Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Francouzský koláč "číňan" - PLNÁ VERZE!

Francouzský koláč "číňan" - PLNÁ VERZE!

Potřebné ingredience

100 g mléka, 100 g měkkého másla, 2 rozšlehaná vejce, 400 g hladké mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí. Na krém: 2 - 3 žloutky, 1 vanilkový pudink, 50 g cukru, 250 ml mléka. Čokoláda, lžíce cukru, trochu vody (cukr a voda jsou na potírání)

Postup přípravy

Když byl v Lidlu "francouzský týden", tak jsem si tam koupila takové šneky - pečivo a mooooc mi to chutnalo. Básnila jsem o tom před dcerou, která má přítele francouze a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ciabatta

Ciabatta

Potřebné ingredience

na pařené těsto: 200g hrubé mouky, 300ml vroucí vody na kynuté: 100ml vody, 300g hladké mouky,2 lžičky soli, 1/2 kostky čerstvého droždí, 1/2 lžičky medu na ochucení: kmín, sekané olivy nebo sekaná sušená rajčata a tymián

Postup přípravy

do nádoby s nasazenými háky dáme hrubou mouku a přelijeme vroucí vodou, trochu vařečkou promícháme a necháme vychladnou, pak přidáme vodu a ostatní ingredience na kynuté těsto a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
kynuté buchty-univ.těsto i na koláče

kynuté buchty-univ.těsto i na koláče

Potřebné ingredience

3 dl vlažného mléka, 20g droždí ( když nemám,dávám i sypké-v poměru na 500 g mouky), 125 ml oleje, 2 žloutky, 60 g krystal.cukru, 500 g hladké mouky, špetka soli, možno přidat pro lepší chuť trošku rumu

Postup přípravy

Všechny suroviny dám do pekárny-nejprve tekuté, pak sypké - zapnu program na těsto a nechám řádně vykynout v dom. pekárně. Pak už tvořím buchty, plním povidly a tvarohem -potřu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Návod - jak pletu tyto bulky

Návod - jak pletu tyto bulky

Potřebné ingredience

Určitě spoustu z Vás zná,ale některé se mě ptají,pro ty vkládám tento foto postup.

Postup přípravy

viz.fotky....

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
NEJLEPŠÍ ČESKÉ BUCHTY (NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY)

NEJLEPŠÍ ČESKÉ BUCHTY (NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY)

Potřebné ingredience

TĚSTO: takto vložíme do DP: 250ml vlažného mléka, 112g rozpuštěné Hery, trochu rumu, 2 vejce, 1 lžička citronového aroma Dr. Oetker, nebo citronová kůra, 600-620g hladké mouky (dala jsem 600g a pak přisypávala, aby těsto nebylo řídké), 1 vanilkový cukr, 112g cukru, 3/4 kostky droždí, lžička soli a špetka muškátovéoh květu. Pokud nemáme domácí pekárnu, zaděláme ve stejném množství klasickým způsobem!!

Postup přípravy

těsto necháme zadělat a vykynout v DP, já mám Moulinex XXL - takže program č.13

pak tvoříme buchty (vysvětleno u obrázkového postupu), do kterých dáváme následující náplně…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kváskový chléb z domací pekárny

Kváskový chléb z domací pekárny

Potřebné ingredience

400 ml žitného kvasu 200-250 ml vlažné vody -podle konzistence kvásku 2-3 lžičky soli1 lžička kmínu250 g hladké mouky250 g chlebové pšeničné mouky 10 g kvasnic -sušených tak 1.5 lžíčky

Postup přípravy

Do pekárny vložím ,kvas spolu s vodou ,vody dávám nejdříve méně ,později při míchání vodu přilévám podle potřeby ,vložíme mouku,do jednoho rohu nádoby sůl,do druhého kmín,do…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
..VDOLKY SE SLANINOU A SÝREM..

..VDOLKY SE SLANINOU A SÝREM..

Potřebné ingredience

250 ml vody,4 lžíce oleje,500 g hl.mouky,1 lžička cukru,1 lžíce soli,1/2 sáčku instantního droždí.Suroviny dáme do pekárny a zapneme na program těsto.Troubu předehřejeme na 200 C.Dále potřebujeme:1 rozšlehané vejce,16 plátků slaniny,250 g cibule,1 lžíce kmínu,200 g strouhaného sýra.

Postup přípravy

Vykynuté těsto rozdělíme na 16 dílků.Každý dělí podle sebe(já si rozdělím celou várku na 4 díly a a z těch pak další 4:-) Každý díl rozválíme na placku a dáme na plech vyložený…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Škvařené sádlo v  pekárně

Škvařené sádlo v pekárně

Potřebné ingredience

1 kg syrového vepřového sádla,1 lžíce mléka

Postup přípravy

Sádlo nakrájíme na malé kostičky,dáme do pečící nádoby ,zapneme program džem a necháme 2 x project, před koncem přidáme 1 lžíci mléka-aby nám škvarečky zezlátly.PZ sádlo se…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Krupicová kaše z domácí pekárny

Krupicová kaše z domácí pekárny

Potřebné ingredience

1/2 l mléka 50 g dětské krupičky 20 g krystalového cukru špetka soli máslo granko,skořice,....na ozdobu

Postup přípravy

Recept není můj je od p.Mati
vše dáme do pekárny a překryjeme alobalem,aby kaše nevytekla.Zapneme program Marmeláda,necháme pracovat 30 minut.
Kaše je výborná,bez práce a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Majonézová Bábovka - hrníčková rychlovka!....a prý jde dělat i v domácí pekárně!

Majonézová Bábovka - hrníčková rychlovka!....a prý jde…

Potřebné ingredience

2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice nebo krystalu, 1 a 1/2 hrnku mléka, 6 vrchovatých lžic majonézy, 1 balíček prášku do pečiva, kakao na obarvení poloviny těsta, máslo a hr. mouka na vymazání formy. Můj TIP: Do bábovky se nedávají vajíčka, ale pokud chcete mít tu světlou půlku pěkně do žluta, tak tam přidejte žloutek.

Postup přípravy

postup:

Zobrazit více...

Kategorie