Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ

LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUSY: vanilkový s čokoládovými lupínky + kakaový
KRÉM: čokoládový
NÁPLŇ: jahodové pyré
KRÉM NA OBMAZ: bílkovo - máslový
FONDÁN: bílý + modrý (domácí výroba)

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na houbách s domácím houskovým knedlíkem

Hovězí na houbách s domácím houskovým knedlíkem

Potřebné ingredience

Na omáčku: Nejlépe hovězí maso zadní, sušené houby namočené předem ve vodě, smetana 33% citrón, cibule 2 ks. Na knedlík: Hrubá mouka cca 500 g, houska 2 ks, droždí tak půl kostičky, vajíčko 1 ks, voda.

Postup přípravy

Hovězí maso naklepu, osolím, opepřím a dám na orestovanou cibulku. Poté přihodím předem namočené houby i s nálevem. Podleji a dusíme do měkka. Používám většinou papiňák. Je to…

Zobrazit více...
DORTY
*** Zimní srdíčko ***

*** Zimní srdíčko ***

Potřebné ingredience

Linecké těsto, mascarpone krém, broskve, čokoládové bonbóny a sněhové pusinky

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
DORTY
HARRY POTTER

HARRY POTTER

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: kakaovo - čokoládový
KRÉM: mascarponovo - smetanový + jahodové pyré z mražených jahod
SIRUP na prokapání korpusů: jahodová šťáva
KRÉM NA OBMAZÁNÍ CELÉHO DORTU:…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Nejlepší boršč s hovězím masem

Nejlepší boršč s hovězím masem

Potřebné ingredience

hovězí maso 350 g - 500 g, bobkový list 2 ks, černý pepř 2 kuličky, nové koření 2 kuličky, středně velká řepa 2 ks, mrkev 1 ks, čtvrt celeru 1 ks, cibule 1 ks, rajčatový protlak 1 lžíce, bílé zelí 200 g, máslo 30 g, ocet 3lžíce , cukr 3lžíce, hladká mouka 2lžíce, zakysaná smetana, nasekaná pažitka

Postup přípravy

Připravte si tři hrnce. Omyté maso vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte bobkové listy, nové koření a pepř. Pomalu vařte, až bude maso měkké.
Zatímco se maso vaří,…

Zobrazit více...
DORTY
M I M O Ň

M I M O Ň

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUSY oba dva: vanilkové
KRÉM: mascarponovo-smetanový
JAHODOVÉ PYRÉ
KRÉM vanilkovo máslový: na mantinely
KRÉM BÍLKOVO-MÁSLOVÝ: na potření celého dortu před…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Potřebné ingredience

7 bílků 140 g cukru moučka 70 g mletých ořechů 70 g polohrubé mouky

Postup přípravy

Vyšlehat bilky s cukrem, zlehka vmíchat ořechy a nakonec mouku. Pečící papír potřít studeným máslem, rozezřít hmotu. Péct 13 min na 180 st. Horke srolovat i s papírem. Jak…

Zobrazit více...
DORTY
VČELKA PRO DĚDEČKA

VČELKA PRO DĚDEČKA

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUSY OBA: vanilkové s vanilkovou pastou
KRÉM na naplnění: smetanovo - mascarponový + jahodové pyré
SIRUP na prokapání korpusů: citronový s kapkou jahodové esence
KRÉM…

Zobrazit více...
DORTY
***Podzimní dort***

***Podzimní dort***

Potřebné ingredience

Čokoládový korpus s čokoládovým krémem a banány, potah a květiny Smartflex

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Sloní žrádlo

Sloní žrádlo

Potřebné ingredience

40 dkg godhaj 1-2 větší cibule 4 kyselé okurky 20 dkg majolka Omáčka 2 KL kečup 2 KL olej 2 KL ocet 3-4 KL plnotučná hořčice ½ KL chilli 2 KL cukr

Postup přípravy

Jemně nastrouhat salám, okurky a cibuli. Vše na omáčku svařit a nechat vychladnout. smíchat nastrouhané, omáčku a majolku a nechat do druhého dne odležet

Zobrazit více...

Kategorie