Zobrazit přihlášovací formulář

Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 237 návštěvníků)

Karlovarský houskový knedlík

0.0
Karlovarský houskový knedlík

Potřebné ingredience

250 g starší housky, 2 vejce, 100 g hrubé mouky, 2 dl mléka, petržel, sůl, muškátový květ, bílý pepř

Postup přípravy

Toto je nejzdravější příprava knedlíku. A musím říct, že i nejchutnější.

Starší housky nakrájíme na kostičky lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto na karlovarský knedlík je hotové.
Vymažeme si plát alobalu olejem či máslem a vytvarujeme na něm hmotu na knedlík do úhledné šišky. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do alobalu, ve kterém ho budeme asi 20 minut vařit. (10 min z jedné a 10 min z druhé strany.
Při tvarování to nejdříve vypadá, že z něj knedlík být nikdy nemůže. Hmota je totiž hodně sypká. Ale od toho je tu alobal. :-) Budete překvapené, jak je to snadné.

Starší housky nakrájíme na kostičky a opražíme v troubě.

Opraženou housku smícháme se žloutky, nasekanou petrželkou, mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře........

.....přidáme hrubou mouku...............

.....a zamícháme. necháme 10 min odstát.

Nakonec zlehka vmícháme hutý sníh z bílků.

Hmotu položíme na pomaštěný alobal a utvoříme knedlík. Nakonec zavineme do alobalu, vytvarujeme do tvaru knedlíku a alobal zahneme, aby hmota při vaření nevytekla.

Vaříme. Hmota je na dva knedlíky.

Hotovo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 28. 2. 2017, 22:58
(clamp) (clamp) (clamp)
P.A.V.L.A 6. 2. 2016, 17:27
(Y) (Y) (Y)
lidare 6. 2. 2016, 16:02
(Y) :-)
tory85 27. 1. 2014, 13:20
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) jiný knedlík kromě bramborového nedělám, luxusní!!! Děkuji (clamp)
markýza andělů 10. 1. 2014, 8:18
nejzdravější..??? co je na starých rohlících a mouce zdravého,..??
sympatie 10. 1. 2014, 11:59
@markýza andělů A co je zdravého? Nic, jen bio zelí a bio mrkev, možná trocha suchých brambor, kdyby se tím člověk řídil, jen by se mohl pást, a to ještě jen někde! Jo a určitě je zdravější než tak všemi milované kuřecí maso!
DanušaP 10. 1. 2014, 10:24
@markýza andělů zapomněla jste na cholesterol ve vejcích ,-) ,-)
*zuzik* 14. 12. 2013, 10:52
Příprava snadná, knedlíček famózní, jiný dělat už nebudeme. Děkujeme Radušce za prima recept. (Y) |:o) (sampus) (pusa)
novackova 7. 11. 2013, 22:36
(Y) (Y) (Y) (F)
majinab (upraveno) 17. 5. 2013, 12:56
laskonka333 13. 5. 2013, 14:12
|:o) |:o) |:o)
medinka.k 13. 5. 2013, 13:21
Dobrý den, o víkendu jsem také dělala a na neděli jsem musela přidělávat... ,-) ,-) ,-) Jsou výborné!!! (Y) (Y) (Y) Dělala jsem z celozrnného pečiva i mouky, abychom neměly takové výčitky a opravdu báječné... (Y) (Y) (Y) Děkuji za recept... (drink)
beeruš 27. 1. 2013, 14:36
Knedlíky nejím, ale kvůli dětem a pro změnu jsem dnes uvařila Váš recept a musím říci, že jsme všichni nadšeni a budu vařit častěji!!!! Je to jednuduché, rychlé a dobré :-) ...mám uloženo v Top receptech, děkuji!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
chucky 1111 (upraveno) 24. 11. 2012, 10:10
Tak jsem zvědavá,alobal zčernal a snad knedlík ne
Sandruse82 10. 4. 2012, 13:05
Tak jsem měla o víkendu ke kachně premiéru Vašeho knedlíčku a moooooc děkuju, všichni si chrochtali blahem (Y) :-) (Y) ještě jsem přidělávala jednu šišku a u té mi teda ujela ruka s bílým pepřem, ale chutnal i tak |:o) |:o) |:o) Určitě dávám do oblíbených receptů a Vám ještě jednou DĚKUJI!!!! (clamp)
KONE CZ 3. 1. 2012, 10:28
Tak jsem to dnes podle Vás udělala...užasnýýýý recept děkuju (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr)
DANINEC 16. 7. 2011, 11:50
tenhle je fakt MŇAMÓZNÍ (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)nic se nevyrovná chuti opečené houstičky.....delikatesa,díky za recept (L) (L) (L) (L) (L) (L)
s-arka 1. 5. 2011, 10:21
Tak dnes na oběd bude tahle dobrota (Y) (Y) (Y)Opravdu chválím super recept (clamp) (clamp) (clamp)
PajaMalak 2. 11. 2010, 13:22
Milá Raduš. Tak jsem narazila na Váš recept :-o a jdu hned na něj ,-) už se mooooc těším ^o) a jsem zvědavá na přítele až přijede z ryb.Doufám, že pro něj zbyde :´( :-)
petraagata 10. 10. 2010, 18:55
Milá Radko (F), tohle je absolutně senzační receptík na karlovarský knedlík |:o) Dělala jsem jej včera ke zvěřině a byl j e d i n e č n ý !!!! Dnes jsem spíchla už jen tak, pro radost :-), s opečenou cibulkou a opraženou slaninkou. Vařila jsem jej v potravinářské fólii a byla to opravdu prácička jedna radost a výsledek báječný. I díky Vám se náš včerejší, slavnostní, zvěřinový oběd povedl!!!! |:o) Petra
*poule* 7. 6. 2011, 0:57
@petraagata Omlouvám se za pozdní odpověď. Doufám, že v mezidobí chutnal několikrát. (pl)
V+V+K 15. 5. 2010, 10:09
(Y) (Y) (Y) (Y)výborný knedlík, dělala jsem ho dneska poprvé a povedl se ^o) ^o) ^o) děkuji za recept (L) |:o) |:o)
Reachelll 10. 10. 2009, 11:57
Skvělý knedlík, rychlá příprava. Partner ho dokonce považuje za lepší, než dělají ve Slepé koleji (z pořadu Ano, šéfe!) ke konfitované kachně :))
*poule* 2. 11. 2009, 21:14
@Reachelll :-D :-D :-D No to by se Šéf divil...... :-D :-D :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie