme, přidáme prolisovaný česnek, hořčici, tymián, sůl, chvíli povaříme a odstavíme. Zapékací mísu…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
"Parmigiana" z lilku

"Parmigiana" z lilku

Potřebné ingredience

3 vetsi lilky (asi 1 kg),300 g mozzarella nebo parenica,500 ml rajcatove stavy(pyre),150 g grana padano,sul,oliv. olej,bazalka,cesnek komu chutna

Postup přípravy

Nejprve se musi pripravit omacka.Na olej dam nakrajeny cesnek(ja vynechavam),pridam rajcatovou stavu a varim az trochu zhoustne,pak osolim a pridam natrhanou bazalku.
Mezitim…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Květák v čepičce

Květák v čepičce

Potřebné ingredience

1 menší květák nebo 1/2 velkého,8 dkg másla,2 vejce,20 dkg polohrubé mouky,100 ml mléka,10 dkg šunky,5 dkg str.sýra,strouhanka

Postup přípravy

Květák si uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout.Já dělám z velkého květáku-vyndám si půlku a ze zbytku udělám polévku.
Misku v které budeme zapékat si vymažeme máslem a…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Nejrychlejší zelníky

Nejrychlejší zelníky

Potřebné ingredience

Kysané zelí, 500 g hladké mouky, 1/2 pr.do pečiva,2 vejce, 1/2 kostky sádla a necelá půlka Hery, sůl, kmín

Postup přípravy

Mouku, pr.do pečiva, sůl, rozehřátý tuk a vejce smícháme dohromady, přidáme zelí. Je to husté těsto, musí se na plechu roztírat. Plech vymazat sádlem a navrch posypat mletým…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený lilek s mletým masem

Zapečený lilek s mletým masem

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 2 větší lilky, 500g mletého masa (ráda používám výhradně hovězí, obsahuje méně tuku), 2 mrkve, 1 kelímek zakysané smetany, větší cibule, 2 stroužky česneku, pepř, kari, olivový olej, sůl

Postup přípravy

Lilek rozřízneme napůl a lžící z něj vydlabeme dužinu tak, abychom nepoškodili slupku. Na oleji osmažíme cibuli a mleté maso. Přidáme nakrájenou dužinu lilku a na jemno…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zeleninové placičky

Zeleninové placičky

Potřebné ingredience

mix zeleniny, já používám mraženou (hrášek, mrkev, kukuřice), celé vajíčko, strouhanku, sůl, pepř, česnek, tentokrát jsem přidala i nastrouhaný sýr

Postup přípravy

Zeleninu uvaříme do měkka, rozmixujeme a necháme vychladnout, po vychladnutí přidáme celé vajíčko a strouhanku a vše dobře promícháme, nakonec dochutím. Ze směsi utváříme placičky…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Lilek - PROSTRENO

Lilek - PROSTRENO

Potřebné ingredience

•1 menší lilek •150 ml zakysané smetany •1 stroužek česneku •30 g vlašských ořechů nebo granatoveho jablka •kari na dochucení

Postup přípravy

Lilek osmažíme z obou stran. Ze zakysané smetany, vlašských ořechů, kari a česneku uděláme studenou omáčku, kterou podáváme s lilkem

Zobrazit více...

Kategorie