Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
HOLANDSKÉ KOTLETY

HOLANDSKÉ KOTLETY

Potřebné ingredience

kotlety, sůl, bílé víno, hořčice,smetana, tymián, pepř a plátkový sýr.

Postup přípravy

Osolené a na krajích nařízlé kotlety osmahneme na oleji. Potom vložíme do zapékací misky. K tuku přilejeme bílé víno a necháme částečně vysmahnout. Potom přidáme buď ostrou nebo…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
DOMÁCÍ CHLEBA

DOMÁCÍ CHLEBA

Potřebné ingredience

hl. mouka, sůl,kmín,droždí,ocet

Postup přípravy

Do mísy si dáme 1/2 kg hladké mouky, 1 lžička soli, 2 lžičky kmínu, 6 dkg kvasnic(tj,1 a 1/2 kostičky droždí), 2 lžíce octa. Těsto proděláme a necháme vykynout asi 1/2 hod. na…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
KARBANÁTKY Z NIVY

KARBANÁTKY Z NIVY

Potřebné ingredience

Niva-sýr,1 droždí,vejce,česnek,mléko, strouhanka a olej na smažení.

Postup přípravy

150g nivy nastrouháme na hrubo,přidáme 1 rozdrobené droždí a 3 vejce(celá). Vše pořádně rozmícháme. Solíme opatrně, protože niva je dosti slaná sama o sobě. Potom přidámešpetku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
GULÁŠ NA ČERNÉM PIVĚ

GULÁŠ NA ČERNÉM PIVĚ

Potřebné ingredience

Vepřová plec, černé pivo,česnek mletá paprika,sůl vejce cibule,sádlo

Postup přípravy

Na sádle zpěníme 5 cibulí na kostičky. Přidáme 1/2 kg vepřové plece-nakrájené na menší kostky, osolíme a orestujeme. Potom podlijeme 200 ml černého piva a dusíme do měkka. Maso…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁT Z RÝŽOVÝCH NUDLÍ

SALÁT Z RÝŽOVÝCH NUDLÍ

Potřebné ingredience

1 balíček rýžových nudlí, provensálské koření, česnek, olej, sterilované papriky,balkánský sýr, zakysaná smetana,majoránka,pepř, sůl a trochu hořčice.

Postup přípravy

Balíček rýžových nudlí spaříme vařící vodou a necháme podle síly nudlí 3-5 minut , potom scedíme a dáme do misky.

Zálivka: 2 lžičky provensálského koření, 5 stroužků…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
MARINOVANÉ PAPRIKY

MARINOVANÉ PAPRIKY

Potřebné ingredience

Papriky,česnek, sůl, olej, ocet, trošku cukru.

Postup přípravy

5 ks paprik(neostré, omyté, osušené), opečeme na plotýnce(stále je otáčíme). Po opečení seškrábeme a sloupneme tu ošklivou slupku a dáme do misky.

Uděláme nálev: rozetřeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Protichřipková zázvorová výborná polévka

Protichřipková zázvorová výborná polévka

Potřebné ingredience

zázvor,rýže,vegeta,zeleninka,česnek

Postup přípravy

na trošce másla posmažíme nastrouhanou kořenovou zeleninku,přilijeme vodu,přidáme rýži a vaříme do měkka.Přidáme dva stružky prolisovaného česneku,vegetu nebo zeleninový bujon…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopenci

Utopenci

Potřebné ingredience

8 špekáčků, 2-3 větší cibule, 1 červenou papriku. Nálev: cca 1 l vody, 2 dcl octa, 2-3 lžíce oleje, chilli papričky (pokud nemáte, tak chilli koření), mletý pepř, lžičku cukru, špetku soli

Postup přípravy

Nejprve si připravíme nálev. V kastrůlku si smícháme všechny ingredience na nálev a povaříme je ... necháme jen lehce projít varem. Špekáčky si nakrájíme na kolečka, cibuli a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŠLEHAČKOVÝ SEN ...ÚŽASNÁ DOBROTA

ŠLEHAČKOVÝ SEN ...ÚŽASNÁ DOBROTA

Potřebné ingredience

180 dkg. moučk. cukru, 5 žloutků, 2 lžíce rumu, nebo pár kapek tresti, 0,5 l. šlehačky, piškoty, v letní sezoně ovoce-jahody, borůvky, maliny....v zimě nejlépe malinová marmeláda.

Postup přípravy

Krém.
V jedné míse utřít žloutky s cukrem a rumem, v druhé míse umixovat šlehačku do tuha.
Smíchat dohromady.
Do nízké misky prům. 20 x 20 cm, nebo do více,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
pečený "párek v rohlíku"

pečený "párek v rohlíku"

Potřebné ingredience

jemné párky bez pevné slupky nebo telecí párky či točený salám rozkrojené na podélné čtvrtky (úzké tyčky) ***
listové těsto ***
kečup nebo hořčice

Postup přípravy

nevím, do jaké kategorie to zařadit... a protože to není nic extra zdravého (o to víc to naše drobotina miluje :-/// ), tak jsem nakonec zvolila chuťovky.... jako občasný…

Zobrazit více...

Kategorie