Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečená brokolice s bramborem

Zapečená brokolice s bramborem

Potřebné ingredience

500g brokolice, 750g brambor, 25dkg uzeniny nebo uzeného masa (nemusí být), 15dkg eidamu, 1 žlutá smetana, 3 vejce, mléko, sůl, pepř, vegeta

Postup přípravy

Brambory si uvaříme ve slupce. Brokolici nakrájíme, vezmeme si pekáček, který buď vymažeme sádlem, nebo dáme pečící papír, dáme nakrájenou brokolici, na ní nakrájenou uzeninu, na…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Smažená zelenina

Smažená zelenina

Potřebné ingredience

větší cibule, žampiony, okurek, chřest, vajíčko, mouka, strouhanka sýrové těstíčko:vajíčkou, mouka, mléko, sůl, pepř a nastrouhaný sýr dle chuti

Postup přípravy

Cibule nakrájíme na plátky, žampiony v kuse nebo rozpůlit, okurek na plátky, bílý chřest předvařený deset minut v osolené vodě, vše si obalíme v mouce.
Cibuli, žampiony a…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Slaný závin se zelím a bramborami-pikantní a rychlé  !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Slaný závin se zelím a bramborami-pikantní a rychlé !…

Potřebné ingredience

lístkové těsto 400g,1 velká sklenice bílého steril.zelí,4 větší brambory-vařené ve slupce,1 vejce,oloupané,pažitka nebo petrželka,sůl.pepř a vajíčko na potření závinu

Postup přípravy

Zelí hodně vymačkat a pokrájet najemno,přidat brambory ,1 vejce a vše spolu rukama rozmačkat.Bylinky,sůl,pepř..Lístkové těsto rozdělit na 2 díly,najemno vyválet,naplnit nádivkou…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
LILEK POD PEŘINKOU

LILEK POD PEŘINKOU

Potřebné ingredience

PRO 4 OSOBY: 2 LILKY,1.KUŘECÍ PRSO( LZE POUŽÍT I ML.MASO,UZENINU,UZENÉ...),CIBULE,SŮL,PEPŘ,MAJORÁNKA,SMETANA KE ŠLEHÁNÍ,MAGGI NÁPADY-SÝROVÉ(JAKÉKOLIV),TVRDÝ SÝR,OLEJ.

Postup přípravy

Lilky omyjeme,podélně rozkrojíme a částečně vydlabeme dužinu,aby vznikly lodičky. NENÍ TŘEBA SOLIT!!!.
Na pánvičce osmahneme na oleji cibulku,na ni přidáme na kousíčky…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Lilkový salát s rajčaty a sýrem hotový za 5 minut

Lilkový salát s rajčaty a sýrem hotový za 5 minut

Potřebné ingredience

300g lilek, 2x rajče, 2čl olivového oleje, sýr balkanského typu a nebo sýr do salátu asi 50g, koření- zelený gyros bez glutamanu, ale může být i jiné

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na tenká kolečka, trochu posolíme, rozpálíme na pánvi olej, kolečka po jednom dáváme na pánev a posypeme kořením, za chvilku obrátíme a opečeme i z druhé strany.…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kopřivový „špenát“

Kopřivový „špenát“

Potřebné ingredience

mladé kopřivové lístky, cibulka, česnek, rostlinný tuk, sůl, mléko

Postup přípravy

Lístky kopřiv důkladně omyjeme, posekáme nadrobno a přidáme na zpěněnou cibuli s česnekem, podlijeme mlékem a dusíme do měkka, dochutíme solí.

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
LILKOVÝ DORT

LILKOVÝ DORT

Potřebné ingredience

2 větší lilky, 2 větší mrkve , 2 stroužky česneku, sůl, tatarka, bylinky, rajčata.

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na 1 cm silný kolečka.Osolíme a necháme 15 minut vypotit.Pak kolečka osušíme a osmažíme na pánvi s minimálním množstvím tuku.Vyndáme na ubrousek aby vsákl…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Papriky plněné Hermelínem

Papriky plněné Hermelínem

Potřebné ingredience

20 minut, pro 4 osoby 2 středně velké papriky 2 Sedlčanské Hermelíny nebo Sedlč. Smetanové Hermelíny 50 g šunkového salámu vcelku 1 malá cibule, sůl, pepř 1 lžíce majonézy, 1 lžička plnotučné hořčice Na ozdobení: 1 Lučina, 4 listy hlávkového salátu, 2 rajčata

Postup přípravy

Papriky omyjeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme jádřinec
a odřízneme stopku. Hermelín nakrájíme na malé kousky, salám rozkrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brambory s brynzou - Papilot

Brambory s brynzou - Papilot

Potřebné ingredience

brambory, cibule, slanina ( či jiná uzenina - já dávám točený salám ), brynza, sůl, pepř, grilovací koření, petrželka, olej, pečící papír

Postup přípravy

Postup viz foto

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
+++ Kapustové smažené rolky +++

+++ Kapustové smažené rolky +++

Potřebné ingredience

Kapusta, šunka, sýr, trojobal (hladká mouka, vejce,strouhanka),sůl, párátka nebo jehly.

Postup přípravy

Kapustu rozebereme na listy, dáme do hrnce s vodou a necháme povařit než změknou. Poté scedíme a listy rozložíme na prkýnko nebo prac. desku. Listy trochu naklepeme paličkou,…

Zobrazit více...

Kategorie