Zobrazit přihlášovací formulář
Výchozí avatar
kalendik (upraveno) 16. 3. 2022, 11:47
Hezký den, potřebuji poradit, jak zabránit hltání štěnátka yorkšírka 10 týdenního. Mám protihltací misku, ale moc nepomáhá. Na veterině mi řekli, že to štěnda dělají, ale nějak tomu nevěřím. Bojím se, aby neměl problém se žaludkem později. Poradíte prosím? Denní dávku granulek má
rozdělenou na třikrát - ráno, v poledne a večer. Děkuji Martina (L)
Anďa64 27. 4. 2023, 10:17
@kalendik Ale to jim v tomto klidně věřte. Nám hltali vždycky všechny štěnda. A hltají dokonce i velcí psi, zvlášť, když je v jejich přítomnosti kočka :D A jako štěnata nám to taky hned většinou vyblila- nejlepší asi co mohlo být, naučily se pak že to není nejlepší způsob a časem si to sedlo. Před jídlem jsme jeli i povely, sedni, čekej, nesmíš, můžeš..Oni se i trochu uklidní. Věřím, že to bude dobré. :)
žaaaaabka 16. 3. 2022, 11:59
@kalendik Možná zkuste formu hry - poschovávat v bytě granulky na různá místa a pak nakonec jen trošku nechat v misce na dojezení. Nebo rozházet po podlaze, kde není koberec :-) Psi rádi hledají a čmuchají. Tak ho zabavíte a zároveň nebude hltat. Ještě je dobré použít povel "hledej"! Pokud bude pak venku chodit navolno, může to být odvolávací signál, když mu pamlsky rozsypete třeba do trávy a on je přijde hledat a můžete tak předejít situaci, kterou nechcete - např. útěk za jiným psem.
kalendik 16. 3. 2022, 19:09
@žaaaaabka Děkuji moc za radu, zkusím, jsem už fakt zoufalá a bojím se, že se to už neodnaučí :´(
MartaaK 16. 3. 2022, 21:01
@kalendik Já bych to fakt nehrotila, pes je smečkové zvíře a odjakživa, co si neurval z kořisti, to neměl. Takže pes je přizpůsobený k tomu, aby v co nejkratším čase zhltal, co nejvíc potravy, někteří si to dokonce pak někde vyvrhnou a pak pomalu sežerou, tak to prostě u psů chodí :)

Vybrali jsme pro vás

Kategorie