Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Dušené vepřové maso s mrkví

Dušené vepřové maso s mrkví

Potřebné ingredience

500g vepřového masa (kýta, plec), asi 750g mrkve na kolečka, sůl, pepř, vegeta, máslo a olivový olej, 2 lžíce hladké mouky + 2 lžíce másla na jíšku, 1/2 citrónu

Postup přípravy

Kousky masa orestujeme na másle a oleji, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme do poloměkka, pak přídáme mrkev a doděláme. Zahustíme jíškou a dochutíme citrónovou šťávou.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
***Vepřové výpečky s domácím zelím a knedlíkem***

***Vepřové výpečky s domácím zelím a knedlíkem***

Potřebné ingredience

Výpečky: 1/2kg vepřové plece,1/2kg bůčku,sůl,pepř,kmín,trochu sádla,2-3 cibule Zelí: 1/2 hlávky zelí,sůl,kmín,1 vrchovatá lžíce hladké mouky,1 lžíce octa,osmažená 1 cibule,cukr,voda Knedlík : 1/2 kg hrubé mouky,1 kostka droždí,250 ml mléka,2 lžičky cukru,1 žloutek,asi 2 lžičky soli,2 housky nakráj. na kostičky

Postup přípravy

Veškeré maso nakrájíme,dáme do pekáčku,přidáme nakrájenou cibuli,sůl,kmín a sádlo a dáme péct na 2 hodiny. Zelí nakrájíme na drobné nudličky,přidáme sůl,kmín,vodu a vaříme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová čína (s hlávkou zelí)

Vepřová čína (s hlávkou zelí)

Potřebné ingredience

menší hlávka zelí nakrájet na jemno 3/4kg vepřokýty nakrájet na kousky 25dkg gothaje nastrouhat na hrubo 2lžíce sojovky 2lžíce worchesteru 1 lžička kari 3 lžíce hořčice sůl smetana 1/2 Hery (nám chutná víc s máslem)

Postup přípravy

Maso,zelí,gothaj,sojovku,worchester,kari a hořčici promíchat,trochu osolit a dát do máslem vymazaného pekáčku. Zalít rozpuštěnou Herou(máslem) a dát péci. Až je maso měkké,tak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
velikonoční nádivka

velikonoční nádivka

Potřebné ingredience

6 HOUSEK NEBO ROHLÍKŮ,1/2 LITRU MLÉKA, 4 VEJCE, 10 DKG SLANINY, SŮL, PAŽITKA, KARI, PETRŽEL, MLADÉ KOPŘIVY, KONDRHEL, PEPŘ MLETÝ, 1/4 KG VEPŘ. MASA UZENÉHO(DÁVÁM KUS BŮČKU A KUS KRKOVICE).

Postup přípravy

PEČIVO NAKRÁJENÉ NA KOSTKY ZALEJEME MLÉKEM SE SOLÍ, PEPŘEM, KARI A VEJCI A VMÍCHÁME UVAŘENÉ MASO A ZELEŇ A OPEČENOU SLANINU. DÁME NA PLECH S PAPÍREM A PEČEME DO ČERVENA. je…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nebojte se je vařit !!!!   jsou výborné dušené ledvinky - guláš z ledvinek !!!!!!!!!!!!

Nebojte se je vařit !!!! jsou výborné dušené…

Potřebné ingredience

5ks vepřové ledviny, vybírejte světlejší 2 cibule sůl,pepř,majoránka, červená paprika,masox, půl lžičky rajského protlaku hl. mouka na zahuštění. olej,nebo sádlo. česnek a dochucení.

Postup přípravy

Foto vypůjčeno z internetu, recept vlastní zděděný po tchánovi !!!!!

Postup .


Ledvinky odblaníme,v půlce naplocho rozkrojíme a vyřízneme močovody.(Já odstranuji…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krakonošova směs

Krakonošova směs

Potřebné ingredience

600g vepřové krkovičky 2 větší cibule 3 lžíce sójové omáčky 3 stroužky česneku 2 lžíce hořčice 1 lžička sladké papriky 300g žampiónů 1 větší pórek olej

Postup přípravy

Z vepřového masa nakrájíme nudličky,
smícháme s kostičkami cibule, sójovou
omáčkou, hořčicí, česnekem i paprikou a
necháme 30 minut odležet. Na oleji
opečeme plátky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlet v bramborovém těstě

Kotlet v bramborovém těstě

Potřebné ingredience

2 kotlety(lpe bez kosti),3 brambory,2-3 lžíce hladké mouky,sůl,pepř,drcený kmín,olej,1 vejce

Postup přípravy

Brambory olupeme a najemno nastrouháme-přebytečnou vodu slijeme,přidáme vejce,mouku,sůl,pepř a kmín a vymícháme hustší těstíčko.Kotlety naklepeme,osolíme(můžeme trochu potřít…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky naruby

Řízky naruby

Potřebné ingredience

Krkovici nebo plec , česnek, vejce, strouhanka, cibule, anglická slanina, pepř, sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, rychleji je hotová plec. Já tentokrát dělala z krkovice a maso nebylo tak měkké. Plátky osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Stačí z jedné…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Myslivecká směs - jednoduché a vynikající!!

Myslivecká směs - jednoduché a vynikající!!

Potřebné ingredience

0,5 kila vepřového libového masa,300gramu kabanosu nebo točeného salámu,větší sklenice bílého sterilovaného sladkokyselého zelí (640g),menší sklenice sterilované červené papriky(340g),sojovka,grilovací koření.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky,kabanos taky.Maso si v míse okořeníme a přidáme trochu oleje a sojovky.Zamícháme,aby se směs dostala všude. Rozpálíme si větší pánev nebo hrnec a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová krkovice -děkuji vareni.cz

Vepřová krkovice -děkuji vareni.cz

Potřebné ingredience

4 stroužky česnek 2 lžičky sladká paprika 2 ks cibule 1 lžíce worcestrová omáčka 750 g vepřová krkovice 1 lžíce sojová omáčka 1 lžíce kečup podle potřeby  olej  cukr krupice

Postup přípravy

Do pekáče nalijeme olej, vložíme plátky osolené a prolisovaným česnekem potřené vepřové krkovice. Zalijeme smíchaným kečupem, sojovou a worcestrovou omáčkou, paprikou a trochou…

Zobrazit více...

Kategorie