Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - obecné dotazy, rady

Založit nové diskusní téma
Výchozí avatar
petrze 7. 1. 2021, 16:13
Prosím o radu ohledně langošů.X let dělám recept ze zakysané smetany a droždí (můžu těsto pak skladovat v ledničce) a jsou po usmažení tvrdé. Už delší dobu mám doma prosbu o měkké langoše (jestli to popisuju dobře ?). Jednou mi donesli ze školní jídelny langoše, které byly přeložené v micce a krásně měkké. už jsem zkoušela i jinak smažit, trošku to pomohlo, ale pořád to není ono. 8o|
Renča50 8. 1. 2021, 8:27
@petrze Mám tento recept - jsou výborné, dělávám z poloviční dávky 5ks, jsou velké 1 kg hladké mouky 2 vejce 400 ml mléka 250 ml zakysané smetany 4 čl soli 50 g čerstvého droždí 1 čl cukru do kvásku 3 větší brambory - uvařit ve slupce a studené nastrouhat Do 200ml mléka dáme cukr a droždí, necháme vzejít kvásek, prosejeme mouku, přidáme sůl, promícháme, přidáme kvásek, vejce, zakysanou smetanu, brambory, vypracujeme těsto, aby bylo vláčné, nic už nepřidávat! těsto se lepí, dám do většího mikrotenového sáčku přes noc do lednice, těsto zvětší svůj objem, nakyne, druhý den vytáhnu ze sáčku, hodně podsypu moukou, aby se mi to nelepilo a udělám 5 bochánků, nechám přikryté utěrkou hodinu kynout, každý povytáhneme a smažíme z obou stran (ve fritovacím hrnci), část těsta si můžeme nechat v ledničce a smažit i na druhý den

Vybrali jsme pro vás

Kategorie