RECEPTY > PIZZY, CHLEBY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Tortila - jak si ji udělat doma (14) 17.2.2017, 15:58
Výborný domácí chleba (27) 8.2.2017, 19:49
Rohlíková pizza (8) 2.2.2017, 14:09
SUPERÚŽASNÁ pizza italiana (63) 29.1.2017, 21:24
Tartine Bread (2) 29.1.2017, 12:49
Chléb žitný mnohozrnný (1) 29.1.2017, 0:31
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 20.2. 9:08 | všechny 3625
Celkem: 1.164 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,117 další >>

PIZZY, CHLEBY

Housky podle Markéty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100g špaldové mouky, 100g pšeničné chlebové mouky, 50g žitné chlebové mouky (nebo 250g pšeničné chlebové), 220g vody, 1 lžičky třtinového cukru, 1 lžičky soli, 1/8 lžičky sušeného droždí. Hrst jemných vloček, hrst sekaných ořechů a semínek (možno i rozinky, sušené ovoce,...), popřípadě nějaké koření

POSTUP PŘÍPRAVY

Mouku, sůl, cukr, vodu a droždí vařečkou jen promícháme, zakryjeme a necháme 12-16 hod. v pokojové teplotě. Poté vyklopíme na silně pomoučený vál, roztáhneme na placku a přeložíme, necháme 15min. odpočívat. Poté opěr roztáhneme, posypeme vločkami a oříšky a přeložíme boční strany do středu a poté i spodní a horní - vznikne čtvercový (obdélníkový) bochník. Ten nakrájíme na 6 kusů, každý v ruce trochu zakulatíme a dáme na plech. Necháme kynout ještě 1,5 - 2 hodiny a poté pečeme ve vyhřáté troubě na maximum, po vložení snížíme na 220°C a pečeme asi 20-25min. Druhé kynutí (na plechu) nemusí být, může se péct rovnou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Toustový chleba



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

210g vody + 50g hladké mouky (tangzhong). 150g hladké mouky + 10g droždí + 1 lžička medu + 2 lžíce zakysané smetany + asi 100g vody (nebo místo vody a smetany 120g podmáslí). 300g hladké mouky, 3 lžíce olivového oleje, 10g soli

POSTUP PŘÍPRAVY

210g vody a 50g mouky smícháme, rozmícháme a uvaříme "kaši", necháme vychladnout. 150g mouky, droždí, med a podmáslí smícháme a necháme asi hodinu a půl kynout. Poté smícháme s "kaší" a zbytkem surovin, vypracujeme v robotu těsto. Necháme kynout v míse asi hodinu. Poté na vále rozválíme na obdélník, stočíme do "rolády", konce trochu zahneme a dáme do máslem vymazané formy na biskupský chlebíček , přikryjeme a necháme kynout hodinu až hodinu a půl. Pečeme ve vyhřáté troubě na 230°C asi 10-15min. (s kastrůlkem horké vody naspodu), poté snížíme teplotu na 200°C a dopékáme ještě asi 35min. (asi po 20 min. vyklopíme a necháme dopéct volně na plechu).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Rohlíky nekynuté


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potřebujeme: 1/2 kg hladké mouky 2 lžičky cukru krupice 150 ml oleje (dala jsem asi tři lžíce sádla) 1 vejce 2 lžičky soli 2-3 dl mléka (dle potřeby) kostka droždí 1 vejce na potření

POSTUP PŘÍPRAVY

Z kvasnic, vlažného mléka a trochy hladké mouky uděláme kvásek, který necháme v teple vykvasit.
Všechny ingredience včetně kvásku smícháme a vypracujeme těsto.
Z těsta upleteme copánky, ty potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do předehřáté trouby na 150°C a pečeme dozlatova.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Nicol L. (Nicolle88) ID 564621 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Tartine Bread



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

***ROZKVAS: 20 g aktivního kvásku, 100 g pšeničné celozrnné mouky, 100 ml vody; ***TĚSTO: 450 g vody, 50 g pšeničné celozrnné mouky, 450 g pšeničné chlebové mouky, 200 g pšeničné hladké mouky, 20 g soli, 40 ml vody, (drcený kmín - nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY

To je momentálně můj nejoblíbenější chléb.

1. den (12 - 16 hodin předem) rozkvasit kvásek.
Všechny suroviny na rozkvas smísit, přikrýt a nechat kvasit.

2. den.
K rozkvasu přidat 450 g vody a prošlehat metlou.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Jitka D. (Ayra) ID 3251 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 29.1.2017, 12:49 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Chléb žitný mnohozrnný



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

***ROZKVAS: 140 g žitné chlebové mouky, 160 g vlažné vody, 2 lžice aktivního žitného kvásku; ***TĚSTO: 400 ml vlažné vody, 2 lžičky soli, 2 lžičky Sladěnky (nebo medu), 1 lžička drceného kmínu, 300 g směsi semínek (slunečnice, dýně, chia, len, seznam .....), 200 g směsi vloček (ovesné, žitné, ječné, pohankové, špaldové .....), 100 g celozrnné žitné mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

1. den si připravit rozkvas - smíchat kvásek + vodu + mouku a nechat kvasit cca 12 hodin.

2. den - chléb dokončit.
Dát do mísy všechny suroviny na těsto + rozkvas.
Vymíchat těsto a přesunout ho do formy vymazané sádlem a vysypané žitnou moukou.

Těsto ve formě nechat kynout na teplém místě na 3 až 5 hodin.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Jitka D. (Ayra) ID 3251 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 29.1.2017, 0:31 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Toastový chléb s Thang Zhong



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

***NA OMLÁDEK: 150 g hladké mouky, 10 g čerstvého droždí, 1 lžička Sladěnky (nebo medu), 120 ml vlažného podmáslí (možno použít jen vodu); ***NA THANG ZHONG: 210 g vody, 50 g hladké mouky; ***NA TĚSTO: 300 g hladké mouky (část je možné nahradit třeba špaldou), 3 lžíce olivového oleje, 12 g soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Skvělý toastový chléb podle Nuselské kuchty
(http://nuselskakuchta.blogspot.cz/2015/02/toastovy-chleba-s-tangzhongem-omladkem.html)

Toto těsto zadělávám v pekárně, ale rozhodně není nutná.


Nejprve zadělat omládek - smíchat vlažné podmáslí (vodu) se Sladěnkou (medem), rozdrobeným droždím a moukou.
Nechat cca 1 hodinu kynout.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Jitka D. (Ayra) ID 3251 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Domaci chlebíček.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 hrnky hladké mouky,1hrnek žitné,nebo spaldove nebo jiné mouky,3 lžičky soli,3 lzicky kmínu,jeden balíček sušeného droždí,1 a půl hrnku vody.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše kromě vody nasypeme do větší mísy,promichame a nalijeme vodu. Těsto spojíme,ma být takové tuhé. Musí kynout 8 až 12 hodin a po tedy nejméně 8 hodinách jej vytáhnu na mohrou připravenou desku a ruce si také namočíme. Těsto rozložíme na desku a formu dostatečně velkou i s pokličkou dam do trouby kterou si nastavim na 230°. Nez se trouba rozehreje tak ještě udělám z testa psaníčko a ještě nechám odpočívát. Pak vezmu horkou formu,dám do ni těsto které tvaruji do bochanku,příleju tak půl dc vody a přiklopim pokličkou. Peču na 230° 30 minut s pokličkou a pak 15 minut bez pokličky. To je celé a jen dva tipy. Ja na pečení používám teflonovou mísu z Remosky a přikryji ji velkým talířem. Pokud neni mísa teflonova tak vymazat a vysypat. Kdyz je těsto vykynute a čeká na troubu lze ho posypat semínky,smaženou cibulkou,škvarkami a td. Tak ať se vám povede.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Dana Z. (Kočka domácí) ID 559431 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 20.1.2017, 17:45 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Anglické rohlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

*** NA TĚSTO: 400 g hladké mouky, 40 g žitné chlebové mouky, 170 ml vody, 120 ml mléka, 10 g sádla, 10 g olivového oleje, 1½ lžičky soli, 20 g čerstvého droždí (nebo 2 lžičky sušeného), 10 g cukru (nebo lžička Sladěnky), 2 lžíce bramboráku v prášku; *** NA POVRCH: olivový olej, grilovací koření (u nás nejraději grilovací s česnekem od Avokáda), anglická slanina - plátky, tvrdý sýr - plátky nebo nastrouhaný

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze všech surovin umíchat hladké těsto a nechat kynout cca 1 hodinu (možno nechat udělat v pekárně).

Po vykynutí těsto vyklopit na vál, propracovat a rozdělit na 12 bochánků.
Každý bochánek rozválet a umotat z něj rovný rohlík.
Rohlíky nechat na plechu kynout 30-40 minut (přikrýt folií nebo vlhkou utěrkou, aby těsto neoschlo).

V misce smíchat olivový olej + grilovací koření.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Jitka D. (Ayra) ID 3251 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Česnekové houstičky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na kvásek: 1 kostička droždí,100 ml vlažného mléka,1 lžička cukru,1 lžička mouky-necháme vykynout Na těsto: 600g hladké mouky,200 ml vlažné vody,100 ml slunečnicového oleje,1 lžička soli,1 žloutek,3 stroužky najemno nastrouhaného česneku, Na potření bílek smíchaný s 2 lžícemi oleje a 1 stroužkem nastrouhaného česneku,na posypání kmín a sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny si dáme do mísy-přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme těsto.( kdo má domácí pekárnu může s i připravit těsto v ní).Těsto si necháme přikryté na teplém místě hodinu kynout.Pak rozdělíme na kousky ,vždy ze tří -upleteme houstičku.Dáme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 10 minut kynout.Mezi tím si předehřejem troubu na 200 °C. Vykynuté houstičky potřeme připravenou směsí(bílek s olejem a česnekem),posypeme je kmínem a solí a pečeme asi 15 minut.Podáváme je třeba s polévkou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Pórkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na těsto : 200 g hladké mouky,1 lžička prášku do pečiva,1 lžička soli,1 žloutek,100 g měkkého másla,2-4 lžíce studené vody Na náplň: 100g anglické slaniny,1 pórek,1 červená paprika,100g Nivy,špetka muškátového oříšku,pepř ,sůl( pozor Niva je slaná),1 kelímek zakysané smetany

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny přísady propracujeme v hladké těsto ,zabalíme do folie a dáme do lednice na hodinu odpočinout.Poté ho vyválíme a vložíme do dortové formy ,vyložené pečícím papírem,z těsta uděláme 2 cm vysoký okraj, naplníme náplní a upečeme v předehřáté troubě na 180°C -asi 45 minut.
Náplň si připravíme takto: 100g anglické slaniny ,nakrájíme na drobno a opečeme na pánvi a necháme vychladnout.Dáme do mísy,přidáme očištěný a na kolečka nakrájený pórek,na nudličky nakrájenou červenou papriku,najemno nastouhanou Nivu,kelímek zakysané smetany,špetku muškátového oříšku,opepříme,jemně osolíme a vše promícháme.Takto připravenou náplň dáme na těsto.
Koláč jíme teplý,nestihla jsem nafotit celý,jak rychle mizel z talíře.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1.164 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,117 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook