Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
GULAS PETRA VOKA

GULAS PETRA VOKA

Potřebné ingredience

HOVĚZI MASO VEPROVE MASO TUK CIBULE HLADKA MOUKA PAPRIKA MLETA LECO S NALEVEM CERVENE VINO PEPR A SUL.

OMÁČKY
Naše svíčková z domácíma knedlíkam z DP

Naše svíčková z domácíma knedlíkam z DP

Potřebné ingredience

ja delam kdyz neni hovezi z veproveho masa.Pripravime si kus masa,korenovou zeleninu(celer,petrzel,mrkev-muze byt i mrazena zelenina).cibule,nove koreni,bobkovej list,sul,citronova stava,spek,1smetana a hladka mouka na zahusteni-ja davam malo kdy podle toho zda to mam moc ridke.

Postup přípravy

Kdyz chceme nakladat ocistime maso prospekujeme spekem,nakrajime korenovou zeleninu,cibule ja to vse davam do pixly pridam koreni jeste pridam prevarenou vodu a kapku oleje a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Tatarská omáčka

Tatarská omáčka

Potřebné ingredience

2 majonézy (používám Brněnku), kousek cibule, trošku hořčice (plnotučná), cukr moučka, kyselina citronová, okurek

Postup přípravy

Do majonézy najemno nastrouhám kousek cibule, malý okurek, přidám trošku hořčice, kytelky a dosladím cukrem. Vše dělám tak nějak od oka, takže vy podle chuti. Je to rychlovka a je…

Zobrazit více...
OMÁČKY
RAJSKÁ OMÁČKA

RAJSKÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

Rajčata, mrkve, celer, cibule, olivový olej, skořice celá, skořice mletá, hřebíček, nové koření, bobkový list, pepř celý, sůl, cukr

Postup přípravy

Na olivovém oleji osmažíme cibuli, přidáme na kostky zeleninu, koření a rajčata napůl. Necháme provařit a propasírujeme nebo rozmixujeme, dochutíme.
Není potřeba mouky je…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Studená "omáčka", nejlepší ke grilovanému masu, jakou znám!!!!

Studená "omáčka", nejlepší ke grilovanému masu, jakou…

Potřebné ingredience

Velká tatrka, 2 velké cibule, vegeta, trochu worčestr.omáčky, pepř

Postup přípravy

Do misky velmi najemno nakrájíme cibule, přidáme celou větší tatrku a ochutíme vegetou, trošku kápneme worčestru a podle chuti a zvyklosti přidáme pepř.

Tuto "omáčku"dělám…

Zobrazit více...
OMÁČKY
DOMACI HOUBOVE LUNCE BENS

DOMACI HOUBOVE LUNCE BENS

Potřebné ingredience

2 1-2KG HUB MUŽOU BYT I MRAŽENÉ POVAŘIME 5 MINU
1,20KG CIBULE
1,80 KG
1 KG RAJČAT
1-2 L OLEJE
30DKG CUKRU
7DKG SOLI
3DCL OCTA
1 LŽIČKA CHILI

KOŘENI

1 1-2 DCL VODY
5 HŘEBIČKŮ
10 KULATYCH KULIČEK PEPŘE
10 KULATYCH KULIČEK NOVEHO KOŘENI
5 BOBKOVYCH LISTŮ VŠE POVAŘIME ASI 5 MINUT A PŘECEDIME

VŠE SMICHAME DOHROMADY NAPLNIME DO SKLENIC A STERILIZUJEME 50 AŽ 60 MINUT.

Postup přípravy

JE TO VYNIKAJICI POUŽIVAM TO I DO GULAŠE

Zobrazit více...
OMÁČKY
Houbová - rychlovka

Houbová - rychlovka

Potřebné ingredience

sušené houby, cibulku, trochu tuku, kmín, pepř, sůl, masox, mouku na zahuštění

Postup přípravy

Nakrájíme jednu větší cibulku na drobno - hodíme do kastrolu na trochu oleje a osmahneme dozalotova. (houby buď namočíme nebo můžeme rovnou dát do vody suché) . Cibulku zalijeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rychlá koprová omáčka - bez masa

Rychlá koprová omáčka - bez masa

Potřebné ingredience

asi 1 litr mléka 1 sklenka sterilovaného kopru (vodu slévám) sůl podle chuti kousek Hery (asi 1/3 z kostky) - nebo máslo hladká mouka dle potřeby (já vařím v mlékovaru s píšťalkou,aby se nepálila)

Postup přípravy

Rozpustím heru , nasypu hladkou mouku dle porřeby tak, aby jíška byla hustá. Poté přidávám po troškách mléko, za stálého míchání,aby se neudělali žmolky. Povařím, ochutím solí a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Potřebné ingredience

Suroviny: l sklenice sterilovaných fazolek, 250 ml smetany, 50 g másla, 50 g mouky, vývar, sůl, ocet

Postup přípravy

Postup:

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, rozředíme ji vývarem a nálevem z fazolek, osolíme a necháme provařit. Přidáme smetanu, vložíme fazolky, případně dochutíme…

Zobrazit více...

Kategorie