Svíčková - vynikající, rychlá, dietní a jednoduchá
Potřebné ingredience
Maso (hovězí, ale může být jakékoliv), větší cibule, kousek slaniny, pytlík zeleniny pod svíčkovou (nebo čerstvé 200g petržele, 200g celer, 300g mrkev), kousek másla, koření: 10 kuliček nové koření, 8 kuliček pepře, 5 bobkových listů, 3 hřebíčky. Bílý jogurt. Na ochucení: sůl, cukr, citron (ocet)
Postup přípravy
Omáčka je vynikající, dietní a navíc tak jednuduchá, že jí opravdu zvládne i začátečník. Je podle rodinného receptu, který mám po mé babičce. Ta do omáčky ještě navíc dávala lžíci…
Hovězí tataráček
Potřebné ingredience
20 dkg pravé svíčkové,1 pol lžíce pln.hořčice,2 pol.lžíce kečupu jemného,sůl,pepř,trochu drc.kmínu,1 žloutek,1 střední cibule,2-4 hlavičky česneku,
Postup přípravy
Maso nameleme v mixeru a vše přidáme pořádně zamícháme a mužeme podávat s topinky.
Hovězí plátky na houbách
Potřebné ingredience
500g hovězího masa, podušené houby, 1 větší cibule, pepř, sůl, masox, červená paprika, hladká mouka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, naklemepe, osolíme a opepříme, obalíme v mouce. Maso hodně opečeme na oleji na pávni. Poté vyndáme a na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibulku, pak k…
Chilli con carne - ČILLI
Potřebné ingredience
500 g ml. hovězího masa (nebo mix s vepřovým), 2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, koření: vše 1/4 lžičky: pepř, ml. římský kmín, ml. koriandr, sladká paprika 1 lžička, cayenský pepř, chili 1 lžička, oregano, majoránka, 1/2-1 bobkový list (pokud nemáte doma všechno koření, nahraťe vše směsí koření Chili con carne od Kotany), 1 zelená a 1 červená paprika, konzerva sekaných rajčat, 2 lžičky raj. protlaku, 1 dílek hořké čokolády (nebo kakao a třtinový cukr), sterilované červené fazole, sůl, horká voda. Tortily, kysaná smetana.
Postup přípravy
Na suché pánvi si osmahneme mleté maso dohěda (rozšťucháme vidličkou, pokud máte jen hovězí, přidejte olej), přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme spolu s masem cca 10…
Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího-DĚKUJI ELIZE
Potřebné ingredience
Suroviny: 600 g hovězí kližky 100 g anglické slaniny vcelku 50 g špeku 5 stroužků česneku 1 lžíce majoránky 2 cibule 1,5 lžičky tymiánu 1 lžička celého nového koření 1 lžička celého pepře 3 bobkové listy 1 lžička jalovce horký vývar 2 lžíce hladké mouky 1-2 lžíce másla pepř sůl
Postup přípravy
Postup
Maso prošpikujeme hranolky slaniny. Otvory předtím vytřeme utřeným česnekem s majoránkou. Maso osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Špek nakrájíme na kostičky a…
Hovězí pečeně s krémovým špenátem - luxusní k…
Potřebné ingredience
asi kilovou hovězí pečeni, čerstvý nebo mražený listový špenát (kolik sníte), krémový sýr (např. Tartare nebo Gervais), 2 prolisované stroužky česneku a 4 nakrájené na plátky, dvě cibule - jedna celá, druhá nakrájená, dva bobkové listy, pár kuliček nového koření a černého pepře, 4 plátky slaninky nebo špíčku, sůl
Postup přípravy
Maso si očistíme od nejošklivějších tukových kousků a blan, kousek masa (cca tak menší čtvrtku, spíš ještě míň) můžeme odkrojit (za chvíli se dozvíte proč). Spolu s odřezky z masa…
Moje znojemská hovězí roštěná - přírodní
Potřebné ingredience
1/2 kg hovězí roštěné (špičky), cibule - stejné množství na objem jako je masa, 3 stroužky česneku, kousek uzené slaniny bez masa, olej, bílý mletý pepř (je jemější než černý), 1 lžička dijonské hořčice, pár kapek worčestru, hovězí bujón (nemusí být), sůl, 0,5-1dcl bílého vína, nakládané okurky.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na tenké plátky, po stranách nařízneme, opepříme a naklepeme. (já maso neobaluji v mouce, jak je psáno v receptech ani je dopředu nesolím, vytekla by šťáva). Někdy…
Hovězí maso na celeru
Potřebné ingredience
Hovězí maso špek celer olej, sádlo, máslo sůl, pepř
Postup přípravy
Hovězí maso odblaníme, prošpikujeme špalíčky špeku, osolíme a opepříme.
Nastrouháme 1malý celer na hrubém struhadle.
Vhrnci rozehřejem olej společně s tukem a máslem …
Debrecínská pečeně
Potřebné ingredience
1kgHovězí maso,2 párydebrecínské párky,2 cibule,sladká červená paprika
Postup přípravy
Maso prošpikujeme párkama,které jsme nechali chvíli v mrazničce,když nějaké zbydou,tak se můžou hodit do hotové omáčky.Potom maso na pánvičce opečeme ze všech stran,aby se zátáhlo…
Hovězí pečeně na smetaně - klasika trochu rychlejší
Potřebné ingredience
1 kg falešné svíčkové,70 dkg slaniny,1 mrkev,1 petržel,1/4 celeru,1 velkou cibuli,100g másla,5 kuliček pepře,5 kuliček nov.koření,2 bobkové listy,špetku tymiánu,hladkou mouku,1 smetanu,citon,sůl,cukr,šlehačku a brusikový kompot
Postup přípravy
Špalíček masa si prošpikujeme proužky slaniny.Cibuli a zeleninu očistíme ,nakrájíme.Na rozehřátém másle ( v papiňáku)orestujeme maso -ze všech stran-pak vyndáme,přidáme zeleninu…