Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
rychlé a chutné fazole

rychlé a chutné fazole

Potřebné ingredience

pro 2 osoby: 1 větší kuřecí prso, 1 konzerva bílých fazolí v rajské omáčce, 1 cibule, 1 červená paprika(je nejlepší), 1 lžička kari koření, sůl, pepř, olej, mletá paprika

Postup přípravy

cibulku nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji, přidáme na kostičky nakrájene kuřecí maso, po chvíli nakrájenou papriku, a restujeme dokud maso není hotové, posypeme mletou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pikantní fazolový hrnec

Pikantní fazolový hrnec

Potřebné ingredience

Fazole v plechovce (bílé a červené v chilli omáčce) nebo podle chuti
cibule
paprika
klobása
kečup
sůl,pepř,chilli
olej
pivo

Postup přípravy

Na oleji opečeme klobásu nakrájenou na kolečka. Přidáme cibuli na půl kolečka. Papriku na nudličky. Vyklopíme fazole, dochutíme solí, pepřem, chilli, kečupem, podlijeme trochou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
SQĚLÉ MEXICKÉ  FAZOLE  :-))

SQĚLÉ MEXICKÉ FAZOLE :-))

Potřebné ingredience

1/2 kg drobných bílých fazolí, 1/2 kg červených fazolí, 1/2 - 3/4 kg vepřové kýty nebo plecka, olej, cibule, sůl, pepř, kmín, česnek, sterilovaníé nebo mražené lečo, kečup ( nejlépe domácí ).

Postup přípravy

Fazole smícháme a před vařením minimálně 4 hodiny máčíme. Vodu slijeme a v nové osolené vodě uvaříme fazole doměkka. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na drobné…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
OLÓŠKOVY FAZOLE

OLÓŠKOVY FAZOLE

Potřebné ingredience

1 vtěší cibule
2 konzervy velkých fazolí (červené, nebo bílé, to je jedno, hlavně velké)
1-2 (lépe 2) kelímky zakysané smetany
2 lžičky sladké papriky
jíška
na dochucení malá lžička mletého cukru, trošku citr. šťávy nebo octa, sůl, já ještě přidávám sójovou omáčku.

Postup přípravy

Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, slité fazole (nechat jen trošku nálevu) - provaříme. Zahustíme jíškou a vmícháme zakysanou smetanu.
Dochutíme podle…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
MEXICKÉ FAZOLE

MEXICKÉ FAZOLE

Potřebné ingredience

Kuřecí nebo vepřové maso ( lepší je kuřecí ), anglická slanina, cibule, kečup, čilli, fazole ( buďto předem namočené , uvařené a zcezené a nebo pro rychlovku z konzervy. Všechny přísady tak podle oka a počtu strávníků. :o))

Postup přípravy

Orestovat na nudličky nakrájenou anglickou slaninu a cibuli, potom přidáme nakrájené maso na nudličky a restujeme až maso zbělne. Až je maso měkké přidat kečup a čilli, dle chuti…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočková polévka

Čočková polévka

Potřebné ingredience

Čočka (nejlépe ty předvařené v sáčku:-)), špek, párek, česnek, majoránka, brambory, cibule, mrkev

Postup přípravy

Dáme vařit čočku a mezitím si osmažíme špek na kostičky, přidáme menší cibuli nakrájenou na malé kostičky, až zesklovatí přidáme mrkev na malinkaté kostičky (stačí půl mrkve),…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zapékané fazole

Zapékané fazole

Potřebné ingredience

500 g bílých fazolí, 20-30 dkg uzeniny (junior apod.), sladký kečup, 1/2 šlehačky, sůl, pepř

Postup přípravy

Fazole necháme přes noc nabobtnat, ráno slijeme a uvaříme v mírně okyselené vodě doměkka. Scedíme a smícháme s nadrobno nakrájenou uzeninou.
Větší zapékací mísi lehce vymažeme…

Zobrazit více...

Kategorie