Zobrazit přihlášovací formulář
Výchozí avatar
Zrušený účet 19. 9. 2018, 17:47
Nevíte o nějakém receptu na bramboráky s přívlastkem "pro pitomce" 8o| Já fakt nevím, vařit celkem umím, knedlíky omáčky buchty... kde co, ale zatraceně ... bramboráky na pánvi se mi vždycky trhají. A když zkusím recept do trouby, mám z toho zas podivnou takřka nepoživatelnou placku jako teď 8o| Už mám na sebe vztek a pořád nevím kde vlastně dělám chybu 8-| :´(
yva 19. 9. 2018, 18:48
@ Já to dělám vod voka ,-) Nastrouhat brambory - moc, zasypat majoránkou - moc - aby byly zelený, rozklepnou dvě vejce, přidat trochu mlíka, rozmačkanou menší až střední palici česneku, sůl - kdyžtak pak ochutnávám, pepř, hl. mouku, aby to bylo blemcavý, párky, klobásu, salám na kostičky... co doma najdu. A smažím na teflonové pánvi na sádle (smich)
crhakp 19. 9. 2018, 18:21
@ Tak spíš dejte vy Recept co dáváte a jaký postup, a třeba přijdem ma to kde je chyba. Dělám bramboráky hodně často,a pokaždé jiný poměr surovin,vše se odvíjí od toho,jaké jsou brambory.
Zrušený účet 19. 9. 2018, 19:06
@crhakp Ten poměr surovin, to je právě asi ono. I když jsou to recepty, v podstatě zároveň předpokládají, že víte jak se to dělá. Vodu slévat, nebo ne? A do jaké míry? Aby neplavaly? Vymačkat? Nechat odstát? Jsem asi vážně tupec :-S , ale.... Tentokrát byl kámen úrazu zjevně ve větě "tolik mouky, aby vzniklo řídké těsto jako na klasické bramboráky". Zjevně mám o řídkosti těsta jinou představu než autorka ,-) Prostě to asi neodhadnu nikdy, nemám na to to oko právě :^)
crhakp 19. 9. 2018, 19:56
@ Vodu slévám úplně malilinko,a delam to tak,ze nastrluham,a necham stat.skrob sedne a voda je nahore a tu trosku sliju. Davam mleko,hl mouku,vejce,strouhanku
žingi 19. 9. 2018, 17:56
@ přidat vejce
lienka26 19. 9. 2018, 17:51
@ neni tam moc vody z brambor?

Vybrali jsme pro vás

Kategorie