Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Semifreddo

Semifreddo

Potřebné ingredience

300 g čerstvých jahôd (alebo iného čerstvého ovocia) 300 ml šľahačkovej smotany (musí byť poriadne vychladená) 130 ml bieleho jogurtu (výborný je aj grécky, prípadne s príchuťou nejakého ovocia) 80 g cukru (množstvo záleží na chuti a kyslosti ovocia) šťava z ½ menšieho citróna

Postup přípravy

Ovocie umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a vložíme do rajnice. Prisypeme cukor a nalejeme šťavu z polky citróna. Varíme na miernom ohni, kým sa ovocie nerozvarí. Najlepšie je,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
koláč

koláč

Potřebné ingredience

125g Hery,1hrnek cukru krupice ,2Vejce. ....utřít a přidat,2hr pol. mouky,1hr mléka ,1 vanil. cukr,1 vanil. puding 1prášek do pečiva. Drobenka: cukr,máslo, hrubá mouka. Pečeme: 180st

Postup přípravy

Utreme heru,vajíčka,cukr. ....potom přidáme ostatní suroviny. Dáme na vymazany plech a pokládáme ovoce....je opravdu výborný

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Borůvkový dortík -podle ohnivé kuře

Borůvkový dortík -podle ohnivé kuře

Potřebné ingredience

Na těsto: cukr moučka 90, g polohrubá mouka 90 g, vejce 3, horká voda, 3 lžíce, Na náplň: bílý jogurt 350 g, měkký tvaroh 350 g, cukr moučka 2 ,želatinový ztužovač 1 balíček. Na ozdobu: borůvky 300 g ,cukr moučka 2 lžíce, čiré dortové želé 1 balíček

Postup přípravy

1 Na těsto smíchejte cukr a mouku, přidejte žloutky a ručně vymíchejte. Z bílků ušlehejte pevný sníh, který po částech přimíchejte ke směsi. Těsto nalejte do tukem vymazané a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Broskvové řezy se šlehačkou

Broskvové řezy se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 250 g cukru moučka, 150 g másla nebo Hery, 250 ml mléka, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva. Dále: 1 broskvový kompot, 1 vanilkový pudinkový prášek, smetana ke šlehání, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Z bílků a části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se zbývajícím cukrem ušleháme do pěny, přidáváme rozpuštěné máslo, mléko a prosátou mouku s práškem do pečiva. Vše zašleháme,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cuketová buchta

Cuketová buchta

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 1 hrnek oleje, 1,5 hrnku cukru moučka, 3 hrnky polohrubé mouky, 3 hrnky nahrubo nastrouhané mladé cukety, 1 prášek do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, 1 vanilkový cukr, 3 lžičky skořice, hrst nasekaných oříšků, hrst rozinek. Dále: ½ sklínky marmelády, 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.

Postup přípravy

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme a zašleháváme olej. Smícháme mouku s práškem, sodou, vanilkovým cukrem a skořicí. Spojíme vaječnou pěnu se sypkou směsí,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VELMI JEMNÉ MAJOLKOVÉ BUCHTIČKY S TVAROHOVOU NÁPLNÍ

VELMI JEMNÉ MAJOLKOVÉ BUCHTIČKY S TVAROHOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

Suroviny na kynuté těsto: 400 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, 100 ml majolky (1 sáček tradiční majonézy), 250 ml vlažného mléka, 1 celé vejce, 2 žloutky, malá špetka soli, 20-30 g čerstvého droždí, olej nebo máslo na potření buchet i plíšku.Tvarohová náplň: 1 kostka baleného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru,1/2 sáčku vanilkového pudinku, 2-3 PL moučkového cukru (sladíme, jak jsme zvyklí), strouhaná citronová kůra, 1 žloutek, hrst rozinek nebo brusinek, předem naložených v rumu.

Postup přípravy

Díky majolce, která nahrazuje tuk v kynutém těstě, jsou buchtičky velmi jemné a vláčné. Kdo je má rád bohatě naplněné, může všechny suroviny do tvarohové náplně zdvojnásobit.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cheesecake

Cheesecake

Potřebné ingredience

250g bebe sušenek,130g másla, 1 tvaroh, 1 mascarpone, 1 ricotta, 1 zakysaná smetana, 3 velká vejce, 200g cukru, vanilka, citrónová šťáva a kůra

Postup přípravy

Sušenky nadrtíme, smícháme s máslem a namačkáme do dortové formy (průměr 24-26cm). Na náplň smícháme všechny ingredience, nalijeme na korpus a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LINECKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČEK S ČERSTVÝM OVOCEM

LINECKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČEK S ČERSTVÝM OVOCEM

Potřebné ingredience

Suroviny na linecké těsto: 300 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího prášku na pečení, 200 g másla, 100 g cukru, 2 žloutky. Suroviny na tvarohovou náplň: 2 vaničky tvarohu, 5-6 PL moučkového cukru (podle chuti), 1 sáček vanilkového cukru, ½ sáčku vanilkového pudinku, 2 žloutky, citronová strouhaná kůra. Ostatní suroviny: Sezónní čerstvé ovoce, džem na potření (nemusí být), 1 lžíce plátků mandlí.

Postup přípravy

Na světlém lineckém koláči se velmi pěkně vyjímá barevné ovoce, které můžeme navíc dozdobit plátky mandlí nebo jemnou máslovou drobenkou.

Postup-tvarohová náplň:
Tvaroh,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MALINOVÉ OSVĚŽUJÍCÍ ŘEZY

MALINOVÉ OSVĚŽUJÍCÍ ŘEZY

Potřebné ingredience

Na korpus - 4 vejce, 200g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 200g cukru, 5 polévkových lžic horké vody, 5 polévkových lžic oleje..................... Malinová náplň - 400g malin (ale i rybízu, josty, nebo klidně namíchat co právě máte doma), 100 g cukru, pudinkový prášek - vanilkový, 200 ml vody.................... Krém - 400g zakysané smetany, 1ks tvarohu ve vaničce (250g), 200ml smetany ke šlehání, 5 polévkových lžic moučkového cukru, želatinový ztužovač.

Postup přípravy

Korpus - do bílků nasypeme trošku cukru a vyšleháme tuhý sníh. Ušleháme žloutky se zbylým cukrem, vodou a olejem, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec ručně vmícháme sníh z…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cuketový perník

Cuketový perník

Potřebné ingredience

1 větší cuketa cca 500-600g nahrubo nastrouhané ( bez slupky,ale nechane jadérka) 3/4 hrnku cukr krupice 2 hrnky polohrubé ( neměla jsem,dala jsem 1 a 1/4 a zbytek hrubé) 3 vejce 2 lžičky kakaa 1 lžička jedle sody 1 kyprici prášek do perníku 3/4 hrnku oleje trocha skořice

Postup přípravy

Vše dobře promícháme.
Já pekla v menším pekáčku aby byl vysoký
Cca 35 min na horký vzduch 160 stupňů

Zobrazit více...

Kategorie