Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Opečené plátky roštěné naložené v jogurtové marinádě

Opečené plátky roštěné naložené v jogurtové marinádě

Potřebné ingredience

4 plátky roštěné - po cca 120 g 100 ml bílého jogurtu 100 ml smetany 4-5 špetky soli 3 špetky čerstvě mletého pepře 1 ks velké papriky kapie 1 lžička pálivé mleté papriky 1 lžička mletého hřebíčku 1 ks bobkového listu 2 ks celého hřebíčku 50 ml olivového oleje

Postup přípravy

POSTUP :
Plátky roštěné naklepejte, nařízněte na krajích a osolte.
Kapii nakrájejte na drobné kostičky a spolu s pepřem, pálivou paprikou, mletým hřebíčkem, špetkou soli…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Nový recept na boeuf bourguignon, čili hovězí po burgundsku

Nový recept na boeuf bourguignon, čili hovězí po…

Potřebné ingredience

800g předního prorostlého hovězího 2 mrkve 1 cibuli tymián a bobkový list lžíci mouky půl litru burgundského (v Chile se snažím alespoň o Pinot Noir) půl litru vody kostku bujónu sůl a pepř 2 stroužky česneku 125 plátků slaniny hrst žampionů 1 kg brambor bobkový list máslo, olivový olej muškátový oříšek Nádobí: hliněnou nebo litinovou nádobu s víkem, hrnec

Postup přípravy

Maso nakrájejte na kostičky, nakrájejte též mrkev a cibuli. V hrnci (nebo přímo v litinové nádobě, pokud je možné dát ji na vařič), nechte zavřít maso, pak přidejte mrkev, cibuli,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Argentínsky rump steak s vínovo-horčicovou omáčkou

Argentínsky rump steak s vínovo-horčicovou omáčkou

Potřebné ingredience

2x200 g rump steak , korenie na steaky , Omáčka: výpek z mäsa , asi 1 dcl víno červené , asi 1 čl horčica celozrnná , asi 1 čl maslo , (mrazené) fazuľky zelené čerstvé , 1 strúčik cesnak , šťava citrónová , soľ , korenie štyroch farieb , 1 čl maslo

Postup přípravy

Steaky ochutíme zmesou drveného korenia ,soli,oleja a necháme odležať.Grilujeme na vrúbkovanej panvici,stredne rozpálenej .Moje steaky boli vysoké asi 1,5 cm a grilovala som asi…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
hovězí nebo divočák na víně

hovězí nebo divočák na víně

Potřebné ingredience

asi 1 kg hovězího masa (nejlepší na tento recept je krk) nebo masa z divočáka, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 3 dcl červeného vína, rajský protlak, 1 litr vývaru, pepř, sůl, jalovec, nové koření, bobkový list, rozmarýn a tymián. Oříšek másla.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky (trochu větší než na guláš) a orestujeme na oleji v rozpálené pánvi, orestované maso přendáme do pekáče
Kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a dáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí karbanátky z uvařeného masa

Hovězí karbanátky z uvařeného masa

Potřebné ingredience

cca 300g Hovězí maso z polévky 2 Párek nebo špekáček 1 balení Mražená zelenina 2 Vejce 3 lžice Hladká mouka 1 stroužek Česnek 2 lžice Majoránka 1 lžice Koření na mleté maso podle potřeby Strouhankapodle potřeby Sůl a pepř 1 Cibule

Postup přípravy

Hovězí uvařené maso (například z polévky) umeleme společně s párky, uvařenou zeleninou .
Do umleté směsi přidáme najemno nakrájenou cibulku, vejce, koření , strouhanku a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš-děkuji APETIT

Hovězí guláš-děkuji APETIT

Potřebné ingredience

Ingredience rostlinný olej nebo sádlo na opékání 800 g cibule, nadrobno 1,5 kg nejlépe předního hovězího masa z kližky nebo plece rajčatové pyré (nemusí být) 1–2 lžičky hladké mouky nebo 1 větší brambora na zahuštění sůl, pepř, paprika, česnek, sušená a/nebo čerstvá majoránka, případně chilli paprička na dochucení

Postup přípravy

Příprava jídla
1. Osmažte cibuli
V kastrole rozehřejte tuk a cibuli smažte tak dlouho, až dostane zlatohnědou barvu a bude – jak říkají profesionálové – v kastrole chřestit.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK - RÝŽE

ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK - RÝŽE

Potřebné ingredience

Hovězí plátky - dle počtu lidí, sůl, pepř, plnotučná hořčice, kousek slaniny nebo párek, vařené vajíčko, cibule, kyselá okurka, olej nebo sádlo, 1-2 cibule, bobkový list, nové koření, na dochucení i lák z okurek.Mouka na zahuštění, nebo jíška. Pro chuť může být nakonec smetana na šlehání.

Postup přípravy

Hovězí plátky rozklepeme na tenko - posolíme - opepříme - potřeme plnotuč.hořčící. Do středu položíme kousek slaniny, kus vajíčka, kus cibule, kyselou okurku - pořádně zabalíme.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
anglický rostbíf

anglický rostbíf

Potřebné ingredience

nízký roštěnec,sůl,pepř,plnotučnou hořčici,olej

Postup přípravy

Maso si nařežeme na povrchu a vetřeme do něj sůl a pepř.Potřeme hořčicí a dáme přes noc odležet do lednice.Občas otočíme:-).Na rozpálenou pánev s olejem vložíme maso a zprudka…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Bílý guláš "Mongol"

Bílý guláš "Mongol"

Potřebné ingredience

Jako na guláš... Cibule Sádlo Hovězí Voda/vývar Sůl, pepř, kmín, worchester když dávám jen vodu, tak přidám ještě trochu Podravky Hladká mouka Smetana na vaření

Postup přípravy

Na sádle zpěníme cibulku, přidáme maso, které opečeme ze všech stran, osolíme, opepříme, dáme kmín, worchester (stačí i sojovka) a případně podravku, zalijeme a necháme dusit - já…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovezí guláš-vareni.cz

Hovezí guláš-vareni.cz

Potřebné ingredience

2 lžíce mletá sladká paprik, 300 g,cibule, 3 lžíce,majoránka, 750 g,hovězí maso přední, 2 lžíce,hladká mouka,- 3 stroužků,česneku, podle chuti  mletý pepř,  sůl,  chilli paprička, podle potřeby  sádlo,  brambory,  rajský protlak

Postup přípravy

Na pravý hospodský guláš použijeme hovězí maso přední nebo kližku. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.

Cibuli osmahneme na sádle nebo oleji, smažíme tak dlouho, dokud…

Zobrazit více...

Kategorie