(recept
si oblíbilo 65 návštěvníků)
KARLOVARSKÉ KNEDLÍKY+++
Potřebné ingredience
6-7 starších rohlíků nakrájené na kostičky ,4 vejce bílky oddělit od žloutků,petržel nebo na krájenou třeba šunku na malé kousky,2 lžíce oleje ,5 dkg polohrubé mouky,5 dkg dětské krupičky,cca 210 ml mléka,sůl.....
Postup přípravy
Vejce s mlékem rozšleháme nalijeme na nakrájené rohliky aby se vejce s mlékem nasálo do rohlíků přidáme olej ,mouku,krupičku bud petrželku nebo tu šunku opatrně promícháme a nakonec dáme sníh z bílků který jsme trošku osolili při šlehání a ten opatrně rukama vmícháme do rohlikové směsy zabalím do potravinové folie na obouch stranách udělám uzel vařím 15minut z jedné strany a 15 z druhé strany .Po uvaření ihned sundáme folii nechám trošku vychladnout a slabounce potřu olejem aby neoschl......
vařime
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zutau
(upraveno)
22. 11. 2016, 12:19
Výborné místo šunky jsem dala angl.slaninu, osmažila cibulku a červené zelí
krišon
(upraveno)
5. 10. 2016, 18:50
Vynikající
Anturka
(upraveno)
5. 10. 2016, 19:28
@krišon
Alenko,jsem ráda že chutnaji
vokrij
(upraveno)
18. 8. 2016, 20:00
Vyborné
Anturka
(upraveno)
9. 9. 2016, 12:17
@vokrij
děkuji
P.A.V.L.A
(upraveno)
6. 4. 2016, 17:35
Veronika812
(upraveno)
30. 3. 2016, 20:22
Zkusila jsem už více receptů. ale ten Váš je nejlepší...
Anturka
(upraveno)
2. 4. 2016, 16:56
@Veronika812
děkuji za pochvalu
soucka
(upraveno)
21. 12. 2014, 10:39
Tak jste mě příjemně navnadila - já dávám místo šunky anglickou slaninu na kostičky a nejvíce nám chutnají k rajské omáčce - pak může být i bez masa.
Anturka
(upraveno)
2. 4. 2016, 16:55
@soucka
děkuji jsem ráda že se recept libí
hrusticka84
(upraveno)
5. 12. 2014, 16:45
vyzkoušíme
Anturka
(upraveno)
5. 12. 2014, 16:48
@hrusticka84
jj určitě zkus
Vera N
(upraveno)
5. 12. 2014, 13:37
Anturka
(upraveno)
5. 12. 2014, 14:22
@Vera N
mirkaberkys
(upraveno)
2. 12. 2014, 15:48
Dobrý den, knedlíky vypadájí jedle. Ke kterým jídlům je podáváte? Napadá mi jen svíčková. Šel by i ke špenátu atd? Děkuji
Anturka
(upraveno)
3. 12. 2014, 10:27
@mirkaberkys
dávám ke špenátu i k zelí a masu a i k omáčkám
Anna80
(upraveno)
2. 12. 2014, 13:11
do knedliku se nedava droždi?
Anturka
(upraveno)
2. 12. 2014, 14:48
@Anna80
nedává
beruškaveruška
(upraveno)
2. 12. 2014, 12:32
děkuji za tento recept knedlíky se mi povedly a všichni byli moc spokojení
Anturka
(upraveno)
2. 12. 2014, 14:49
@beruškaveruška
Verunko, to mě moc těšší že se povedly a chutnalo
vlkna
(upraveno)
17. 11. 2014, 20:17
Také je máme rádi,ale dělám je bez šunky
Anturka
(upraveno)
19. 11. 2014, 7:54
@vlkna
šunku tam dávám když dělám knedlik ke špenátu
plamenek
(upraveno)
18. 11. 2014, 7:46
Jo určitě výborné, jen pro info. Jsem z K. Varů. Knedlíky vymysleli kuchaři pro žlučníkáře. oni nesměli kynuté těsto. jen se nedělaly z rohlíků (byť starých). Ale z karlovarských sucharů. Ani nevím, zda se ještě prodávají. Klasické karlovarské suchary se používaly i na žemlovky atd.
Anturka
(upraveno)
27. 11. 2014, 10:58
@plamenek
Marci75
(upraveno)
17. 11. 2014, 18:47
Dělám bez šunky. Jinak pro nás velká dobrota
Anturka
(upraveno)
19. 11. 2014, 8:13
@Marci75
jj jsou moc dobré
jakl
(upraveno)
17. 11. 2014, 16:57
Anturka
(upraveno)
17. 11. 2014, 18:21
@jakl
lidare
(upraveno)
17. 11. 2014, 7:43
Anturka
(upraveno)
17. 11. 2014, 8:48
@lidare