Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
DOMÁCÍ PLETÝNKY

DOMÁCÍ PLETÝNKY

Potřebné ingredience

250 ml mléka 50 g másla 1 vejce 4 lžičky cukru 2 lžičky soli 500 g polohrubé mouky 30 g droždí Vejce na potření

Postup přípravy

V pekárně zpracujeme těsto, ze kterého pak tvoříme pletýnky. Ty necháme chvíli kynout a pak je potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170° asi 15-20 minut…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KYNUTÝ KNEDLÍK Z DOMÁCÍ PEKÁRNY PODLE RECEPTU ZLUTY

KYNUTÝ KNEDLÍK Z DOMÁCÍ PEKÁRNY PODLE RECEPTU ZLUTY

Potřebné ingredience

1/4 litru mléka (já dala asi čtvrtinu mléka a zbytek vody), 1 celé vajíčko, 1/2 kg hrubé mouky, 1 zarovnaná kávová lžička soli, 1-1,5 kávové lžičky sušeného droždí. Při pípnutí přidám 1 starší rohlík nakrájený na kostičky.

Postup přípravy

Do domácí pekárny dáme v pořadí určeném pro DP, při pípnutí přidám 1 starší rohlík nakrájený na kostičky. Po vykynutí vytvoříme 2 šišky (už s těstem moc nemanipuluju) a vložím do…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ČESKÉ VDOLKY

ČESKÉ VDOLKY

Potřebné ingredience

3 HRNKY POLOHRUBÉ MOUKY, VANILKOVÝ CUKR, CELÉ VEJCE, 6 LŽIC TUKU (CCA 100 G) DROŽDÍ, ŠPETKA SOLI, CITRONOVÁ KURA, 1 HRNEK MLÉKA. NA OZDOBENÍ POVIDLA, STROUHANÝ TVAROH A KYSANÁ SMETANA. TUK NA PEČENÍ.

Postup přípravy

V PEKÁRNĚ ZADĚLÁM TĚSTO - NEJPRVE DÁVÁM TEKUTÉ VĚCI - MLÉKO, VEJCE, TUK, PAK CITRONOVOU KŮRU, JEDEN VANILKOVÝ CUKR, MOUKU A ÚPLNĚ POSLEDNÍ DROŽDÍ. PO VYKYNUTÍ CCA 70 MINUT NA…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
SLAVNOSTNÍ  VÁNOČKA  Z  DOMÁCÍ  PEKÁRNY

SLAVNOSTNÍ VÁNOČKA Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

Potřebné ingredience

200 ml mléka, 1 celé vajíčko , 100g hery, 500 g polohrubé mouky, 100 g cukru , špetka soli , 1 lžička mleté skořice, 1 sáček sušeného droždí, hrst nasekaných nebo mletých oříšků nebo mandlí a rozinky (já je máčím v rumu)

Postup přípravy

Dáme do pekárny v uvedeném pořadí, po promíchání přidáme oříšky, mandle a rozinky.
Pekla jsem dle receptu p. Andrjky S. ID 22476. Andrejka pekla v pekárně Moulinex, program 1…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Cesnakové slimáky z pľudrovaného cesta

Cesnakové slimáky z pľudrovaného cesta

Potřebné ingredience

320ml mlieka, po 1 čaj. lyžičky soli a kr. cukru, 2 pol. lyžice oleja, 500g pol. múky, 15g droždia, 120g margarínu, 5 strúčikov cesnaku, soľ, voda

Postup přípravy

Cesto si pripravíme v DP. Po vykysnutí rozváľame na plát a na 1 polovicu cesta nakrájame margarín. Preložíme 3-krát a cesto rozvaľkáme. Postup opäť zopakujeme. Cesto si rozvaľkáme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CHLEBOVÉ BAGETY

CHLEBOVÉ BAGETY

Potřebné ingredience

350ml vody, 2 PL olivového oleje, 1 PL jablečného octa, 200g pšeničné chlebové mouky, 200g pšeničné chlebové mouky tmavé, 100g žitné chlebové mouky tmavé, 100g žitné celozrnné mouky, 27g čerstvého droždí, 1ČL sušeného žitného kvásku(nemusí být), 1/2 ČL cukru, 2,5 ČL soli, 2ČL kmínu

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dáme do pekárny, sušený kvásek nasypeme na droždí a zasypeme cukrem.Program těsto, pak vytvarujeme 3 bagety, potřeme olivovým olejem, uděláme šikmé nářezy a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Housky a rohlíky

Housky a rohlíky

Potřebné ingredience

250ml vlažného mléka, 50g rozpuštěného másla, 1 vejce, 350g hladké mouky, 100g pohankové mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1 a 1/2 lžičky sušeného droždí, semínka nebo kmín na posypání

Postup přípravy

Zaděláme si těsto v domácí pekárně a potom si vytvarujeme rohlíky nebo housky. Já jsem některé rohlíky naplnila šunkou a tvrdým sýrem. Potřeme mlékem a posypeme semínky nebo…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
staročeský ,,Frgálovník,,

staročeský ,,Frgálovník,,

Potřebné ingredience

TĚSTO : 25 dkg hl. mouky, 3 dkg rozpust. másla, 1 žloutek, 1,5 čl. suš. droždí / mebo 1dkg čerstvého/, 3 dkg cukru, 1,5 dcl mléka, PLNKA 1 : 20 dkg švestkových povidel, voda, rum, skořice, cukr PLNKA 2: 5-6 jablek, škořice, rum, máslo, med, cukr POSÝPKA : 2 dkg hr. mouky, 3 dkg kr. cukru, 2 dkg másla

Postup přípravy

Těsto si připravíme v DP - nejdřív tekuté, pak sypké suroviny

PLNKA 1 : Povidla s trochou vody, rumu, 2 PL ml.skořice a cukru / dle chuti/ povaříme
PLNKA 2 : jablka…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zapečené brambůrky v DP

Zapečené brambůrky v DP

Potřebné ingredience

vařené brambory, uzené nebo jiné masíčko, zelenina, sýr, vajíčko

Postup přípravy

Zbylo mi pár vařených brambor a uzeného, tak jsem vše pokrájela, smíchala se zeleninou, cibulkou, dala do pekárny a promíchala s vajíčkem. Za 45 minut je to krásně propečené i…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Marcipánová bábovka

Marcipánová bábovka

Potřebné ingredience

250ml šlehačka (já použila v krabičce Meglle), 150ml mléka, 2 vejce, 450g polohrubé mouky, 1 hrnek marcipánové hmoty, 100g cukru moučka, 1 kypřící prášek

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dáme do nádoby.

Já mám pekárnu Etu deliccu. Na program 8 jsem dala hnětení asi 10 minut - aby se všechny ingredience promíchaly. Pak jsem dala na program…

Zobrazit více...

Kategorie