anilvap2
15. 11. 2018, 21:21
Co máte v plánu vařit o víkendu? Já už se většinou rozhoduji ve čtvrtek večer. V pátek ráno chodím k řezníkovi. Odpoledne je tam nechutná fronta. Než stát potom tu frontu, tak jsem raději bez masa.. Jenže to se pak zase tady kouká do talíře s protaženým obličejem že není maso. Ale nemám žádný nápad. A když se zeptám, tak řízek. jenže ten máme skoro každý druhý víkend.
sympatie
16. 11. 2018, 15:25
@anilvap2
Dneska sekaná a br.salát, zítra vepřové plátky a hranolky, vývar z vepřových žeber, v neděli dojíme zbytky. A upekla jsem perník, potřený jahodovou marmeládou a politý čokoládou.
Julie1978
16. 11. 2018, 9:43
@anilvap2
v sobotu vepřové koleno, křen a chleba pro manžela. Pro děti asi kotlety na šlehačce zapečené s bramborem. V neděli nejspíš kuskus a kuřecí směs s dušenou zeleninou. Také mám pocit, že děti na přímý dotaz hlásí pouze řízky, ideálně s hranolkama, i když doma děláme na minimu oleje, ale i tak to nepovažuji za ideální stravu.
Dan.ka
16. 11. 2018, 10:44
@Brůs
Stát u plotny bych dokázala. Kdyby se nemuselo krájet, škrabat, obalovat, vyndavat hrnce, míchat..... Brůsi prosím,jestli víš,co to může být....pes včera byl u veter. a od té doby jen bez ustání běhá, kňourá,hodně dýchá...celou noc jsem nespala. Můžou to být třeba nervy? U doktora hodně "plakal" bál se
Dan.ka
16. 11. 2018, 13:48
@Brůs
Odpoledne pořád pokníkával, moc nejedl i milovaný piškot nechal ležet, jako když ho něco bolí. Nedávno mu trhali zub, tak jsme mysleli, že ho třeba zas bolí nějakej. Radši jsme s ním jeli večer na pohotovost. Doktorka řekla, že to budou anální žlázky , vymačkala (hodně naříkal), dala dvě injekce a vypadli jsme. No a od té doby je jak šílenej. Manžel s ním teď jel k našemu vet, tak jsem zvědavá s čím se vrátí.
ani
16. 11. 2018, 15:33
@Dan.ka
injekce jaké? Našemu nechávám vymačkat žlázky při každe návštěvě. Nikdy k tomu žádnou injekci nedostal a vždy vše v pohodě. Nedávno byla ale nemocný, měl psincový kašel
Dan.ka
16. 11. 2018, 16:09
@ani
Dnes doktor četl včerejší zprávu z pohotovosti a říkal, že to byla injekce na bolest Píšu Brůsovi...prý to vypadá na zácpu, dostal projímadlo, druhé sebou domů, další injekci na bolest a snad to pak poleví.
Brůs
16. 11. 2018, 13:51
@Dan.ka
Alergicka reakce . Nebo mu ublizila tim mackanim. Nijdy zadny nas pesan nemel nis se zlazkama.
maršmeloun
16. 11. 2018, 9:04
@anilvap2
Pavli u nas se točí pár jídel pořád dokola . V neděli fakt skoro pořád řizky, fr brambory, šunkofleky, rajská s mletym, pečené kuře s rýží, rozlítané ptáčky,bramborové placky, br kaši s parkem, špagety, bramboraky s masovou směsí, rybí file na másle . Ja bych určitě zkoušela víc jidel, ale zbytek rodiny jsou konzervy
Zmolda
16. 11. 2018, 11:17
@maršmeloun
U nás mi taky přijde, že je to furt dokola dnes lečo, to děcka nejí, ti mají oběd ve škole.
maršmeloun
16. 11. 2018, 11:27
@Zmolda
Lečo miluji, ale zas ho nejí holka ale má smůlu, vařím ho v létě opravdu často a plný hrnec .
krišon
15. 11. 2018, 21:40
@anilvap2
Včera čočka a uzené, dnes bramboráky, zítra fr. brambory a hlávkový salát, pokud mi do rána nezmrzne, v sobotu smažený květák a v neděli asi boloňská a špagety.
zelenoockam
15. 11. 2018, 21:33
@anilvap2
Roladky z kralicich brisek,file,cesnecka,zapekane sunkofleky,bert ma batat s krepelcimi vajicky jeste.a ja repu,mtkev a ... no a chystam se pak vzit u reznika licka,koleno a maso na raznici.dalsi vikend asi
SarinaK
15. 11. 2018, 21:53
@zelenoockam
Mončo, jak děláš ta líčka? Chystám se na ně a nechci to zvorat. Dělala jsem je teda už, ale moc si to nepamatuju.
zelenoockam
16. 11. 2018, 7:39
@SarinaK
ty dělám rozkrojené,motýlek,neodblanuju,nic,prudce osmahnu,sundám,pak prudce kořenovou zeleninu.....zkus najít recept od Pohlreicha,tak nějak dělám,jen s obměnama.podle mne je důležité pomalé dušení nebo pečení.a dobrý pekáč-dělám v litině a opravdu dlouho.a ten způsob od Po.se mi jeví nejchutnější.nemáš se čeho bát.mi to připadá na způsob svíčkové,jen s vínem a nakonec bez smetany dávám si tam i stejné koření-navíc teda mírně česnek a tymián . vepřové dělám naopak vcelku,hodně bylinek-tam miluju rozmarýn.a vepřivé nakládám.jo a nejvíc se mi osvědčilo je dělat dva dny.jeden den třeba hodinku dusit na mírném ohni a druhý ten proces dokončit v troubě.dělám tak i svíci a různé věci.
anilvap2
15. 11. 2018, 21:40
@zelenoockam
Moniko, tak z toho co píšete by mě zaujaly asi jen ty líčka. U nás je mají ale málokdy. A jak je připravujete? Já je znám akorát na víně.
zelenoockam
15. 11. 2018, 21:43
@anilvap2
No nejvic na vine.zkousela jsem na bylinkach,cesneku,neco jako gulas...svickovou...ale to vino mi tam chybelo.jinak jakkoliv,ale dolit vino jo,blastne super byly jednou,kdyz jsem je nalozila do uzeneho koure a pak pomalilinku konfitovala v sadylku
SarinaK
15. 11. 2018, 21:23
@anilvap2
Husu. Svavtomartinskou byla v akci v pondělí za 70/kg a manžel se vrátil z cest až teď ve středu, tak bude husa a svatomartinské rohlíčky. Dnes jsem dělala rizoto.
Susan24
16. 11. 2018, 8:46
@SarinaK
U nás už taky zlevnili husy, ale pořád 95 Kč/1 kg a husa skoro 4 kg....tak jsem jí tam nechala, ale letos jsem ještě neměla ani kachnu ani husu
SarinaK
15. 11. 2018, 21:52
@e-sladkyspanek.cz
ano, naštěstí už je doma vyzvedla jsem ho na letišti, užil si to, je vyklidněný, tak doufám, že se chvíli zdrží doma taky
Dan.ka
15. 11. 2018, 21:55
@SarinaK
Jj, bohužel mražená, ale maďarská a ty bývají nejlepší. Ty máš asi domácí, ne? Na ty já nemám zdroj, ani na vejce, ani na maso, ani na brambory...ani na nic
anilvap2
15. 11. 2018, 21:38
@SarinaK
Uááá husu u nás je teda oblíbená kachna. Ale tohle já teda vařím málokdy. Na takový oběd chodíme k našim. Táta je gurmán. Vstává brzo ráno, no možná spíš v noci, šoupne ptáka do trouby na nějakých 95°C a pak k tomu průběžně vstává a podlévá atd. Ve 12h je kachnička jak od michelinského kuchaře. Zapomněla jsem napsat, něco jednoduchého. Ale budu o víkendu testovat nový recept na linecké.
zelenoockam
15. 11. 2018, 21:38
@SarinaK
Byli jsme na huse v nedeli.a ted mi m.pise,ze v jednom bozim pivovarku malickem je cely tyden jeste a ze tam v pohode jezdi doprava a ja nemuzu,nemuzu