Opečené plátky roštěné naložené v jogurtové marinádě
Potřebné ingredience
4 plátky roštěné - po cca 120 g 100 ml bílého jogurtu 100 ml smetany 4-5 špetky soli 3 špetky čerstvě mletého pepře 1 ks velké papriky kapie 1 lžička pálivé mleté papriky 1 lžička mletého hřebíčku 1 ks bobkového listu 2 ks celého hřebíčku 50 ml olivového oleje
Postup přípravy
POSTUP :
Plátky roštěné naklepejte, nařízněte na krajích a osolte.
Kapii nakrájejte na drobné kostičky a spolu s pepřem, pálivou paprikou, mletým hřebíčkem, špetkou soli…
Nový recept na boeuf bourguignon, čili hovězí po…
Potřebné ingredience
800g předního prorostlého hovězího 2 mrkve 1 cibuli tymián a bobkový list lžíci mouky půl litru burgundského (v Chile se snažím alespoň o Pinot Noir) půl litru vody kostku bujónu sůl a pepř 2 stroužky česneku 125 plátků slaniny hrst žampionů 1 kg brambor bobkový list máslo, olivový olej muškátový oříšek Nádobí: hliněnou nebo litinovou nádobu s víkem, hrnec
Postup přípravy
Maso nakrájejte na kostičky, nakrájejte též mrkev a cibuli. V hrnci (nebo přímo v litinové nádobě, pokud je možné dát ji na vařič), nechte zavřít maso, pak přidejte mrkev, cibuli,…
Argentínsky rump steak s vínovo-horčicovou omáčkou
Potřebné ingredience
2x200 g rump steak , korenie na steaky , Omáčka: výpek z mäsa , asi 1 dcl víno červené , asi 1 čl horčica celozrnná , asi 1 čl maslo , (mrazené) fazuľky zelené čerstvé , 1 strúčik cesnak , šťava citrónová , soľ , korenie štyroch farieb , 1 čl maslo
Postup přípravy
Steaky ochutíme zmesou drveného korenia ,soli,oleja a necháme odležať.Grilujeme na vrúbkovanej panvici,stredne rozpálenej .Moje steaky boli vysoké asi 1,5 cm a grilovala som asi…
hovězí nebo divočák na víně
Potřebné ingredience
asi 1 kg hovězího masa (nejlepší na tento recept je krk) nebo masa z divočáka, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 3 dcl červeného vína, rajský protlak, 1 litr vývaru, pepř, sůl, jalovec, nové koření, bobkový list, rozmarýn a tymián. Oříšek másla.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky (trochu větší než na guláš) a orestujeme na oleji v rozpálené pánvi, orestované maso přendáme do pekáče
Kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a dáme…
Hovězí karbanátky z uvařeného masa
Potřebné ingredience
cca 300g Hovězí maso z polévky 2 Párek nebo špekáček 1 balení Mražená zelenina 2 Vejce 3 lžice Hladká mouka 1 stroužek Česnek 2 lžice Majoránka 1 lžice Koření na mleté maso podle potřeby Strouhankapodle potřeby Sůl a pepř 1 Cibule
Postup přípravy
Hovězí uvařené maso (například z polévky) umeleme společně s párky, uvařenou zeleninou .
Do umleté směsi přidáme najemno nakrájenou cibulku, vejce, koření , strouhanku a…
Hovězí guláš-děkuji APETIT
Potřebné ingredience
Ingredience rostlinný olej nebo sádlo na opékání 800 g cibule, nadrobno 1,5 kg nejlépe předního hovězího masa z kližky nebo plece rajčatové pyré (nemusí být) 1–2 lžičky hladké mouky nebo 1 větší brambora na zahuštění sůl, pepř, paprika, česnek, sušená a/nebo čerstvá majoránka, případně chilli paprička na dochucení
Postup přípravy
Příprava jídla
1. Osmažte cibuli
V kastrole rozehřejte tuk a cibuli smažte tak dlouho, až dostane zlatohnědou barvu a bude – jak říkají profesionálové – v kastrole chřestit.…
ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK - RÝŽE
Potřebné ingredience
Hovězí plátky - dle počtu lidí, sůl, pepř, plnotučná hořčice, kousek slaniny nebo párek, vařené vajíčko, cibule, kyselá okurka, olej nebo sádlo, 1-2 cibule, bobkový list, nové koření, na dochucení i lák z okurek.Mouka na zahuštění, nebo jíška. Pro chuť může být nakonec smetana na šlehání.
Postup přípravy
Hovězí plátky rozklepeme na tenko - posolíme - opepříme - potřeme plnotuč.hořčící. Do středu položíme kousek slaniny, kus vajíčka, kus cibule, kyselou okurku - pořádně zabalíme.…
anglický rostbíf
Potřebné ingredience
nízký roštěnec,sůl,pepř,plnotučnou hořčici,olej
Postup přípravy
Maso si nařežeme na povrchu a vetřeme do něj sůl a pepř.Potřeme hořčicí a dáme přes noc odležet do lednice.Občas otočíme:-).Na rozpálenou pánev s olejem vložíme maso a zprudka…
Bílý guláš "Mongol"
Potřebné ingredience
Jako na guláš... Cibule Sádlo Hovězí Voda/vývar Sůl, pepř, kmín, worchester když dávám jen vodu, tak přidám ještě trochu Podravky Hladká mouka Smetana na vaření
Postup přípravy
Na sádle zpěníme cibulku, přidáme maso, které opečeme ze všech stran, osolíme, opepříme, dáme kmín, worchester (stačí i sojovka) a případně podravku, zalijeme a necháme dusit - já…
Hovezí guláš-vareni.cz
Potřebné ingredience
2 lžíce mletá sladká paprik, 300 g,cibule, 3 lžíce,majoránka, 750 g,hovězí maso přední, 2 lžíce,hladká mouka,- 3 stroužků,česneku, podle chuti mletý pepř, sůl, chilli paprička, podle potřeby sádlo, brambory, rajský protlak
Postup přípravy
Na pravý hospodský guláš použijeme hovězí maso přední nebo kližku. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.
Cibuli osmahneme na sádle nebo oleji, smažíme tak dlouho, dokud…