Domácí hamburger
Potřebné ingredience
Na 2 kusy: kvalitní mleté hovězí maso - asi 200g hamburgerové housky - 2 kusy (nejlépe čerstvé) salát (použila jsem římský) nakrájený na nudličky - asi tak 2 listy cibule nakrájená na jemno - menší polovina plátkový sýr dle chuti (my používáme ementál) pepř sůl chilli dle chuti různé omáčky
Postup přípravy
1. Nakrájíme salát, cibulku, mleté maso ochutíme lehce solí, pepřem, troškou chilli.
2. Maso rozdělíme na 2 části a každou rozplácneme do co největší placky (maso se během…
Švestková marináda:
Potřebné ingredience
3 lžíce švestkových povidel, 2 lžíce dezertního vína (např. sherry), 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku (prolisovat), 1/2 chilli papričky, sojová omáčka, zázvor
Exotická marináda:
Potřebné ingredience
1,5 dl pomerančového džusu, 1dcl bílého vína, 3 stroužky česneku (prolisovat), zázvor, sůl
K R A V I Č K Y NA PASTVĚ
Potřebné ingredience
Mleté maso, česnek,peprř,sůl,máslo,majoránka,hl.mouka,1vejce, kečup na oči,salát jako tráva
Postup přípravy
Vše smícháme a natlačíme do formiček. Do obalu od bonboniery Milka,jsem dala změklé máslo a utřený česnek a trochu koření na gril a šoupla sem to do mrazáku , a vždy si vyloupnu…
Mäso a zelenina na grile
Potřebné ingredience
Bravčová krkovička,soľ,mčk,grilovacia zmes,pivo,cibuľa,prelisovaný cesnak. Zelenina: šampiňóny,cuketa /zelená a žltá/,farebná paprika,baklažán,kukurica,máslo. A skoro som zabudla!!! Uvaríme si kukuricu,dáme tiež na gril a potom potrieme máslom /môže byť aj bylinkové/ K tomu podávame cesnakový dip so smotanou,alebo bielym jogurtom. Ako prílohu si dáme chlebík,alebo zemiaky pečené na plechu.
Postup přípravy
Nakrájanú krkovičku mierne naklepeme,posolíme,okoreníme.potom si pripravíme do nádoby...pivo / toľko,aby bolo mäso zakryté/, prelisovaný cesnak,grilovaciu zmes /je ich viac druhov…
Krkovice v alobalu
Potřebné ingredience
1 kg krkovice, sůl, koření dle chuti, alobal
Postup přípravy
Maso v celku nasolíme a nakořeníme dle chuti a zabalíme do alobalu.
Pečeme na grilu z každé strany 35 minut, poté rozbalíme a dopékáme.
Krůta na kameni
Potřebné ingredience
2 plátky krůtích prsou, olivový olej, čerstvé bylinky
Postup přípravy
Nasekáme na jemno čerstvé bylinky - bazalka, šalvěj, yzop, oregáno, kudrnatá petrželka, libeček. Do misky nelijeme olivový olej podle množství masa a do něho vmícháme všechny…
Uzený losos na grilu marinovaný v rumu
Potřebné ingredience
filet lososa s kůží 250g, třtinový tmavý rum, hrubozrnná mořská sůl 1/2 hrnku, třtinový cukr 1/4 hrnku čerstvě drcený pepř 1/2 lžičky, dřevěné udící lupínky na ryby 1 hrnek (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami)
Postup přípravy
Osušený filet namočte na 15 minut do rumu kůží nahoru (stačí na dně misky 0,5cm). Poté filet opláchněte vodou a osušte papírovou utěrkou. Z misky vylijte rum a vytřete ji dosucha.…
Grilované kuře pod cihlou
Potřebné ingredience
4 kuřecí prsa (150-200g každé), 1 lžička hrubé mořské soli, 1 lžička černého pepře (čerstvě nadrceného nebo namletého), 1/2 až 1 lžička pálivé papriky (chilli) – dle chuti, 1 lžíce nadrobno nakrájeného česneku, 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu, Šťáva z 1 citronu, 1 / 4 hrnku olivového oleje (extra virgin), Dále budete potřebovat: 2 cihly - každá zabalená v alobalu nebo naši grilovací žehličku (pro zatížení masa), ½ - 1 hrnek dřevěných lupínků k uzení drůbeže, namočených na 1 hodinu do studené vody (není třeba, pokud si nepřejete mít kuřecí maso s příchutí kouře)
Postup přípravy
Jeden z nejznámějších italských receptů na grilování "Pollo al Mattone" - kuře pod cihlou...
Z prsou odstraňte přebytečný tuk a šlachy. Opláchněte je pod studenou vodou…
Grilování s vůní Indie
Potřebné ingredience
1 lžička sušeného drceného zázvoru 1 lžička cuminu 20 kuliček koriandru 2 lžičky kurkumy Špetka skořice 6 plátků vepřového masa
Postup přípravy
Do hmoždíře si dáme zázvor, cumin, koriandr a vše rozdrtíme na prášek. Rozdrcené koření dáme do mističky, přidáme kurkumu, skořici promícháme a touto kořenící směsí bohatě…