maršmeloun
22. 2. 2018, 13:24
Holky vařil jste někdo koprovku s kysanou smetanou Měla jsem jí v plánu a mám pouze kysanku
Silverwing1
22. 2. 2018, 13:31
@maršmeloun
Občas také dělám ze zakysané-koprovka se už nemusí dokyselovat octem (nám více chutná ze zakysané), ale zakysanka se ráda sráží Osvědčil se mi postup, že nechám zakysanku, aby měla pokojovou teplotu, pak do ní zamíchám hladkou mouku a nakonec přidám několik lžic horkého vývaru a šup zavařit do hrnce...občas je to loterie, ale na 99% se nesrazí (1% se mi nepovede). Pokud dáváte i ocet, tak nejdříve ho nechte pořádně převařit a pak postup viz výše. Držím palce, je to se zakysankou i o štěstí Zakysanka musí být tučnější min 16%, ale čím více tím lépe...jinak se více sráží
maršmeloun
22. 2. 2018, 17:05
@Silverwing1
Tak se musím pochválit je opravdu moc dobrá . Dělám z nakládaného kopru tak ocet už nedávám a je skutečně lepší než ze smetany . Děkuji za radu
Silverwing1
22. 2. 2018, 20:21
@maršmeloun
Jsem ráda, že se koprovka povedla. Držela jsem Vám palce. Někdy je to opravdu se zakysanou smetanou hazard, ale chuť je deluxe