Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
"magyaros gombaleves" houbová polévka

"magyaros gombaleves" houbová polévka

Potřebné ingredience

150 g lesních hub
0,5 cibule na jemno pokrájené
1 lžíce sádla, nebo jiného tuku
1 lžíce mouky
100 ml kyselé smetany
1 lžička sladké, mleté papriky
0,5 svazku zelené petrželky, posekané
sůl podle chuti
1 l vývaru:
500 g hovězích, nebo vepřových kostí ( může být i z kostky)

Postup přípravy

Očistit houby a nakrájet je na tenké plátky. Rozehřát sádlo na pánvi a pomalu smažit houby po 10min. Přidat cibuli a vše smažit, sem tam zamíchat, až se tekutina vypaří. Přidat…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
B-fresh

B-fresh

Potřebné ingredience

2 cl Becherovka
2 cl černorybízový likér
2 cl citronová šťáva
15 cl Top Topic

Postup přípravy

Líkéry s citronovou šťávou protřepeme v šejkru, nalijeme do sklenky s ledem a doplníme limonádou Top Topic. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Medůzka

Medůzka

Potřebné ingredience

4 plátky hovězího masa (možno i vepřové či telecí)
4 plátky salámu
4 rajčata
4 vejce natvrdo
tuk
cibule
sladká paprika
hladká mouka
masox
sůl
hořčice
pepř

Postup přípravy

Plátky masa hodně naklepeme do většího plátu, z obou stran posolíme a popepříme, z jedné strany potřeme pikantní hořčicí. Na střed položíme plátek salámu. Rajče rozpůlíme, dužninu…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Nugeta z fazolí

Nugeta z fazolí

Potřebné ingredience

20dkg suchých fazolí na 2 dny namočíme ve studené vodě, až fazole napučí. Pak je vyloupáme ze slupek. Uvaříme je do podoby husté kaše, nesmí se připálit. V jiné nádobě rozpustíme 25dkg kokosového ruku, do kterého rozlámeme čokoládu na vaření. Přidáme 10dkg práškového cukru a případně ještě 2 lžíce kakaa. To vše vložíme do mixéru a rozmixujeme do krémova. Nalijeme do nádob dle potřeby a dáme do chladničky ztuhnout. Z uvedeného množství vznikne 75dkg Nugety.

Postup přípravy

20dkg suchých fazolí na 2 dny namočíme ve studené vodě, až fazole napučí. Pak je vyloupáme ze slupek. Uvaříme je do podoby husté kaše, nesmí se připálit. V jiné nádobě rozpustíme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
zapečený plnený hermelín

zapečený plnený hermelín

Potřebné ingredience

Hermelín, 2 ks trojuhelníček taveného sýru, kousek nivy, 5 plátků šunky, hrst ořechů a 2 plátky cihly

Postup přípravy

Hermelín rozpůlíme a vydlabeme. Vydlabanou hmotu smícháme s taveným sýrem, nivou, nadrobno nakrájenou šunkou a nasekanými ořechy. Dle chuti přisolíme. Výslednou hmotu vrátíme zpět…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
sýrová roláda

sýrová roláda

Potřebné ingredience

eidam
lučina
mléko
česnek
sůl
šunka (šunkový salám)

Postup přípravy

Zhruba centimetrový plátek eidamu vložíme v mikrotenovém sáčku do horké vody (nesmí se vařit), kde ho necháme roztéct doměkka. (Můžeme ho nechat rozpusit též v mikrovlnné troubě).…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
pizza san marino

pizza san marino

Potřebné ingredience

40dkg. hládké mouky,3-4lžíce oleje,půl sáčku inst.droždí,
1 lžíce soli,nasekaná petrželka nebo bazalka.

Postup přípravy

Vše zpracovat vlažnou vodou.Těsto necháme chvíli vykynout.
Potom těsto roztáhneme na plech,polijeme kečupem,posypeme nastrouhaným sýrem,poklademe salámem,olivama,paprikou…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
kanadské omelety

kanadské omelety

Potřebné ingredience

4 vejce
1 cibule
100g brokolice
1 červená paprika
100g žampionů
olivový olej
česneková sůl,pepř,sladká paprika

Postup přípravy

Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli,žampiony a červenou papriku.Rozšleháme si vajíčka,která ochutíme solí,pepřem a paprikou.Když zelenina a houby změknou,nalijeme na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
lángoše

lángoše

Potřebné ingredience

50dkg hladké mouky
drcený kmín,sůl,
kvásek:40gr.kvasnic, 2,5dcl vlažné vody, lžička cukru, lžíce hladké mouky.

Postup přípravy

Z mouky a kvásku zaděláme vláčné těsto a necháme 1/2hodiny vykynout.Potom uděláme malé bochánky,které necháme ještě 10min.kynout.Pak je roztáhneme na placky a smažíme do červena…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rychlé rizoto

Rychlé rizoto

Potřebné ingredience

1 cibule , 0,5 kg mletého kuřecího masa , 3-4 varné sáčky rýže , olej , 1/2 sáčku mražené zeleniny:mrkev+hrášek+kukuřice ,sůl,sojová omáčka

Postup přípravy

Rýži uvaříme obvyklým způsobem.Zeleninu na 3 minuty vložíme do vařící osolené vody a potom vodu slijeme.V hrnci na oleji zpěníme pokrájenou cibuli,přidáme maso,dusíme dokud…

Zobrazit více...

Kategorie