Karlovarský houskový knedlík
Potřebné ingredience
250 g starší housky, 2 vejce, 100 g hrubé mouky, 2 dl mléka, petržel, sůl, muškátový květ, bílý pepř
Postup přípravy
Starší housky nakrájíme na kostičky lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto na karlovarský knedlík je hotové.
Vymažeme si plát alobalu olejem či máslem a vytvarujeme na něm hmotu na knedlík do úhledné šišky. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do alobalu, ve kterém ho budeme asi 20 minut vařit. (10 min z jedné a 10 min z druhé strany.
Při tvarování to nejdříve vypadá, že z něj knedlík být nikdy nemůže. Hmota je totiž hodně sypká. Ale od toho je tu alobal. :-) Budete překvapené, jak je to snadné.
Starší housky nakrájíme na kostičky a opražíme v troubě.
Opraženou housku smícháme se žloutky, nasekanou petrželkou, mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře........
.....přidáme hrubou mouku...............
.....a zamícháme. necháme 10 min odstát.
Nakonec zlehka vmícháme hutý sníh z bílků.
Hmotu položíme na pomaštěný alobal a utvoříme knedlík. Nakonec zavineme do alobalu, vytvarujeme do tvaru knedlíku a alobal zahneme, aby hmota při vaření nevytekla.
Vaříme. Hmota je na dva knedlíky.
Hotovo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé