Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Moravský vrabec,dušené zelí,bramborový knedlík

0.0
Moravský vrabec,dušené zelí,bramborový knedlík

Potřebné ingredience

vepř.maso-bůček a plecko-půl napůl,lze i krkovice,cibule,česnek,kmín,sůl,pepř,olej...............kysané zelí,1 velká cibule,sůl,cukr,bobkový list 2-3 menší syrové brambory

Postup přípravy

.........

Maso nakrájíme na stené kostky,osolíme,opepříme,posypeme kmínem,může být i drcený,zasypeme nasekaným česnekem a cibulí,promícháme,dáme péct na olej do trouby na 200 stupňů doměkka a dokřupava

Kysané zelí pokrájíme,aby nebylo dlouhé,pokud je příliš kyselé propláchneme ve studené vodě,dáme do hrnce s bobkovými listy,podlijeme vodou a dusíme doměkka

Na oleji nebo sádle osmahneme nasekanou cibuli dohněda

až je zelí měkké,vyndáme bobkové listy,nalijeme osmahnutou cibulku

pak zelí osolíme,osladíme,jak máme rádi a přidáme najemno nastrouhané brambory,aby zelí zahustily,povaříme,aby nebyl cítit škrob a až zelí zhoustne

hotové maso

podáváme s bramborovým knedlíkem,dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Aluch 18. 6. 2015, 12:38
Děkuji za recept. (F) Dnes jsem podle Vás dělala zelí a povedlo se. (clamp) (D) (F)
myška1000 2. 10. 2013, 7:01
Tak zahustit zelí bramborem by mě nenapadlo to zkusím díky za tip (Y).Jinak brabce dělám stejně a je víbornej |:o) |:o) |:o)
KáKá 2. 10. 2013, 11:25
@myška1000 (hello) (hello)jinak zelí nezahušťuji (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie