Co dnes vaříte ?
Ivuliberuli
13. 3. 2021, 13:50
Zeleninová polévka. Křupavý losos na zelených fazolkách https://www.toprecepty.cz/recept/12668-krupavy-losos-na-zelenych-fazolkach/ A ještě jsem pekla bažanta s nádivkou,brambory.
zelenoockam
13. 3. 2021, 13:10
Sezrali mi drozdi na knedlicky uz mazal pro nove.dnes bude obed naruby.polevka az potom kureci kapsy na zelenine uz mam,vecer tousty sami.mam veget.jen strudly udelam.a bude se chystat na dalsi rekonstrukce berta vyzenu na zahradu
Silverwing1
13. 3. 2021, 12:39
Indické kari s krevetami a jasmínovou rýží. Na zítra pečené kuře s nádivkou a chci vyzkoušet http://unavenavarecka.blogspot.com/2012/10/clafoutis-jablkovy.html strašně u nás fičíííí. Čekám, kdy trampolína skončí u sousedů a to jsou na ní 3 pytle s pískem.
Silverwing1
14. 3. 2021, 13:44
@Nikis.
Jablečný clafoutis se povedl a je výborný. Lehký, šťavnatý koláč trochu podobný silné palačince. Recept řadím do rodinné kuchařky http://unavenavarecka.blogspot.com/2012/10/clafoutis-jablkovy.html Příště zkusím s třešněmi, které podle Google tam prapůvodně patří.
Lenina26242
13. 3. 2021, 10:18
Maso s mrkví v pomalém hrnci. Nikdy toto jídlo nikdo nechtěl, ale i já sama se na něj tak těším. Z toho pomalého hrnce je to "nějak" jiné než normálně vařené. A sestřenice koupila dančí maso, s br. knedlíkem a špenátem. A včera kuřecí stehna s br. kaší. A na pondělí prý má uzené a čočku.
Nikis.
13. 3. 2021, 13:44
@Lenina26242
Jo, já dělám vepřové s mrkví v pomalém docela často a je fakt vynikající - a opravdu trošku jiné. Teď jsem tam dětem pekla výpečky, pochvalovali si, že jsou vynikající, měkkounké, rozpadající se, ale upozornili, ať to rozhodně nenahradí výpečky z trouby
Jit7
13. 3. 2021, 15:32
@Nikis.
Mám nový pomalý hrnec. Maso s mrkví vynikající. Děkuji za radu na další jídlo - výpečky. Vrabce už jsme neměli docela dlouho, tak se těším, že bude z pomaláče. Na zítra: bramborové knedlíky s uzeným a zelí. Už vařím uzené. A k večeři smažený hermelín s bramborem.
Nikis.
13. 3. 2021, 16:26
@Jit7
Jo, ono to je super, že to zapnu ráno než jdu do práce a kluci mají oběd hotový v poledne To bych si v troubě nelajzla... Smažený hermelín bych si taky dala, mňam! Já ho dělala jednou v životě, je to tak 20 let, hermelín zůstal na dně friťáku a na talíři jsme měli jen hezky osmaženou krustičku
crhakp
13. 3. 2021, 10:06
Ženy, to kynuté těsto s olejem.... Chtěla sem psát už včera, zapomněla sem.... Není to ono. Dobré byly jen čerstvé hned po vychladnutí. A do rána byly prostě takové "staré". Mívám na plech 30 buchtiček, a to zmizne po snídani (7 lidi), a teď je všichni obcházeli, a ještě teď se tam krčí 6 kousků - od čtvrtka odpoledne.
danca60
13. 3. 2021, 13:08
@crhakp
S olejem dělám jenom táč s ovocem - jinak dávám na buchty nejraději sádlo (domácí) a jsou výborné ještě 3. den ( pokud zbydou)
Nikis.
13. 3. 2021, 9:04
Fish and chips s hraskovym pyre A ke kave donuty Posledni vikend se sacharidama
Nikis.
13. 3. 2021, 13:50
@anilvap2
Jo Pavli, je to typický anglický fastfood, který tam prodávají na každém kroku. Treska smažená v křupavém těstíčku a k tomu hranolky, který balí tradičně do novin Těstičko jsem dělala z minerálky (z Mattoni ) a přidala jsem sníh z bílku, aby bylo nadýchané a křupavé a k tomu hranolky - pekla jsem v troubě, po minulém zážitku kdy jsem nebyla schopna na malém sporáku najednou usmažit jak rybu, tak hranolky, byl to stres A k tomu jsem udělala hráškové pyré - jen mražený hrášek orestovat na másle, špetka soli, cukru, čerstvě mletý pepř, citronová šťáva a rozmixovat na pyré A samozřejmě majonéza k tomu
Zrušený účet
12. 3. 2021, 20:57
Zítra si rodina žádá medovou mrkev, brambor a maso. Jak udělám vepřové maso s trochou sosíku? Ideálně v troubě, ale bez mrkve - ta má být zvlášť. Díky
kosticka
12. 3. 2021, 11:38
mufinky s jablky, květáková polévka, bramborová polévka, brambory s květákem a tatarkou, jablkový kompot