Zobrazit přihlášovací formulář

Podnikatelky a budoucí podnikatelky

Založit nové diskusní téma
Výchozí avatar
janina3 6. 5. 2020, 12:45
Holky, nechce se mi volat na FÚ, jdu raději sem pro radu ,-) Do 17.11. mám potvrzení o příjmu od zaměstnavatele, pak nemám nic, protože řeším nějaký problém ohledně zaměstnání s IP a s právníkem. Když chci teď poslat DAP, mám jim k tomu napsat třeba nějaké čestné prohlášení, že jsem. . . nevím vlastně co? Mám být správně zaměstnaná, ale není to dořešené. Tak třeba že jsem nebyla v registraci ÚP? Nebo jak byste to řešily? U nás je ÚP zavřený, budu to posílat poštou do Chebu. Moc díky (F)
Hanka_Bohmova 6. 5. 2020, 17:39
@janina3 Ano, přidala bych nějakou vysvětlující přílohu, kde bych popsala, že proto a proto je to období "vynechané". Je to krátká doba, nemyslím, že by se v tom potřebovali podrobněji vrtat.
janina3 8. 5. 2020, 18:04
@Hanka_Bohmova Hani, díky (F) Napsala jsem čestné prohlášení, že v 12/2019 jsem nepobírala mzdu od žádného zaměstnavatele ani jsem nebyla registrovaná na ÚP. Jen teď přemýšlím, jestli jsem to podepsala? ,-) Jinak jestli si vybavujete mojí kauzu s přechodem práv a povinností na nového zaměstnavatele, tak to má právník, který je vyzval, aby nás zaměstnávali. Oni napsali, že si nemyslí, že by nás měli zaměstnávat, ale ať tedy nastoupíme, dokud se to nevyřeší. Já už měla jinou práci, takže jsem se s nimi dohodla na ukončení. Teď čekáme ještě stále na závěr z Inspektorátu práce a právník chystá výzvu k náhradě ušlé mzdy + kolegyně nastoupila, ale hned v dalším měsíci jim dala výpověď. Takže teď jí ještě dobíhá zkušebka. Snad už do konce května bude pracovat i IP i soudy, aby se to hnulo 8o| Tak už se těším, až to bude ukončené ,-)
Hanka_Bohmova (upraveno) 18. 2. 2022, 21:33
@janina3 .
janina3 7. 6. 2020, 13:01
@Hanka_Bohmova Hani, tak přišlo nám vyjádření z IP (Y) Došli k závěru, že dle zákona DOŠLO k přechodu práv a povinností na nového zaměstnavatele |:o) Starý zaměstnavatel porušil dva paragrafy, nový asi pět 8o| Bylo jim uloženo sjednat nápravu a prý vše napraví ve vyúčtování za měsíc květen, tzn. teď v červnu. Ještě není konec, protože náš právník jim bude posílat předžalobní výzvu, kde požadujeme i uhrazení nákladů na advokáta. Tak uvidíme, jak se k tomu postaví :^) Ale pokud mají jen trochu zdravého rozumu, tak to udělají (Y)
e-sladkyspanek.cz 7. 6. 2020, 13:52
@janina3 Super (F)
slunisluni 7. 6. 2020, 13:44
@janina3 já bych jim i naúčtovala ještě újmu na zdraví, prostě ty nervy... a šikana...
janina3 7. 6. 2020, 16:42
@slunisluni Psala jsem to tomu advokátovi, zda by vtom požadavku mohl nějak zohlednit i tohle. Jsem samoživitelka a připravili mi svým jednáním opravdu dost horké chvilky. A tím, že jsem najednou zůstala bez práce, jsem byla nucená si najít jinou. Takže když nás pak ze strachu po dlouhé době vyzvali, abychom nastoupily, tak já už nemohla, protože jsem pracovala jinde (za o dost menší mzdu). Tím jsem přišla o svojí práci i o odstupné.Pracovní poměr mám jen teď do konce června, takže budu bez práce. A to jen díky jejich jednání. Tak jsem zvědavá, co mi na to právník odpoví. :^)
slunisluni 7. 6. 2020, 16:58
@janina3 já to chápu a hned mě to napadlo, taková anabáze... +o(
Hanka_Bohmova (upraveno) 18. 2. 2022, 21:33
@janina3 .
janina3 21. 6. 2020, 17:50
@Hanka_Bohmova Hani, tak peníze za ušlou mzdu nám poslali (Y) Jsem ráda, že jsme se nenechaly a šly do toho sporu. Za těch cca 80 tisíc mi to stálo (clamp) Děkuji Vám za podporu, tenkrát v začátcích mi to dodávalo hodně síly (F) (F) (F) (L) Ještě mojí kamarádku napadla jedna věc ,-) Jelikož nám nechtějí uhradit ty náklady na advokáta. . . tak prý mám podat na ten IP ještě jeden podnět. Zda nám nenáleží i odstupné, když se došlo k závěru, že nás převzali? :^) Tak abych řekla pravdu, leží mi to teď dost v hlavě. Co myslíte? ,-)
Hanka_Bohmova 21. 6. 2020, 21:19
@janina3 To je báječný! (F) Odstupné v tomto případě náleží, pokud pracovní poměr končí z organizačních důvodů na straně zaměstnavatele. A stačí, že se prokáže, že skutečným důvodem byly ty organizační důvody - to má vyšší váhu než to, co je napsáno v dohodě/výpovědi. Vy jste tam kvůli pracáku/nové práci skončily samy, pamatuju si to správně? Zkuste se na tom IP poradit, mohlo by to vyjít, protože kdyby šly věci normálně, pracovaly byste tam dál (což vám umožněno nebylo) nebo by vás vyhodili s odstupným, nejspíš byste jen tak z plezíru neodcházely samy. Ale není to taková tutovka, jako bylo to pokračování prac. poměru, tam to bylo dokonale jasné.
janina3 21. 6. 2020, 22:41
@Hanka_Bohmova (L)teda, takže nějaká naděje na spravedlnost tu je (Y) Mě pořád leží v hlavě, jak je to nespravedlivé, když čtyři roky jim velice úspěšně vedu obchod a pak se stane něco takového, já ne vlastní vinou o tu práci přijdu a nemám nárok na odstupné? 8o| Cítím to jako obrovskou nespravedlnost!!! Dva a půl měsíce jsem je neustále vyzývala, že chci dál pracovat, vždyť to víte. . . *-) Až po tak dlouhé době jsem si našla práci, kde mám o dost peněz míň a smlouvu jen do konce června. Teď od července zase práci nemám. Kvůli jejich čachrům jsem přišla o práci, takže to nechci jen tak vzdát :-S Napíšu ještě jeden podnět na ten IP a budu věřit, že spravedlnost ještě existuje. Zajímal mě Váš názor, díky (F) (F) (F)
janina3 7. 6. 2020, 16:37
@Hanka_Bohmova :-D tleskánky, to je krásné slovo (L) Moc vám všem holky děkuju za podporu a pomoc při řešení (F) (F) (F) Opravdu si toho vážím, že tady vždycky najdu pochopení (L)
janina3 10. 5. 2020, 14:19
@Hanka_Bohmova (L)Jé, Hani, to je moc milé (F) (F) (F) (F) Děkuji, já dám pak určitě vědět. Podle právníka to nemůže dopadnout jinak, než dobře. Otázka je jen, jestli zareagují na výzvu a zaplatí nebo budeme muset k soudu. Ale právo je prý zcela jistě na naší straně. Přesně tak, jak jste to od začátku říkala Vy (Y) (L)

Vybrali jsme pro vás

Kategorie