Zobrazit přihlášovací formulář
Výchozí avatar
marge 26. 5. 2020, 10:48
Prosím poradí mi někdo jak je to správně? Mám dceru ve své péči. je v druháku na gymplu,takže ještě minimálně dva roky bude studovat a žít se mnou.Ale bude jí za chvíli 18 a otec trvá na tom, že musí od 18ti alimenty posílat na její účet abych k nim neměla přístup. Je to zákonné? *-) (musela bych jí nastavit trvalý příkaz aby mi hned odešly, protože ona by je probendila :-) a dokud studuje tak jí stejně se vším všudy živím já.. A ještě jedna věc-pokud máme nějaké větší výdaje-rovnátka, doučování, léky.. je otec povinen přispívat nebo je to dobrovolné? (L) (L)
Dajdulík 26. 5. 2020, 11:02
@marge Ano, od 18 let se peníze dávají k rukám potomka. Zda druhý rodič přispívá na další mimořádné výdaje, jde o dohodu, případně požádat soud o zvýšení alimentů. Manžel od 18 posílal synovi na účet, ale alimenty měl dost vysoké, takže dál nepřispíval, jen jsme občas kupovali potřebné věci.
KattyV 26. 5. 2020, 11:01
@marge Dobrý den, manžel má stejně staré dcery jako vy a od 18ti by také rád posílal alimenty přímo jim. Nevidím na tom nic nezákonného. Samozřejmě jim nebude posílat všechno, část jim chce spořit, aby měly potom třeba něco do začátku na studia. Zároveň platí polovinu na rovnátka, léky, brýle atd., ale myslím, že to je dobrovolné. (F)

Vybrali jsme pro vás

Kategorie