Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Drobenkový  koláč s pudinkem a ovocem

Drobenkový koláč s pudinkem a ovocem

Potřebné ingredience

600 g polohrubé mouky, 250 g krupičkového cukru, 1 Hera, 1 vejce, 1 vanilkový cukr,1 prášek do pečiva, 1 l mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce cukru

Postup přípravy

Z mléka, pudinku a cukru se uvaří pudink. Z ostatních ingrediencí se užmoulá drobenka. 3/4 drobenky se dají na plech na pečící papír. Polije se uvařeným pudinkem, poklade se…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLEČNÉ ŘEZY jsou úžasně rychlé a dobré !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JABLEČNÉ ŘEZY jsou úžasně rychlé a dobré !!!!!!!!!!!!!…

Potřebné ingredience

60 dkg nastouhaných jablíček, 25 dkg hladká mouka, 4 vejce, 10 dkg tuku(hera, ...), 2 prášky do pečiva, 2 vanilkové cukry, 1-2 lžičky skořice a trochu rozinek - nejlépe naložených v rumu já je jinak neuskladňuji ............... toť VŠE.

Postup přípravy

Všechny přísady se smíchají dohromady a vznikne hustší těsto, které se vleje na vymazaný a vysypaný plech nelekněte se je spíš hustší a tak vám nepoteče ale krásně ho stěrkou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
OLÓŠKOVY FAZOLE

OLÓŠKOVY FAZOLE

Potřebné ingredience

1 vtěší cibule
2 konzervy velkých fazolí (červené, nebo bílé, to je jedno, hlavně velké)
1-2 (lépe 2) kelímky zakysané smetany
2 lžičky sladké papriky
jíška
na dochucení malá lžička mletého cukru, trošku citr. šťávy nebo octa, sůl, já ještě přidávám sójovou omáčku.

Postup přípravy

Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, slité fazole (nechat jen trošku nálevu) - provaříme. Zahustíme jíškou a vmícháme zakysanou smetanu.
Dochutíme podle…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát z marinovaného zelí

Salát z marinovaného zelí

Potřebné ingredience

Marinované zelí, papriky zelená + červená, cibulka s natí/pórek, polévková lžíce oleje, sůl, chili, cukr, citronek/ocet, jablko se slupkou - lze použít křen

Postup přípravy

Marinované zelí, papriky nakrájíme na kostičky, nakrájíme cibulku s natí/pórek, přidáme lžíci oleje, přisolíme, chili, přisladíme, přikyselíme podle chuti. Jablko se slupkou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Libušské závitky

Libušské závitky

Potřebné ingredience

Vepřová kýta (nemusí být, stačí plecko), vejce na tvrdo, česnek, sůl, kari, cibule, smetana hladká mouka

Postup přípravy

Nemusí být vepřová kýty, stačí plecko - nakrájet na plátky, naklepat, posolit, počesnekovat, posypat pořádně kari, zabalit celé vejce oloupané. Na oleji osmahnout do zlatova…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Mrkev + brambory

Mrkev + brambory

Potřebné ingredience

Mrkev, brambory, cibule, sůl, pepř, cukr, hladká mouka

Postup přípravy

Cibulku osmažíme do růžova, na ni vložíme nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme, přisladíme a dáme dusit. Když je mrkev poloměkká, vložíme na kostičky nakrájené brambory - dále…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Tortily

Tortily

Potřebné ingredience

Tortily: hladká mouka, 2 vejce, mléko, sůl, chilli
Náplň: mleté maso, česnek, cibule, kmín, sůl
Zelenina: pórek, paprika, rajčata, česnek, sůl, chilli/sojovka

Postup přípravy

Těsto jako na palačinky z hladké kukuřičné mouky - lze i hladká. Do těsta se přidá trochu chilli, osolíme, trošičku cukru - lze zakvedlat do vody, nikoli do mléka. Tortily děláme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná + karbanátky se zeleninou

Sekaná + karbanátky se zeleninou

Potřebné ingredience

3/4 kg mletého masa, 250 g strouhanky nebo i víc, balíček zmrazené zeleniny, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, sůl, bílý pepř, sladká paprika, cibule

Postup přípravy

3/4 kg mletého masa, 250 g strouhanky nebo i víc, zmrzlou zeleninu - lze dát nerozmraženou (pustí šťávu, tak lze víc strouhanky, aby to drželo) - zeleninu lze víc okořenit, 2…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstovinový salát

Těstovinový salát

Potřebné ingredience

Bezvaječná kolínka, 1/2 kuřete, 150 g tvrdého sýra, mochovská/jarní směs, pórek/cibule, 1 syrová paprika červená/žlutá, 2 polévkové lžíce oleje/majolka, 1/2 kávové lžičky bílého pepře, 2 pol. lžíce cukru nejlépe moučkového, cůl, citrónová šťáva, event. na kostičky nakrájené jablko

Postup přípravy

Uvaříme kolínka - necháme vychladnout. Nakrájíme na kostičky dušené/pečené/vařené maso z 1/2 kuřete. Zvlášť uvaříme mochovskou/jarní směs - uvaříme do křupava, tj. cca 5 minut -…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře pečené jako bažant

Kuře pečené jako bažant

Potřebné ingredience

Kuře, slanina, máslo, sůl, cibule, celý pepř, celé nové koření, bobkový list, jakovec, hladká mouka.

Postup přípravy

Kuře rozdělíme na čtvrtky, porce prošpikujeme slaninou, pak osolíme a opečeme na másle do zlatova. Opečené porce dáme stranou, ke zbylému tuku přidáme kostičky slaniny a do růžova…

Zobrazit více...

Kategorie