(recept
si oblíbilo 89 návštěvníků)
Jahodové řezy Mrož
Potřebné ingredience
20 dkg cukru krystal | 5 žloutků | 2 lžíce horké vody | 20 dkg polohrubé mouky | 1 prášek do pečiva | 1 dcl sklenička oleje | 75 dkg jahod | 2 jahodové pudinky | 20 dkg cukru moučka | 20 dkg másla | 10 dkg čokolády na vaření (teď povelikonocích používám figurky :))
Postup přípravy
Cukr krystal, žloutky a horkou vodu řádně vyšleháme do pěny. Přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, olej a nakonec tuhý sníh.
Potom těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct chvilku na 180 stupňů.
Jahody rozmačkáme a rozmixujeme. Do jahodové směsi přidáme pudinky. Směs uvaříme a necháme vychladnout. Cukr moučka a máslo vyšleháme do pěny a do ni pomalu zašleháváme pudinkovou hmotu. Vše pak rozetřeme na vychladlý piškotový koláč a povrch polijeme čokoládou.
Dáme do lednice ztuhnout.
Velká dobrota - ten kdo má rád zmrzlinu Mrož, určitě neodolá.
Fotečku dodala a receptík vyzkoušela Blanka K. (BlankaKlokan) ID 353944, zacož jí patří mé velké díky, já bych musela čekat, až budou jahody, ale už kvetou :)
Potom těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct chvilku na 180 stupňů.
Jahody rozmačkáme a rozmixujeme. Do jahodové směsi přidáme pudinky. Směs uvaříme a necháme vychladnout. Cukr moučka a máslo vyšleháme do pěny a do ni pomalu zašleháváme pudinkovou hmotu. Vše pak rozetřeme na vychladlý piškotový koláč a povrch polijeme čokoládou.
Dáme do lednice ztuhnout.
Velká dobrota - ten kdo má rád zmrzlinu Mrož, určitě neodolá.
Fotečku dodala a receptík vyzkoušela Blanka K. (BlankaKlokan) ID 353944, zacož jí patří mé velké díky, já bych musela čekat, až budou jahody, ale už kvetou :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ronaldek
(upraveno)
30. 4. 2011, 23:13
Připravila jsem Vašeho Mrože na oslavu narozeninek mé a všichni se oblizovali až za ušima. Jen jsem si ten recept ještě trošku vylepšila- ta jahodová směs mi přišla moc taková máslová tak jsem do ní přidala ještě zakysanku a výsledek byl více než úžasný. Hodit to do mrazáku tak je z toho originál ta zmrzka. Hned jsem rozdala recept. Prostě úžasnááááá mňamka
Mišák123
(upraveno)
30. 4. 2011, 23:28
@Ronaldek
To by mě nenapadlo, příště určitě vyzkouším, děkuji za inspiraci, jsem ráda, že se hodil A dcerce přejem všecičko nej a krásné, šťatné a hlavně dlouhé dětství
Lenýsek
(upraveno)
27. 4. 2011, 13:14
Chci se jen zeptat, jestli se ten puding dává klasicky do mléka nebo jen do vody. Nebo jestli se jen pud. prášek nasype do jahod a takto uvaří. Díky
Mišák123
(upraveno)
27. 4. 2011, 14:20
@Lenýsek
Leni, ten pudink se nasype do těch rozmixovaných jahod, ono to pustí hodně šťávy
KAČKA LUCKA KAČENKA
(upraveno)
27. 4. 2011, 13:26
@Lenýsek
sorry, ale místo vody nebo mlíka tam máte ty jahody myslím, že je to srozumitelný
Hnědovláska
(upraveno)
26. 4. 2011, 11:31
Fotečka by byla fajn,ale nevím,kde vezmu tolik jahod
Mišák123
(upraveno)
26. 4. 2011, 12:25
@Hnědovláska
Výhodou je, když má někdo zahrádku , děti se toho přejí a pak nevíme co s nima