Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 133 návštěvníků)

rychlovka trvanlivý krém do čehokoliv - i do vánočního cukroví do dortů do buchet

0.0
rychlovka trvanlivý krém do čehokoliv - i do vánočního cukroví do dortů do buchet

Potřebné ingredience

100%tuk---250 g************kondenzované sladké mléko *salko - neuvařené celé

Postup přípravy

tuk rozehřejem, já to dělám v mikrovlnce , až vychladne sašleháme ručním šlehačem salko , šleháme dokud není krém s tukem smíchán

používám do čehokoliv, dorty, vánoční cukroví, buchty, košíčky

dám jen do pytlíku a hubičkou tvaruji bud na dort nebo na cukroví,,

vyzkoušejte a uvidíte krém vydrží hodně dlouho a nekazí se!!!!!!!!!!!!

dá se různě barvit

přeji krásný adventní čas, a úspěchů s krémem Lenka

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 16. 12. 2007, 16:14
Naprosto super, nemá chybu. Už mám zapsáno v sešitku s vánočními recepty. Díky (Y)
Leňula*B 16. 12. 2007, 16:50
@ (L) (L) (L) (L) (L) děkuji , jsem ráda že sjte spokojená (Y)
Sismi 16. 12. 2007, 15:59
zrovna jsem tímto krémem naplnila kakaové trubičky-taky z mimibazaru-je to lahůdka.díky za recept. (clamp).Radka
Leňula*B 16. 12. 2007, 16:51
@Sismi (F) (F) (F) tak at chutná (flower) (flower)
Nela7 16. 12. 2007, 15:52
Tak už se chladí v lednici, je to fakt rychlovka, člověk by neřekl, že se takové dvě tekuté přísady smíchají za minutku v hustý krém (Y) (Y) (Y)
Leňula*B 16. 12. 2007, 16:52
@Nela7 ;-) jen aby to neztuhlo moc, to pak jde špatně zdobit, protože ten tuk ztuhne (F) ale stačí nechat při pokojové teplotě (F) (F) (F) at vám chutná, (L) (L) (L) (L)
sluníčko77 16. 12. 2007, 10:54
dobrá jdu na to diky (F) [A] (^)
Leňula*B 19. 12. 2007, 13:21
@sluníčko77 :-$ tak doufám že se dílo podařilo (F) (F) (F) (F)
Ivinkam 16. 12. 2007, 10:42
Leni hotovo,nazdobeno.Je to fakt super.Půlku jsem ochutila nutelou a je to paráda (P) (P)Super recept (Y) (Y) (Y)
Leňula*B 16. 12. 2007, 10:46
@Ivinkam |:o) první recenze, to jsme ráda, že chutná :-$ :-$ ^o)
sluníčko77 15. 12. 2007, 10:43
jen pro zajimavost fakt je to dobré s tím tukem není lepší maslo??? je fakt že to tuhnout bude dobře ale chut??? (Y)
Leňula*B 16. 12. 2007, 10:40
@sluníčko77 ;-) zkuste ho, a uvidíte, na ten stejný způsob se dělají rafaelo kuličky, taky dobrota (Y) jinak ten tuk tam necítíte (L) (L)
Lidulinda 15. 12. 2007, 10:13
Leňulko, ten tuk(třeba Omega nebo tak něco???) rozehřát úplně? *-) A pak vmíchat to Salko...to jsem pochopila ;-) :-$ Normálně jsi mě navnadila, že asi udělám dneska košíčky, páč už mám všechno hotový a mám chuť něco udělat a nevěděla jsem co :-D
Leňula*B 15. 12. 2007, 10:16
@Lidulinda ahoj beruško, já to hodím do mikrovlnky, rozukrájím ho, a nechám asi 1 minutu, je to napolo rozpuštěné, a přikryju to talířem dám to na linku a ono to povolí všechno, až to vyhladne picnu tam tu plechovku a šlehám :-) a ten tuk , je to Lukana, omege, prostě stužený 100% tuk, uvidíš bude to lahopda! ale pozor vyhladlý ten tuk musí být [A] [A] [A] [A] [A] [A]
Lidulinda 15. 12. 2007, 10:23
@Leňula*B Tak já se na to odpolko vrhnu, děkuju, zlatíčko. Já věděla, že zase letos přibyde nějaký experiment ;-) Jdu zadělat na košíčky (Y) Pa a potom písnu, jak se zadařilo. Jo a ještě, kolik toho asi tak je??? Myslím na kolik košíčků...bajvočko :-$
Leňula*B 15. 12. 2007, 10:27
@Lidulinda ha, se ukošíčkuješ, já to dělám do maličkých papírových a mám jich tak nooooooo plnej plech a kousek |:o)
Lidulinda 15. 12. 2007, 10:38
@Leňula*B No to jsi mi teda pomohla :-D Copa já vím, jak máš velkej plech a jak je dáváš daleko od sebe, ty jedna :-p Tak kolem 60ks??? *-)
Leňula*B 15. 12. 2007, 10:54
@Lidulinda normál velkej co se fasuje při koupi trouby ;-) košíčky uplně hustě cedle sebe, člověče fotku nenajdu (L) (L)
Lidulinda 16. 12. 2007, 10:22
@Leňula*B Tetááááá, tak jsem to včera spáchala, ale ten krém byl furt takovej tekutej, tak jsem tam picla rozrcený piškoty a oříšky a je to teda bašta. Takže moooc díky a příště jen tenhle krém (Y) (clamp) (L)
Leňula*B 16. 12. 2007, 10:51
@Lidulinda no jo teta trošku pak dát ztuhnout (F) ale piškoty to je nápad, a oříšky hmmmmm taky dobrá obdoba, já oříškovej nerada,a le Petr jo (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Lidulinda 16. 12. 2007, 11:38
@Leňula*B Uvažovala jsem u o Nutelle, ale tou mám namazaný Ilšský dortíčky a my oříšky rádi(teda já ;-) ), takže fakt ňaminka (clamp) (clamp) (clamp) Díky, díky, díky a až budu dělat dortík, zase jen tohle. (Y)
Leňula*B 16. 12. 2007, 11:55
@Lidulinda :-$ :-$ :-$ to jsme ráda, a uvidíš jak bude chutnat |:o) |:o)
Ivinkam 15. 12. 2007, 9:48
To musím vyzkoušet (Y)Děkuji za inspiraci
Leňula*B (upraveno) 15. 12. 2007, 13:27
@Ivinkam :) :) :)
Ivinkam 15. 12. 2007, 9:55
@Leňula*B já už jsem ten můj komentář taky opravila ;-)
Zrušený účet 14. 12. 2007, 21:25
Leni, super nápad. Já ty klasické máslové nesnáším, ale tohle by mohlo být ončo. Tak zítra letím pro ten tuk, jelikož mi došel a vyzkouším :-)
Leňula*B 15. 12. 2007, 9:20
@ tak pak písnete, budu ráda (L) (F)
Kyzluska 14. 12. 2007, 21:15
Přesně tak, máte pravdu, uvařené salko s máslem, to by měl být on! (L) Tenhle taky musím někdy vyzkoušet, jen hloupý dotaz - kdy je dobré plnit krémy cukroví?? Jak uvařeným i neuvařeným salkem, aby to bylo to pravé??? (jidlo)
Leňula*B 15. 12. 2007, 9:20
@Kyzluska no tím máslovým bych to lepila až těsně, ale ten salkový s tím tukem, to klidně i 14 dní předem, dělám s ním i košíčky, to jen smíchám vše co mi zbylo po pečení, -piškoty, nepodařené cukroví, marmelády, oříšky, rozinky, med, a přidám štamprličku rumu ;-) jsem paktit tak to míchám šlehačem , pak to jen dám do pytlíku se zdobičkou, naplním tím ¨papírové košíčky, pak ten assmý sáček umyju a nmaplním krémem ze salka, natvaruju salko na tu hmotu a pak jen přeliju čokoládou, rychlé levné dokonalé, toot cukroví mám nejradi (Y) ;-) ;-) ;-) |:o)
Kyzluska 13. 12. 2007, 20:11
A co kdyby to salko bylo už uvařené?? Někde jsem to viděla a teď jsem teda zmatená............ :-$ Díky za odpověď Iveta
Leňula*B 13. 12. 2007, 20:12
@Kyzluska ;-) JO TAK TO NEVÍM , NEZKOUŠELA JSEM , NEMLHU SLOUŽIT, ALE UVAŘENÉ DĚLÁM S MÁSLEM, TAKY LAHŮDKA (Y) (Y) (Y)
Judinka 13. 12. 2007, 20:07
TOŽ TO PRUBNU ASI. JÁ DĚLÁVÁM TEN KLASICKÝ S VAŘENOU PLPOU. (pernicek) (koule)DĚKUJI ZA ZAJÍMAVÝ RECEPT. (L)
Leňula*B 13. 12. 2007, 21:53
@Judinka tak pak se pochlubte jak vám chutnalo (L) (L)
dášulinka 12. 12. 2007, 13:28
Asi hloupý dotaz-to salko sladké,že? *-)
Leňula*B 12. 12. 2007, 13:37
@dášulinka ano je sladklé, je to to husté mléko kondenzované , krém už se nemusí sladit (Y) (Y)
RUNTY 11. 12. 2007, 22:36
Lenčo , jaký má chut krém ze 100% tuku . Myslela jsem že chutný krém se dělá jen z másla , popř z hery ? Děkuji S pozdravem Alča (jezisek)
Leňula*B 12. 12. 2007, 12:42
@RUNTY ALI fakt to nepoznáte, je to úplně jiná chut jak máslový, je to hooooooodně cítit po tom salku ale fakt míchat do vychladlého rozpuštěného tuku (F) (F) (F)
Janulik 11. 12. 2007, 22:01
Dobrý den můžu s ezeptat, jeden tuk a jaký a jendo Salko v plechovce a jen smíchat dohromady? To bcyh mohla zvládnout i já antitalent na krémy Díky za rady
Leňula*B 12. 12. 2007, 12:43
@Janulik ano jedna kostaka kutu, a jedno salko v plechovce, tuk rozehřát a pak jen vmíchat to salko mixérem dokud se to nepomíchá (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie