dobrá sekaná podle Pepina
Potřebné ingredience
Ingredience •250 g vepřového •250 g hovězího •150 g uzeného masa •1 žemle •pepř •sůl •6 stroužků česneku •majoránka •2 vejce •strouhanka podle potřeby •kousek slaniny •80 g sádla •hladká mouka.
Postup přípravy
Postup
Všechny druhy masa pokrájíme na kousky a umeleme. Přidáme nakrájenou žemli namočenou ve vodě nebo v mléce, sůl, pepř, majoránku, vejce, prolisovaný česnek,…
Kedlubnové karbanátky nebo sekaná
Potřebné ingredience
500 g mletetého masa (já měla mleté krůtí z TESCO), 1 větší kedlubna, 2 vejce, 1 cibule, 3 - 4 lžíce ovesných vloček (jemných z LIDLu), lžička mleté sladké papriky, sůl, pepř, muškátový květ, ev. v případě karbanátek strouhanka a olej na smažení
Postup přípravy
Kedlubnu nastrouháme nahrubo. Smícháme s mletým masem, vejci, nadrobno nakrájenou cibulí, vločkami, mletou paprikou, osolíme, opepříme a ochutíme mletým muškátovým květem.…
Zapečené plněné papriky s mozarellou
Potřebné ingredience
4 větší paprikové lusky,500 g mletého masa ( míchané hovězí a vepřové),1 žemle,200 ml mléka,1 větší cibule,2 vejce,česnek,sůl,pepř,bazalka,4 lžíce oleje,100 g anglické slaniny,150 g mozarelly,2 velká rajčata
Postup přípravy
Žemli(rohlík) nalámeme na kousky a namočíme do mléka.Do mísy si dáme mleté maso,přidáme,vejce,namočenou žemli,najemno nasekanou cibuli,česnek,osolíme,opepříme,přidáme trochu…
dobrá sekana-podle letáku Albert
Potřebné ingredience
150 g slaniny, 2 najemno nakrájené cibule, 1 kg mletého masa (vepřové + hovězí), 2 starší rohlíky nakrájené, 100 ml mléka, 5 stroužků česneku, prolisovaných, 3 lžičky čerstvého-sušeného tymiánu, 2 lžíce majoránky, 3 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice
Postup přípravy
1. Do pánve dám nadrobno nakrájenou slaninu a nechám ji opražit, až pustí tuk. Pak přidám
cibuli a obojí smažím, aby cibule zesklovatěla. Dávám přitom pozor, aby cibule ani…
Karbenátky se sýrem v trojobalu
Potřebné ingredience
Mleté maso, vajíčko, sůl, pepř, majoránka, česnek, pórek, tvrdý sýr. Na trojobal mouka, vajíčko, strouhanka.
Postup přípravy
Maso okořeníme, dáme najemno nakrájený pórek, nastrouhaný sýr, obalíme a smažíme.
Gnocchi s kuličkami z hovězího a zeleninou-podle Míši
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 balíček gnocchi, 250 g mletého hovězího masa, 2 střední mrkve, 1 velká cibule, kousek celeru, majoránka, pažitka, sůl
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Gnocchi si uvaříme dle receptu na obalu. Mrkev si nastrouháme na hrubém a celer na jemném struhadle. Cibuli nakrájíme na drobno. Hovězí mleté…
Karbanátky jako mufiny
Potřebné ingredience
Ochucené mleté maso podle vás,formičky na mufiny(já používám větší misky od paštik nebo ďábelských toustů.Nasysila jsem jich dvanáct a používám pořád dokola,protože obsah mi nikdo moc nechce
Postup přípravy
Uděláme karbanátky,dáme do formiček pak na plech a pečeme asi 30 minut podle trouby.Karbanátky se pečou ve vlastní šťávě,která v mističce zůstane.Žádné smažení,podlévání a jsou…
Karbanátky podle HELENKY-labuznik.cz
Potřebné ingredience
Ingredience •60 dkg mletého masa (nejlépe hovězí, nebo půl na půl hovězí a vepřové) •1 větší cibule nakrájená na kostičky •1 celé vejce •2 žloutky •1 PL sójové omáčky •1 PL worchestru •2 čajové lžičky grilovacího koření •1/2 čajové lžičky ďábelského koření •olej na smažení •pepř, sůl, saturejka dle chuti •PL=polévková lžíce
Postup přípravy
Všechno dobře promíchat, nechat uležet v lednici (nejméně 2 hodinky).
Z masové hmoty dělat menší placičky, které obalíme v hladké mouce a smažíme na oleji.
Karbanátky,trochu jinak.Vynikající
Potřebné ingredience
500g mletého míchaného masa,1 cibule,4 vejce,4 lžíce zakysané smetany,4 lžíce hladké mouky,sůl,pepř,česnek
Postup přípravy
Na oleji osmažíme do růžova cibuli.Ostatní ingredience smícháme v míse a přidáme vychladlou cibuli.Česnek,sůl a pepř dáme podle chuti.Těsto je řidší než na normální karbanátky…
ZAPÉKANÉ PLNĚNÉ PAPRIKY – VELKÁ POCHOUTKA
Potřebné ingredience
Suroviny do náplně: 1 kg tenkostěnných paprikových lusků-s očištěnými vnitřky, 400-500 g mletého masa, ½ hrnku strouhanky, 1 houska nakrájená na kostičky, ½ hrníčku mléka na namočení housky, 1 menší cibule-jemně nakrájená, 2 stroužky česneku-utřeného na kašičku, 1-2 vejce, 1 lžička plnotučné hořčice, sušená majoránka, na špičku nože sladké mleté papriky-pro barvu, pár kapek polévkové koření, popřípadě jiné koření na dochucení- jak kdo má rád, mletý pepř, sůl. Suroviny do směsi: 5-6 velkých rajčat-nakrájených na větší kostky nebo plátky, 3 velké cibule-nakrájené nahrubo, 3 velké stroužky česneku-nasekaného na drobné kousky, 2 stroužky česneku-utřeného na kašičku, 3 lžíce ostřejšího kečupu, 1-2 lžíce krystalového cukru, 2-3 tenké plátky másla, ½ hrnku studené vody, pepř, sůl.
Postup přípravy
Zapečené plněné paprikové lusky s rajčatovou směsí jsou vynikajícím teplým obědem, nebo večeří.
Avšak největší pochoutkou jsou druhý den, pěkně chuťově zaležené -teplé, vlažné…