GULAS PETRA VOKA
Potřebné ingredience
HOVĚZI MASO VEPROVE MASO TUK CIBULE HLADKA MOUKA PAPRIKA MLETA LECO S NALEVEM CERVENE VINO PEPR A SUL.
Naše svíčková z domácíma knedlíkam z DP
Potřebné ingredience
ja delam kdyz neni hovezi z veproveho masa.Pripravime si kus masa,korenovou zeleninu(celer,petrzel,mrkev-muze byt i mrazena zelenina).cibule,nove koreni,bobkovej list,sul,citronova stava,spek,1smetana a hladka mouka na zahusteni-ja davam malo kdy podle toho zda to mam moc ridke.
Postup přípravy
Kdyz chceme nakladat ocistime maso prospekujeme spekem,nakrajime korenovou zeleninu,cibule ja to vse davam do pixly pridam koreni jeste pridam prevarenou vodu a kapku oleje a…
Tatarská omáčka
Potřebné ingredience
2 majonézy (používám Brněnku), kousek cibule, trošku hořčice (plnotučná), cukr moučka, kyselina citronová, okurek
Postup přípravy
Do majonézy najemno nastrouhám kousek cibule, malý okurek, přidám trošku hořčice, kytelky a dosladím cukrem. Vše dělám tak nějak od oka, takže vy podle chuti. Je to rychlovka a je…
RAJSKÁ OMÁČKA
Potřebné ingredience
Rajčata, mrkve, celer, cibule, olivový olej, skořice celá, skořice mletá, hřebíček, nové koření, bobkový list, pepř celý, sůl, cukr
Postup přípravy
Na olivovém oleji osmažíme cibuli, přidáme na kostky zeleninu, koření a rajčata napůl. Necháme provařit a propasírujeme nebo rozmixujeme, dochutíme.
Není potřeba mouky je…
Studená "omáčka", nejlepší ke grilovanému masu, jakou…
Potřebné ingredience
Velká tatrka, 2 velké cibule, vegeta, trochu worčestr.omáčky, pepř
Postup přípravy
Do misky velmi najemno nakrájíme cibule, přidáme celou větší tatrku a ochutíme vegetou, trošku kápneme worčestru a podle chuti a zvyklosti přidáme pepř.
Tuto "omáčku"dělám…
DOMACI HOUBOVE LUNCE BENS
Potřebné ingredience
2 1-2KG HUB MUŽOU BYT I MRAŽENÉ POVAŘIME 5 MINU
1,20KG CIBULE
1,80 KG
1 KG RAJČAT
1-2 L OLEJE
30DKG CUKRU
7DKG SOLI
3DCL OCTA
1 LŽIČKA CHILI
KOŘENI
1 1-2 DCL VODY
5 HŘEBIČKŮ
10 KULATYCH KULIČEK PEPŘE
10 KULATYCH KULIČEK NOVEHO KOŘENI
5 BOBKOVYCH LISTŮ VŠE POVAŘIME ASI 5 MINUT A PŘECEDIME
VŠE SMICHAME DOHROMADY NAPLNIME DO SKLENIC A STERILIZUJEME 50 AŽ 60 MINUT.
Houbová - rychlovka
Potřebné ingredience
sušené houby, cibulku, trochu tuku, kmín, pepř, sůl, masox, mouku na zahuštění
Postup přípravy
Nakrájíme jednu větší cibulku na drobno - hodíme do kastrolu na trochu oleje a osmahneme dozalotova. (houby buď namočíme nebo můžeme rovnou dát do vody suché) . Cibulku zalijeme…
Rychlá koprová omáčka - bez masa
Potřebné ingredience
asi 1 litr mléka 1 sklenka sterilovaného kopru (vodu slévám) sůl podle chuti kousek Hery (asi 1/3 z kostky) - nebo máslo hladká mouka dle potřeby (já vařím v mlékovaru s píšťalkou,aby se nepálila)
Postup přípravy
Rozpustím heru , nasypu hladkou mouku dle porřeby tak, aby jíška byla hustá. Poté přidávám po troškách mléko, za stálého míchání,aby se neudělali žmolky. Povařím, ochutím solí a…
Fazolková omáčka
Potřebné ingredience
Suroviny: l sklenice sterilovaných fazolek, 250 ml smetany, 50 g másla, 50 g mouky, vývar, sůl, ocet
Postup přípravy
Postup:
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, rozředíme ji vývarem a nálevem z fazolek, osolíme a necháme provařit. Přidáme smetanu, vložíme fazolky, případně dochutíme…