SarinaK
17. 12. 2018, 20:59
Prosím může mi někdo objasnit, proč se šlehá máslový krém nad párou? Proč je to (prý) lepší než ušlehat normálně?
johnynka
17. 12. 2018, 21:53
@SarinaK
nevívm, šlehám v robotu cca 15minut máslo s cukrem. Dobu dodržuji, pak je to takové lahodné a ne vyloženě máslové
Muškovka
17. 12. 2018, 21:30
@SarinaK
Šári, já už krém roky nedělala, ale myslím, že ten co jsem dělávala kdysi, od babičky, vyhlášené kuchařky byl máslový, šlehaný nad parou Musela bych kouknout do sešitu...
SarinaK
17. 12. 2018, 21:32
@Muškovka
Jolanko, já to nějak spáchám v mixéru, na páru se můžu vyprdnout. Ono tam není v receptu vajíčko nebo žloutek, nějak to dopadne.
sympatie
18. 12. 2018, 12:05
@SarinaK
Dělám takto: ve vodní lázni šlehám celá vejce s cukrem až to zhoustne, nechat vychladnout, průběžně promícháme aby se netvořil škraloup. Zvlášť si vyšlehám samotné máslo a pak do něj postupně zaslehávám tu hmotu, je parádní, pak samozřejmě můžete různě dochutit, kafem, kakaem, citron, rum..... Já mám poměr, 1 máslo, 3 vajíčka, 20 dkg cukru (krupice).
SarinaK
18. 12. 2018, 12:17
@sympatie
Děkuju Jarko, tady v receptu je jen máslo s cukrem a ta pistáciová pasta, tak nevím, co by to vajíčko udělalo . Pro mě jsou krémy španělská vesnice, tohle je vyjímka. Na dorty děláme jen mascarpone se šlehačkou, máslový nikdy.
adamito
17. 12. 2018, 21:20
@SarinaK
maslový krém nemôžte šľahať nad parou Šári ,veď sa vám to roztopí
krišon
17. 12. 2018, 21:40
@SarinaK
Nad parou se šlehá vejce s cukrem, pak se sundá z hrnce, prošlehává do vychladnutí a pak se zašlehává máslo ...a nějaké přísady jako vanilka, káva, likér, rum ...a rádo se to zdrcne, tak s tím musíš opatrně zase nad tu páru ....na mne je to moc zdlouhavé a stejně tomu vajíčku nevěřím ....
SarinaK
17. 12. 2018, 21:52
@krišon
Alenko, díky za vysvětlení, tady je jen máslo s cukrem a pistáciová pasta, na mě je to opruz a nad párou to šlehat nebudu. Jen jsem se chtěla ujistit, že to jde i jinak. Někdo říká, že krémy jsou nadýchanější lepší. Ale u nás se stejně nedělají máslové, nejraději dělám šlehačku s mascarpone, máslo netřeba
zelenoockam
17. 12. 2018, 21:03
@SarinaK
nevím,ale osobně,ze zkušeností si myslím,že jde o správnou a stabilní teploutu.šlehali jsme i v mlékovaru kvůli tomu když nebyl čas hlídat.
SarinaK
17. 12. 2018, 21:11
@zelenoockam
ale tu stabilní teplotu máš přece pořád, doma u šlehání v mixéru ne a jak se to rozteklý máslo našlehá pak? já to fakt nechápu musím udělat krém do pistáciových stromečků a nevím jak. instrukce je máslo s moučkou a pastou pistáciovou
zelenoockam
17. 12. 2018, 21:13
@SarinaK
myslím stabilní vyšší,ne nízkou a ne var....,fakt nevím,ale když jsem musela péc tpracovně,tak nás nutili k tomu-bud parní lázen nebo max.hrnec na mléko.normoš udělej dle receptu.
SarinaK
17. 12. 2018, 21:15
@zelenoockam
u nás se krémové cukroví nedělá, tohle je premiéra. Si vždycky vymyslím nějakou echt vychytávku.
zelenoockam
17. 12. 2018, 21:17
@SarinaK
ti fandím-já dnes max.řešila logistiku mého objednaného byla jsem v horách,hledala expanzku,úplně jsem odzbrojila zajíce montéra svýmuu teoretickými znalostmi...no mi je fajn i bez pečení zítra jdu do sauny,at se tady kluci třeba zblázní u nějáké připitomělé komedie
SarinaK
17. 12. 2018, 21:33
@zelenoockam
sama mám ze sebe strach...mě to letos vyloženě baví. Asi stárnu nebo co