(recept
si oblíbilo 68 návštěvníků)
Domácí rybízová šťáva
Potřebné ingredience
rybíz
cukr
kyselina citronová
Postup přípravy
Otrhaný rybíz - jen kuličky!! necháme dva dny jen tak v míse rozležet.
Potom umeleme na strojku. (máme na to speciální) a ještě propasírujeme přes utěrku. Na 1kg šťávy dáme 1,70 kg cukru + špetku kyseliny citronové a chvilinku povaříme. Teplé nalijeme do lahví. Po vychladnutí lahve zavřeme.
Potom umeleme na strojku. (máme na to speciální) a ještě propasírujeme přes utěrku. Na 1kg šťávy dáme 1,70 kg cukru + špetku kyseliny citronové a chvilinku povaříme. Teplé nalijeme do lahví. Po vychladnutí lahve zavřeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pavlinice
(upraveno)
15. 3. 2007, 15:31
No jak tady píšete,že ten rybíz necháte 2dny jen tak rozležet tak já bych se teda bála,že se tam začne tvořit nějaká plíseň či co. Já teda nedělám rybízovou šťávu,ale džem a dělám to hned po natrhání. Jinak dávám do džemu jenom cukr a kam se hrabou ty kupované.
bubík4
(upraveno)
15. 3. 2007, 18:21
@pavlinice
Věřím, že máte džem dobrý. Tohle je starý recept a určitě se tam nic netvoří. Můžete to vyzkoušet.
Ropazu
(upraveno)
15. 3. 2007, 15:14
Díky za odpovědi, až vyzkouším, určitě napíši, jak to dopadlo
bubík4
(upraveno)
15. 3. 2007, 18:20
@Ropazu
Budu se těšit, určitě Vám bude chutnat.
Ropazu
(upraveno)
15. 3. 2007, 10:48
Jani, čtu zrovna Váš recept, letos se také na šťávy chystám. Ještě jsem je tedy nedělala , ale myslím, že na tom není nic těžkého. Jen se chci zeptat, zda můžu ten rybíz dát do odšťavňovače? Nezkazím tím něco? Díky, Pavla
bubík4
(upraveno)
15. 3. 2007, 11:21
@Ropazu
Pavli, to nevím, ale raději bych to udělala takhle, ale za pokus nic nedáte, když tak mi pak napište, jestli se to povedlo.......tchýně to takhle dělá už roky a to mají taky odšťavňovač. Tak ať se Vám povede. Je na chuť opravdu moc dobrá.
dakyz
(upraveno)
15. 3. 2007, 11:19
@Ropazu
myslím ,že neskazíte nic ,mí rodiče dělají z černé jeřabiny a melou ji v mlýnku na maso)) a je moc dobrá a zdravá
bubík4
(upraveno)
15. 3. 2007, 11:21
@dakyz
Taky meleme na mlýnku....... Tchýně na to má sice nějaký spešl.....lezou z toho takový hustý suchý "hovínka" ) vymačká to dokonale.
dakyz
(upraveno)
15. 3. 2007, 13:03
@bubík4
to je ono)) ale je to pracné a hodně to barví)))ty jeřebiny
bubík4
(upraveno)
15. 3. 2007, 18:20
@dakyz
to věřím...
bubík4
(upraveno)
26. 8. 2006, 11:36
Už nevím kdo, ale někdo tu sháněl recept na domácí sirup, že se kupovaný nedá pít.....tak tady je výborná rybízová šťáva
dakyz
(upraveno)
14. 3. 2007, 23:02
@bubík4
tak to jsem byla jenom jáááá díky za recept vyzkouším))
bubík4
(upraveno)
14. 3. 2007, 23:08
@dakyz
Není za co, nemá opravdu chybu!!!!!!