Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
SLADKÁ JÍDLA
ŠVESTKOVÉ KYNUTÉ BUCHTY

ŠVESTKOVÉ KYNUTÉ BUCHTY

Potřebné ingredience

polohrubá mouka + na podsypání 640 g, mléko 350 - 400 ml, žloutek 3 ks, vejce 1 ks, moučkový cukr + trochu na poprášení 70 g, máslo nebo sádlo 250 g, droždí 30 g

Postup přípravy

Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme rozdrobené droždí se lžící cukru, dvěma lžícemi mouky a necháme v teple pod utěrkou vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, vlijeme vykynutý…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VÝBORNÉ TVAROHOVÉ BUCHTY

VÝBORNÉ TVAROHOVÉ BUCHTY

Potřebné ingredience

Suroviny do středního plíšku: 200 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, malá špetka soli, vrchovatá polévková lžíce moučkového cukru, 2 deci vlažného mléka, 2 lžičky zakysané smetany, 2 žloutky, 8 polévkových lžic slunečnicového oleje, necelá půlka kostky čerstvého droždí, ½ lžičky moučkového cukru do kvásku. Tvarohová náplň: 250 g baleného tvarohu, 2-3 polévkové lžíce moučkového cukru (sladíme podle vlastní chuti), 1 sáček vanilkového cukru, 1 žloutek, 2 lžičky vanilkového práškového pudinku, strouhaná citronová kůra (ta je v náplni důležitá), předem naložené rozinky v rumu.

Postup přípravy

Věčné i vděčné tvarohové buchty, které se nikdy neomrzí a chutnají pořád stejně dobře.

Postup – tvarohová náplň:
Všechny předepsané suroviny, kromě rozinek, spojíme v…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
nej české buchty a koláče

nej české buchty a koláče

Potřebné ingredience

Polohrubá mouka 500 g Droždí 30 g Cukr 80 g Vanilkový cukr 1 balení Mléko 1/4 l Žloutek 2 ks Máslo 120 g Citronová kůra Sůl 1 špetka Tuk Maková náplň Mák mletý 100 g Mléko 1/4 l Hnědý rum Skořice Vanilkový cukr 1 balení Moučkový cukr Tvarohová náplň Tvaroh 1 kostka Vejce 1 ks Citronová kůra Vanilkový cukr 1 balení Moučkový cukr Vanilkový pudink

Postup přípravy

České buchty

Postup přípravy:Zařazení: Moučníky, Buchty
Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
moc dobré buchty-recepty.cz

moc dobré buchty-recepty.cz

Potřebné ingredience

Budeme potřebovat: 200 ml teplé mléko, 50 g máslo, 2 ks vejce, 3 lžíce kr. cukr, 3 lžíce rostlinný olej , 1 bal.vanilkový cukr, 1 lžička sušené droždí, 2-2,5 hrnku hladká mouka, 1/2 lžičky sůl, Nádivka: ovoce, tvaroh, ořechy, povidla,

Postup přípravy

100 ml mléka zahřejeme, přidáme cukr a droždí. Necháme na teplém místě vykynout kvásek.
Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Honzovy buchty

Honzovy buchty

Potřebné ingredience

500g hladké mouky,¨25g droždí,50g cukru,220ml mléka,2 vejce, 10g citr.kůry,80g tuku,1 vanil.cukr,špetka soli

Postup přípravy

uděláme kvásek,necháme nakynout a přidáme k ostatním surovinám.\r\ntvarohová náplň-2 tvarohy(ve vaničce lidl),vanil.cukr,cukr,trochu pudink.prášku,\r\nPečeme při 170-180C,před…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Buchty bez mléka a vajec

Buchty bez mléka a vajec

Potřebné ingredience

100 g žitné mouky, 50 g celozrnné pšeničné mouky, 250 g polohrubé mouky, 2 lžíce Vajahitu, ½ kostky droždí, 50 g hnědého cukru, špetka soli, 130 ml rýžového nápoje, 30 g Ramy nebo Flory Gold, povidla, moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Necháme vzejít kvásek z trochy vlažného rýžového nápoje, droždí, cukru a mouky. Poté uhněteme těsto, necháme v teple kynout, během kynutí jednou přemísíme. Z vykynulého těsta…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynuté buchty

Kynuté buchty

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 100g polohrubé mouky, 2 vejce, 200g majonézy, 2 hrsti cukru, 1 droždí, asi 1/4l mléka (necelý), rum, sůl. Náplň podle chuti (mák, tvaroh, povidla, nugeta). Máslo na vymazání pekáčku a potření buchet.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme vykynou asi 1 hodinu. Do kousků těsta balíme náplň a skládáme do pekáčku, ve kterém jsme rozpustili kousek másla. Nakonec buchty potřeme máslem také na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynuté buchty

Kynuté buchty

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, špetka soli, 50 g krupicového cukru, kostička droždí (40 g), citronová kůra, šťáva z půlky citronu, 60 g másla rozpuštěného, cca 250 ml mléka, vanilková esence, 2 lžíce rumu, 1 žloutek 50 g másla na vymazání pekáče Náplň podle chuti - tvaroh, mák, povidla

Postup přípravy

Z droždí, ohřátého mléka, 2 lžiček cukru a trochy mouky uděláme kvásek, který necháme vykynout.
Všechny suroviny pak smícháme v hladké pružné těsto, které se nechytá mísy -…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PEŘÍČKOVÉ BUCHTY, KOLÁČE,...

PEŘÍČKOVÉ BUCHTY, KOLÁČE,...

Potřebné ingredience

1 kg pol.mouky, 10 dlg sádla, 8 dkg cukru, 1-2 žloutky, 1 kostka droždí, 3/4 l mléka, citr,kůra ,lžička soli

Postup přípravy

Náplň jakou chceme. Horké potřít rozpuštěným máslem a pocukrovat,z dávky vyjde kolem 36 buchet,Pečeme asi 3/4 hodinky,dokud není barva.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Olejové buchty

Olejové buchty

Potřebné ingredience

Těsto:\\r\\n1/2 l mléka, 20 kostek cukru, kostka kvasnic, 6 žloutků, 4 dcl oleje, 1kg polohrubé mouky\\r\\nNáplň: \\r\\n2 tvarohy ( klasické kostky..........néé vaničkový), 2 žloutky, rozinky a moučkový cukr podle chuti\\r\\nZdobení:\\r\\n1rozšlehané vejce, povidla, drobenka ( máslo, cukr, polohrubá mouka)

Postup přípravy

Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní suroviny na těsto a vymícháme. Necháme vykynout. Potom vyválíme stejnoměrnou placku a menším hrnečkem…

Zobrazit více...

Kategorie