NEJÚŽASNĚJŠÍ VÁNOČKA - RODINNÝ RECEPT
Potřebné ingredience
600 g hladké mouky, 140 g cukru, 1/4 l mléka, 30 g droždí (klidně tak 3/4 kostičky), 2 vejce (jedno na potření), 120 g Hery, hrst rozinek předem namočených v rumu, lžička soli a sekané mandle, špetka muškátového květu a lžička citrónového aroma Dr.Oetker, nebo nastrouhaná citrónová kůra.
Postup přípravy
Vypracujeme klasické kynuté těsto. Z cukru, droždí a trošky mléka necháme vzejít kvásek /v hrnečku rozetřeme droždí s cukrem do tekuta,přidáme trošku teplého mléka a necháme v…
Vanilkové rohlíčky
Potřebné ingredience
320 g hl. mouky, 240 g másla, 160 g ml. vlašských ořechů, 80 g mouč. cukru, 2 žloutky. Moučkový + vanilkový cukr na obalení.
Postup přípravy
Ze surovin zpracujeme těsto a necháme v lednici odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky, klademe na plech vyložený peč. papírem a pečeme na 180 st. do růžova. Rohlíčky budou nahoře vždy…
ÚÚÚŽASNÉ KARAMELOVÉ ROHLÍČKY-nejlepší cukroví jaké…
Potřebné ingredience
Na těsto:210g hladké mouky, 140g mletých ořechů ,70g cukru moučky ,140g másla (hery) ,1 lžíce kakaa ,2 žloutky a citrónová kůra. Na krém:1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka 397ml !!!!!!!!(vařit cca 3 hodiny) a 250g másla Na ozdobení:čokoládová poleva
Postup přípravy
Z mouky ,tuku ,cukru ,ořechů ,kakaa , žloutků a cit.kůry vypracujeme hladké těsto .Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme…
Jemné linecké těsto - NEJLEPŠÍ JAKÉ ZNÁM !!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
250g hladké mouky , 160g másla nebo rostlinného tuku , 1-2 žloutky , 80g moučkového cukru , trochu strouhané citrón.kůry a 1 lžička citrón.šťávy.
Postup přípravy
Na vál prosijeme mouku a cukr,přidáme nakrájený změklý tuk a nožem ho v mouce ještě rozsekáme ,přidáme další přísady a rychle vypracujeme těsto ,můžeme ho nechat 2 hodiny odležet…
Úúúúžasné, rychlé, jednoduché a hlavně stráááášně…
Potřebné ingredience
1 šlehačka 200g nugátu (mají ho skoro v každé cukrárně na váhu jen se nebojte zeptat!!!!) (dá se nahradit i nugátovou čokoládou - ta je k dostání běžněji, ale nugát je nugát )150g hořké čokolády100g mléčné čokolády100g 100% tuku
Postup přípravy
Všechny přísady včetně šlehačky dáme do nějaké nerezové nebo ohnivzdorné misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou, aby se…
+++++++Květiny perníčky+++++++++++++++
Potřebné ingredience
500 g hlad.mouky,200 g moučkového cukru,180 g medu,100 g másla,2 velká vejce,2 lžíce kakaa,2 lžičky koření do perníku,lžička sody.Vypracujeme řádně těsto,necháme uležet v lednici 24 hod. .........................................................................................................................Pak vyválíme a tvoříme vykrajovátky perníčky silné zhruba půl cm a klademe na plech na pečící papír a při 160-180 stupních /dle trouby,já peču asi na 170/ pečeme-asi 8-10min-dle trouby,vytahuju je ihned jak drží tvar.Ještě horké perníčky potírám rozšlehaným vejcem,aby se leskly,po zaschnutí zdobíme.Používám na zdobení bílkovou polevu-1 bílek,180 g moučkového cukru,alespoň 6 x prosátého,2-3 lžičky citron.šťávy-mícháme alespoň 15 min.do zbělení,já zdobím sáčkem Základem toho,aby byly perníčky měkké je hlavně to,nevyvalovat je tenké a nepéct dlouho,opravdu hned jak drží tvar vyndávám,za celých 11 let co je peču jsem je nikdy tvrdé neměla
Postup přípravy
viz nahoře.Nemusí se ani dělat tři týdny dopředu,jak se dělávají,aby změkly,já je dělám tak týden dopředu,jsou jak peříčko
Masarykovo vánoční cukroví (úžasné a jednoduché)
Potřebné ingredience
170g lískových oříšků, 300g hl. mouky, 200g másla, 100g moučkového cukru, 1 žloutek, cukr na obalení
Postup přípravy
Tento recept jsem si loni opsala z časopisu, ale dostala jsem se k němu až letos
a je to něco tak dobrého,
že si nesmím nechat pro sebe......:-)
Celé…
Perníčky p. Řezníčkové - hladké, oblé, drží tvar a…
Potřebné ingredience
650 g hladké mouky, 240 g moučkového cukru, 4 celá vejce, 100 g medu, 50 g tuku (nejlépe Omega nebo jakýkoli 100% rostlinný tuk), 1 polévkovou lžíci skořice a 1 polévkovou lžíci směsi koření do perníku ( anýz, hřebíček, badyán, fenykl, nové koření - prodává se již hotová směs ), 1 malá lžička jedlé sody, 2 až 3 lžíce kakaa, chcete-li tmavší těsto. Nedávat žádný kypřící prášek do perníku !!!! Poleva: 1 bílek, 150 až 200 g moučkového cukru, 1 lžička citrónovéšťávy.
Postup přípravy
Sypké ingredience prosejte na vál, přidejte vejce, med a rozehřátý tuk a postupně přisypávejte mouku. Pracujte od středu ke kraji. Dobře vypracované těsto musí být pevné a pěkně…
KULIČKY Z OPLATEK MILA
Potřebné ingredience
3x Mila řezy, 125g másla, 80g moučkového cukru, 3 lžíce rumu, 3 lžíce mletých oříšků, 120g čokoládové polevy na obalení, kokos, případně kakao nebo oříšky
Postup přípravy
Mila řezy rozsekáme na jemnou drť a nasypeme do misky . Do mísy s Mila drtí přidáme máslo, cukr, oříšky a rum. Vše důkladně promícháme a hmotu necháme ztuhnout v ledničce.
Ze…
Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!…
Potřebné ingredience
Rohlíčky: 4 bílky, 280 gramů cukru krystal, 150 gramů vlašských ořechů, 10 gramů hrubé nebo polohrubé mouky - pozor mouky pouze 10 gramů, ne 100 - bylo by to tuhé!!! , Čokoládový krém - 125 ml mléka, 75 gramů cukru krystal, 1/2 vanilkového cukru, 1 žloutek, 2,5 lžíce dětské krupice, 1 lžíce kakaa + 1 máslo (250 gr.) a 100 gr. cukru moučkaa nakonec Čokoládová poleva
Postup přípravy
Rohlíčky: nad parou ušleháme bílky s cukrem krystal do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme mleté ořechy a mouku. Na plechu vyloženém papírem na pečení tvarujeme zdobičkou proužky …