(recept
si oblíbilo 355 návštěvníků)
kynutý knedlík... ...nadýchaný jako obláček
Potřebné ingredience
200ml mléka,1 vejce, 1 bílý jogurt (150 g), lžička soli, lžička cukru, 300 g pol. mouky, 200 g hl mouky, 2 žičky suš. droždí, nebo 1/2 čerstvého
Postup přípravy
program testo, těsto nesmí lepit a kdyby ano, tak podsypat hl. moukou. Z těsta se udělají 2 bochánky, které potřete olejem. To proto, aby se k soubě nepřlepily. Nechají se na utěrce kynout cca 20 min. Po nakynutí je dejte vařit do páry na 25 min. Běhev vaření neotvírat, jinak knedle ,,spadnou" Po uvaření ihned několikrát propíchnout špejlí.
Pokud máte rádi s houskami, tak starší rohlík nakrájet na kostičky a dát do trouby vysušit. Nebojte se že budou tvrdé, během vaření změknou. Tvrdé rohlíky zapracujte do těsta před kynutím.
Po uvaření se krájí nití, protože jsou velmi křehké, ale jak vychladnou tak ztunou a není problém je krájet nožem.
Přeji dobrou chuť
Tam ta fotka dole s tím obrovským množství knedlíků je dělaná pro kamaráda do Belgie. V Belgii nejsou, tak si je kupoval v ČR, ale až jsem mu uvařila ty svoje, tak žádné jiné nechce. Inu domácí je prostě domácí :-)
Pokud máte rádi s houskami, tak starší rohlík nakrájet na kostičky a dát do trouby vysušit. Nebojte se že budou tvrdé, během vaření změknou. Tvrdé rohlíky zapracujte do těsta před kynutím.
Po uvaření se krájí nití, protože jsou velmi křehké, ale jak vychladnou tak ztunou a není problém je krájet nožem.
Přeji dobrou chuť
Tam ta fotka dole s tím obrovským množství knedlíků je dělaná pro kamaráda do Belgie. V Belgii nejsou, tak si je kupoval v ČR, ale až jsem mu uvařila ty svoje, tak žádné jiné nechce. Inu domácí je prostě domácí :-)
3 hodiny vaření... ...hurááááááááááá hotovo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé