Jáhlový koláč s ovocem a ořechy (Jáhelník)
Potřebné ingredience
Vzhledem k očekávanému přírůstku do rodiny se snažím jíst zdravě a v kombinaci s bezlepkovou dietou bych se ráda podělila o jáhlový koláč. V rámci své bezlepkové diety jsem přemýšlela o něčem sladkém, co by nebylo sladké ani tučné a zároveň zdravé. Přišla jsem na níže uvedený koláč, který mooooooc chutnal a je témeř bez tuku a cukru. Dovolím si napsat recept. Potřebujeme: 250 g jáhel, 0,75 l mléka, 2x Riccota(nebo 2x tvaroh), 2 banány, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra, ovocný kompot (nejlépe broskve nebo mandarinky), ořechy, máslo, cukr na doslazení, špetka soli Poznámka: Já použila všechny mléčné výrobky odtučněné. Jáhly se před vařením musí min. 3x spařit.
Postup přípravy
Postup:
Do většího hrnce dáme všechno mléko, citr. kůru, cukr dle potřeby a spařené jáhly, které uvaříme do husté kaše. Jáhly se musí vařit bez pokličky a za stálého míchání.…
BEZLEPKOVÉ SLANÉ OLEJOVÉ TĚSTO - SUPR!!!
Potřebné ingredience
Napadlo mě, že olejové kynuté těsto, které mám v receptech udělám na slaný způsob a povedlo se. Dejte jen lžíci cukru a více soli asi 2 malé lžičky.Nenechávejte těsto nakynout, jen jsem nechala 15 min odpočinout. Když budete těsto brát z pekárny, tak se bude o trošku více lepit než těsto sladké, ale je třeba jen více pomoučit ruce. Udělala jsem pečivo ve tvaru preclíku a pletýnky, potřela bílkem a nechala až nyní pořádně nakynout. Pekla jsem na 180 st. Jsou výborné, nadýchané a chutnají tak trošku jako loupáky...příjemná změna....tak at se povedou !!!
bezlepkové housky
Postup přípravy
Bezlepkové kynuté housky (vynikající!)
19.02.2014 00:00
Ve facebookové skupině ohledně celiakie jsem četl výborně hodnocený recept na housky od paní Moniky K. - vyzkoušel…
Lehký moučník z pudinku BEZ LEPKU
Potřebné ingredience
Lehký moučník z pudinku. 4 celá vejce sklenička cukru 4 pudinky- nejlépe vanilkové 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy
Lehký moučník z pudinku.
OPRAVDU VÝBORNÝ MOUČNÍK
4 celá vejce
sklenička cukru
4 pudinky- nejlépe vanilkové
1/2 prášku do pečiva
Celá vejce a cukr…
Bezlepkový chleba OLMIK
Potřebné ingredience
400 ml vlažné vody, 1 malá odměrka soli, 500g bezlepkové mouky (Jizerky), 1 1/2 odměrky kvasnic (malá odměrka), 1 malá odměrka cukru, 1 hrst burizonů, oříšek másla
Postup přípravy
Vše dáme do domácí pekárny, program BEZLEPKOVÝ CHLEBA.
Tento chleba se mi zatím pokaždé povedl. Je měkký a výborný. Recept jsem dostala od nutriční terapeutky, která tento…
BZL chleba z pekárny
Potřebné ingredience
200 g Jizerky, 200g Shär B, asi 50g pohankové mouky, 2 ČL instaního droždí s ptákem, asi 430 ml studené vody, 2 PL oleje, asi 1,5 ČL cukru, 2 ČL soli a semínka dle libosti (nemusí být) - já dala slunečnicové, dýňové, lněné a psyllium.
Postup přípravy
Při míchání jsem těstu trochu pomáhala, vody dala trochu víc, původní recept měl 400ml, ale těsto musí být trošku řidší, né tuhé. Před tím, než začalo kynout vytáhla jsem háky a…
Bezlepkový chleba FANTAZIE
Potřebné ingredience
2 hrnky mouky Jizerka, 1 hrnek rýžové (kukuřičné) mouky, 1 sušené kvasnice, 1 1/2 - 2 hrnky vody, sůl, kmín
Postup přípravy
Vše dáme do mísy a zamícháme vařečkou . Těsto bude řidší. Necháme kynout 2, 3, 4 hodiny. Potom dáme do vymazané formy a pečeme v troubě na 200 stupňů asi 30 minut +-.
KYNUTÁ PLETENÁ VÁNOČKA - BEZLEPKOVÁ
Potřebné ingredience
Pekla jsem poprvé :-)Udělaná z olejového kynutého těsta, které mám v receptech :-) Přidala jsem více cukru, rozinky...podle receptu se má ještě přidat šťáva z půlky citronu. Nedávala jsem ...nesmím citrusy :-( Těsto jsem nechala kynout v pekárně asi 25 min a pak s ním tvořila. Dobře se s ním pracuje, nelepí... Za chvilku byla vánočka spletená...
Postup přípravy
Nechala jsem kynout v troubě na 40 st a pak pekla asi 25-30 min na 170 st. Vánočka se měla péct hodinu ve formě / podle původního receptu /, ale po 25 min mi začala tmavnout, tak…
Kokosová bábovka
Potřebné ingredience
1 hrnek mouky Jizerky, 1 hrnek kokosu, 1 hrnek cukru, ½ hrnku oleje, 3 vejce, 1 pr. do pečiva mléko
Postup přípravy
Suroviny smícháme dohromady a přidáme tolik mléka, aby vznikla hustá kaše. Nalejeme do formy, pečeme pomalu asi 40 minut.
BEZLEPKOVÉ MANDLOVÉ SUŠENKY
Potřebné ingredience
170 g oloupaných mandlí (ideálně 160 g normálních, 10 g hořkých) 140 g moučkového cukru 1 bílek špetka soli 1 lžička nastrouhané citronové kůry 1 lžička vanilkové esence krupicový cukr na obalení celé mandle na ozdobu
Postup přípravy
Mandlové sušenky
Mandlové sušenky z Kuchařky z ostrova Sardinie
Dvanáctihodinové vysychání není omyl, ale absolutní nezbytnost, aby sušenky byly nádherně popraskané. Křupavé…