Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

bezlepkové housky

0.0
bezlepkové housky

Postup přípravy

Bezlepkové kynuté housky (vynikající!)
19.02.2014 00:00
Ve facebookové skupině ohledně celiakie jsem četl výborně hodnocený recept na housky od paní Moniky K. - vyzkoušel jsem ho a opravdu doporučuju, je to pro mě to nejlepší bezlepkové pečivo!

Přísady:

500 g bezlepkové mouky (doporučuji Jizerku nebo Schäar Mix B)
15 g drozdi
2 lzice oleje
500 ml vlažného mléka (může být i voda)
sůl
1 celé vejce do těsta + na potření
Něco na posypání
Postup:

Na počátku smícháme bezlepkovou mouku, droždí, olej, mléko, vejce a osolíme (kdo chce, chystá kvásek - mě to vždy vykynulo i bez něj). Je třeba to dobře promíchat - např. elektrickým mixérem či robotem.
Těsto necháme vykynout (rady se různí, já to nechával cca 60-90minut v troubě předehřáté cca na 40 stupňů)
Z těsta uděláme "bochánky" na plech. Výborný trik je nandavat těsto naběračkou (míň se to na ni lepí a velikost je u všech stejná) a uhladit navlhčenou rukou.
Teď stačí potřít rozšlehaným vejcem a posyspat dle vlastníchuti (např. sezam, paprika a doporučuji strouhaný sýr) a nožem nahoru udělat křížek, ať houska pukne tam, kde má.
Nyní je vhodné je nechat opět 15 minut kynout, než se dají do trouby.
Doba pečení ve vyhřáté troubě (180 stupňů) cca 30 minut.
Z jedné dávky je cca 8 housek.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie