Co dnes vaříte ?
STŘELEC
5. 8. 2021, 13:25
Holky, moc Vás prosím, můžete mi dát odkaz , nebo napsat tady recept, na Váš oblíbený cukeťák na plech ? Ještě jsem ho nedělala . Prosím, bez masa. Předem děkuji
kosticka
5. 8. 2021, 17:27
@STŘELEC
Olinko, dělám léta už jen tento: https://www.mimibazar.cz/recept/87561/cuketak-uletak-aneb-cuketovy-nakyp-nadivka-na-misto-mouky-krupicka když bude bez šunky, tak použijte 2 až 3 různé druhy sýru
vlastaz
5. 8. 2021, 10:30
Holky, mám tu švestky a obvykle je dávám na kynutý táč - máte nějaký vyzkoušený recept se švestkami, ať vyzkouším něco nového? Díky
Nikis.
5. 8. 2021, 10:33
@vlastaz
Vlasti, nejlepsi recept na svestky je peceny bramborovy plat a la bramborak (bez cesneku a majoranky a kminu) a na to ty svestky. Po upeceni cukr a rozpustene maslo. To je takova pecka!!! Miluju to https://www.toprecepty.cz/recept/36310-bramborak-se-svestkami/
lakiara
5. 8. 2021, 20:50
@Nikis.
Nedavno jsem se dozvedela,ze se tomu rikalo ruzne,barkes,vybliscok...chystam se na to tez,musi to byt strasne dobre babicka meho muze pouzivala bramborove testo dost,porad basni o jejich boruvkovych nudlich(bramborove testo,udelat takove male bagetky,do toho boruvky a da se zapect do trouby).
danca60
5. 8. 2021, 12:23
@Nikis.
zítra jdu zkušebně na to. Ještě posypu mákem a uvidím, co to se mnou udělá. když bude chutnat, udělám i pro ostatní.
maršmeloun
5. 8. 2021, 20:23
@danca60
Danu je to luxus, pekla to vždy babička , jako děti jsme to milovaly. Jinak vyborný svestkovy je podle Stella Zázvorkova
Dan.ka
5. 8. 2021, 20:35
@maršmeloun
Něco mi říká, že původ toho jídla je v Německu. A na Plzeňsku, Domažlicku a tam na té straně to znají jako vošouch s povidly. Možná to tu nějaké "zápaďačky" upřesní.
Zrušený účet
5. 8. 2021, 21:32
@maršmeloun
Líbáš jako Bůh: „Víte co miluju na týhle rodině: rozmanitost. Každý den mě nasere někdo jinej.“
Dan.ka
5. 8. 2021, 21:31
@maršmeloun
Vždyť jste teprve přijeli... už jen třikrát se vyspíš a jedeš domů
maršmeloun
6. 8. 2021, 9:04
@e-sladkyspanek.cz
Jaj buchta já jí ještě neviděla, je vzadu na dvoře, celý den tu pršelo mají ještě jednoho stejného vyfotim
vlastaz
5. 8. 2021, 11:17
@Nikis.
Ty jo, vypadá to tak netradičně, že mám skoro strach to vyzkoušet Mám doma jídelní šílence - ale aspoň z malé dávky to zkusím. Když je tak hnusně, může jet trouba...
kucharka22
4. 8. 2021, 11:45
bramborové placky + studené mlíko palačinky + kakao předem uvařené těstoviny + ořechy , mák nebo u nás kakao posypat
Nikis.
3. 8. 2021, 16:31
Tak a opět prosím o radu, co vařit. Změna situace - aby se to dalo uvařit den předem a druhý den komplet "jen ohřát", bez dovařování příloh a čehokoliv byť lehce pracného. Obě děti jsou přes den v práci, ještě točí kolotoč, takže to musí být maximálně using friendly, plácnout na talíř a šup do mikrovlnky, jako rizoto a tak. Ale mě toho zas tolik po tom roce vaření nenapadá Halušky, rizoto, řízek, pečené kuře, husté polévky typu zelňačka, gulášovka, etc guláš, chilli con carne, zapečené brambory, šunkofleky a dál? Díky
Ivuliberuli
3. 8. 2021, 20:57
@Nikis.
Ahoj,nečetla jsem co holky psaly,něco písnu a třeba si vybereš Segedín,hovězí a buřt guláš,zàhorácké závitky,sekaná. A máme hrozně rádi do zapékací mísy navrstvit brambory na to maso,žampiony(dávám i sušené houby)cibule,koření a zapéct.Někdo dává i tvrdý sýr. Jde navrstvit co kdo má rád.Bramborové gnocchi se zelím a krkovicí,roštěnky s rýží,francouzské brambory,kapusta s masem a brambory,koprovka,kuře s nádivkou,vepřové výpečky,dušená mrkev,kuře na paprice,kýta na leču s rýží,špízy,kuřecí paličky na zelí. A Adrianka mi včera říkala,že by si prý dala žemlovku
klotylda
3. 8. 2021, 20:28
@Nikis.
já dělala teď na dva dny hovězí stroganoff s rýží, rýže se dá ohřát...zapečený špagety s kuřecím masem a ze zeleninou, cukeťák...
Nikis.
3. 8. 2021, 20:30
@klotylda
Hovězí stroganoff jsem nedělala x-let, to si nechám na nějaký víkendový oběd, mňam , zapečené špagety nedělám vůbec, dělala jsem snad jednou, ale mohla bych čínské pečené nudle s kuřecím masem a zelím, to milujou a je lehké na ohřev Cukeťák jím jen já, zítra si ho upeču zkusím jim ho podstrojit, ale nevím nevím, vždy mají podezření z čeho to je? Pokud by jim to chutnalo, můžou si vzít i do práce. Já bych to mohla jíst furt
klotylda
3. 8. 2021, 20:41
@Nikis.
u nás by cuketu nikdo nesnědl (kromě mě), ale cukeťák milujou všichni já dělám zapečené špagety s kvalitní kuřecí konzervou, osmahnu cibulku, papriku a rajčata, promíchám, navrch dám sýr a zapeču...mňam, dlouho jsme to neměli
Proška
3. 8. 2021, 19:38
@Nikis.
Dobrý den,u nás oblíbené špagety s panenkou.Orestovat cibuli,česnek,přidat na nudličky nakrájenou panenku.Po orestování přidat bazalkové pesto,parmazán a zalít smetanou.K tomu špagety.Nemíchám dohromady pokud je to i na druhý den. Kamila
Nikis.
3. 8. 2021, 20:32
@Proška
Děkuji moc, to není typické jídlo, škoda na ohřev na druhý den, ale ráda vyzkouším někdy na večeři Samé dobroty
zdenakucerova
3. 8. 2021, 19:32
@Nikis.
Vítej v mém světě ...takže co třeba fazolový guláš a k tomu chleba, celozrrnou bagetu? Rajská a kolínka? Kuře na paprice a rýže? Rýžový nákyp? Ovocné knedlíky? Knedlíky plněné uzeným? Noky se špenátovou nebo sýrovou omáčkou?Hovězí na česneku a bramborový knedlík? Mě přibyly svačiny a to je teprve adrenalin , aby to bylo syté, výživné, dobré, pestré , trvanlivé ( rozuměj přežilo to bez lednice) a hlavně aby se to dalo sníst "špinavou rukou" k tomu zelenina a něco na zub
Nikis.
3. 8. 2021, 20:27
@zdenakucerova
Ovocné knedlíky (i ty s uzeným) mají "furt", rýžový nákyp vůbec nedělám (ani nevím proč), fazolový guláš jsem taky nedělala nikdy, vařím to chilli con carne (zrovna teď, obrovský hrnec, to snad vyjde na dva dny ). Svačiny taky řeším, denně pro oba, ani jeden nemá možnost si někde něco koupit, natož ohřát, takže nosím denně domů hromady pečiva, aby měli dětičky v práci co papat Gnocchi nemají rádi, ani jeden, sice si to dají a i pochválí, ale kdyby byla v lednici jakákoliv jiná možnost, sáhnou po ní Nedejbože "hotové" od předchozího dne, to by nedali. Kuře na paprice je výborný nápad, to jim uvařím určitě, to milujou a můžou si ti lehce ohřát, s knedlíkem. Hovězí na česneku je taky výborný nápad, to mi urvou ruce
Zrušený účet
3. 8. 2021, 18:25
@Nikis.
Lasagne, těstoviny zapečené s boloňskou, brambory zapečené s mletým masem, krájenými rajčaty z plechovky a sýrem - to miluju. Brambory zapečené se špenátem a kousky lososa. Jo a ještě - tuňák, rajčata, sýr a na to bylinková bramborová kaše zapéct.
Nikis.
3. 8. 2021, 18:49
@
Lasagne jsou děsná piplačka (a ty z Lidlu Honza nejí) a bohužel nic s rajčaty (to Honza taky nejí). Brambory zapečené s lososem a špenátšem jsem nikdy nedělala, prosím tedy recept, to by klukům chutnalo. Díky!
Zrušený účet
3. 8. 2021, 19:34
@Nikis.
Brambory na kousky, listový špenát, trochu strouhaného sýra, kousky opečeného lososa, sůl, pepř, česnek a dám na to 12% smetanu, zapeču dokud brambory nezměknou. Když mám už vařené brambory, použiju vařené nebo gnocchi nebo těstoviny, nosím si ráda do práce jídlo, které neteče - neomáčkové.
maršmeloun
3. 8. 2021, 17:44
@Nikis.
Niki zamotej večer tortilly s tím masem , dej do lednice a kluci si to hodí jen zapéct
Nikis.
3. 8. 2021, 18:50
@maršmeloun
Nemám kontaktní gril, je v pánu A nový jsem před dovčou nekoupila. Musím rychle napravit
danca60
3. 8. 2021, 14:52
Zavaření cukety na cuketové zelí na zimu - kdo děláte a jak. Známá prý dělá, ale nemůžu jí dohonit, abych se jí zeptala. Mám jí hodně a fakt by se mi hodil recept jen vím, že cuketu nastrouhá....
danca60
3. 8. 2021, 12:26
Co s rybizem? není nějaká buchta, kde by to nepoznaly? Vadí jim ta zrníčka třeba tam zakomponovat tu šťávu z rybízu....
evajka
3. 8. 2021, 13:52
danima3
3. 8. 2021, 13:25
@danca60
Jinak já dělám ještě buchtu se sněhem, tu holky milujou i když jinak ovoce na buchte ne. Ale jak je tam ten sladký sníh, tak jo. Dole je těsto jako na linecky a na to sníh, nejlepší vařený a šleháný v páře. Pak do něj rybiz a upecz. Tu doma neodmitne nikdo.
johnynka
3. 8. 2021, 12:47
@danca60
Piškot na to oblibeny krem a na vrsek uvarit z rybizove stavy cukru a pufonkoveho prasku hustejsi pudink. Luxusni zalezitost