Zobrazit přihlášovací formulář
Výchozí avatar
janina3 22. 4. 2018, 9:18
Holky, řekněte mi prosím, jak pracují vaše zubařky, zubaři :^) Ta moje: nasadí mi můstek provizorně,očistí tak, aby se neřeklo a já chodím tak tři dny se zubama jako od tvarohu. Nalepí mi můstek napevno, očistí to už líp, ale asi tři týdny už mám mezi zuby cement, který mi nejde vyndat 8o|. Teď jsem tam byl s něčím jiným a myslíte, že mi to očistila? Ne, dělá, že nic. A já byla bohužel tak vynervená, že jsem na to zapomněla. Jednou si ztěžuju, že mi tak jako hodně tlačí dole pod zubem ta dáseň. Tak koukne, něco vyvrtá a zaplombuje. Dva dny klid, pak to samé. Přišlo mi, že se to zhoršuje, tak tam ráno jedu a co? Vyndá plombu a že je chycený nerv. Injekci mi odmítla dát, protože už mají skluz a zaživa mi do toho zubu narvala nějakou tu léčivou vložku. Prý to buď přejde , nebo mám přijít ráno (když nemá ten čas). A na 1.6. mě objednala, že to teda umrtvíme a vytáhne se nerv. Kdyby mi kráva už poprvé udělala rentgen a poslouchala, jak jí tu bolest popisuju, tak by přece věděla, že je tam už chycenej nerv. A podotýkám, že k zubařce chodím hodněkrát za rok a vždy je zaměřená jen na to, co zrovna dělá, ale aby mi zkontrolovala jednou za půl roku ty zuby všechny, to neudělá. Musím jí o všech problémech říct sama. A teď mi řekněte - je tohle běžné? Takhle je to i jinde? A podotýkám - recenze na netu má dobré, ale místní k ní nechodí, jezdí jinam ,-)
minak 22. 4. 2018, 9:26
@janina3 No to že místní jezdí jinak asi hovoří za vše ,-) . K takový zubařce bych fakt nechodila,. Co je to za kecy, že nemá čas? Tak jsem snad objednaná, tak ví, že přijdu. A jestli tam chodíte fakt často, máte problémy se zuby, tak to bych hledala někoho jinýho. Neočistí můstek, bože co to je? *-)
johnynka 22. 4. 2018, 9:32
@minak já bych neporovnávala to, že "místní" jezdí jinam. To není ukazatel. Máme v obci šikovného pána přes auta...a nikdo z místních k němu nepřišel, co tu je. My jsme byli první. Prý místní mu nechtějí nechat vydělat a raději pojedou 20km jinam. To samé obchod potravin v paneláku v nebytovém prostoru...ze 120ti bytů tam chodí jen nejstarší důchodci, kteří už nedojdou do penny 500m. Jinak nikdo z produktivního věku, mladý ne. Opět...co by dali "bábě" vydělat, raději půjdou jinam. Jinak ty ceny má celkem srovnatelné s obchodem. Jo...rohlík z a 3kč, ale i v obchodech je už za 2-2,5 Nicméně podle popisu je zubařka (zip)
johnynka 22. 4. 2018, 9:24
@janina3 není to běžné. Mám také můstek, a úplně krásný, úplně přesně, i když byl provizorně, nikdy ho nenechala špinavý. Ale bere si na takovéto případy byť "jen" nasazení můstku klidně 1,5 hodiny čas. Klukovi musela zaplnit stoličky, měl je moc profilované a neměl šanci to vyčistit tak, aby to bylo ok, tak jeden zub mu dělala hodinu. Je to nějaké obroušení a na to dává takovou tu výplň bílou, co se nahřívá UV lampou
janina3 22. 4. 2018, 9:35
@johnynka Že jo, já už k ní chodím 17 let a hodně let už mám pochybnosti o tom, jestli dělá tak, jak má. Poslední dvě injekce,které mi při ošetření dávala, už jsem platila 100,-, to nikdy dřív nebylo. Mám pocit, že pacient má nárok na anestezii, nebo ne? Jenže ona je jinak dost levná. Ostatní zubaři zaprvé neberou a zadruhé jsou hodně drazí. Tak já teď nevím, ale asi si najdu někoho jiného. Jenže já se zubaře strašně bojím, nerada dělám jakékoliv změny a hlavně - bojím se, aby to nebylo z bláta do louže 8o| A ještě k tomu můstku - mám dva - každý na tři přední zuby. Ten první už jsem chtěla trochu ubrousit, aby byly ty zuby menší. Tak prý musí nejdřív sednout. Přilepila mi je provizorně a to už tam mám 10 měsíců.Nejdou sundat, drží jak čert. Když mi dala ty druhé, tak ty jsou ještě o kousek větší ,-) Ty byly provizorně dvakrát, po nějaké době se uvolnily a teď jsou napevno. Tyhle zuby vzadu vůbec ničím nevadí, sedí pěkně. Ale ty první mám pocit, jako by nedosedly dobře zezadu na tu dáseň a byl tam vzduch. Prostě je to úplně jinak a pořád tam šťourám a vadí mi to. Podle ní sedí dobře, ale PAK se mi na to podívá.
slunisluni 22. 4. 2018, 10:26
@janina3 Je mozne ze udelala blby otisk a za novou výrobu by musela laboratoři nove zaplatit, je otázka jestli nestoji zato přejít k jine. Ma nejstarší dospěla neustále lpí na zubařce ktera nema rentgen , vsechno ma z roku razdva a prace taky nicmoc. Ale paní doktorka ji zna odmala...komu neni rady zejo... ,-)
janina3 22. 4. 2018, 23:51
@slunisluni Holky, já už to mám v hlavě několik let, že půjdu jinam, ale pořád se bojím udělat ten krok. Řekněte mi třeba - je třeba vytáhnout ten nerv v zubu, zatím mi tam dala něco dovnitř, co by to MĚLO uklidnit. Je opravdu běžná praxe, že mě objednala až za měsíc a půl? A už to vidím - pak budu jezdit na čištění kanálků, takže to bude minimálně půl roku léčení. Všechno je u ní na dlouhý lokte 8o| a pořád nemá čas +o( Už mě to nebaví - ALE - nebude to z bláta do louže??? *-)
Zmolda 23. 4. 2018, 7:42
@janina3 Já chodila k jedné zubařce "odbornici" ta mi léčila zub, až jsem měla nekrózu dásně, bylo to maso, jak mi to seškrabávali, až se to pak probralo, porod je proti tomu brnkačka, nakonec musel zub ven. Potom jsem hned šla jinam a nemůžu si stěžovat, super přístup, ale mám na doporučení známé, jinak nevím, kde bych hledala.

Vybrali jsme pro vás

Kategorie