Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 228 návštěvníků)

Medovník

0.0
Medovník

Potřebné ingredience

Recept vkládám na přání...vyzkoušela jsem několik receptů na medovník, tento zatím vede-výborný. Potřebujeme: na pláty-1 Heru nebo máslo, 400g hladké mouky výběrové, 190g cukru krupice, 3 vejce, 1 čl jedlé sody, 3 pl medu. Na nápň-300g másla, 1 zahuštěné slazené mléko (Salko), 1 kysanou smetanu, 2 čl cukru moučka. Na zdobení-mleté ořechy (cca 2 pl) příp. marcipán, čokoládové přízdoby, čokopoleva-dle fantazie.

Postup přípravy

Heru s medem rozpustíme na ohni, do teplého vešleháme všechny ostatní přísady-já projedu ručním šlehačem, ale stačí i vymíchat vařečkou. Z pečicího papíru si vystřihneme 2 kola podle talíře, na který chceme medovník umístit a mažeme těstem-jde to dobře-je tekuté-na každé kolo dávám cca 2 pl těsta a rozmažu příborovým nožem-tence, třeba jako pomazánku na chleba. :-) Pláty na střídačku peču-v horní části trouby při 180 st. stačí pár minut-hlídat-rychle se připálí. Mám 7 plátů. Hotové obkrojím do kulata-nejlépe pokličkou s ostrou hranou-to jde nejrychleji-lze samozřejmě i nožem. Odkrojené zbytky nevyhazovat a nejíst-budou třeba. :-) Příprava náplně-změklé máslo vyšleháme se Salkem 2 hod.vařeným ve vodní lázni a VYCHLADLÝM! Nejlépe uvařit den předem, nebo koupit rovnou salko Caramelo-již hotové. Caramelo existuje i čokoládové a vůbec to není špatné, pak máme čokomedovník. :-) Ten klasický je ale z čistého Salka-karamelový. Pokud se krém srazí-stane se, když máslo a Salko nemá stejnou teplotu, pomoc je velmi jednoduchá-rozpustit kousek másla naprudko v kastrůlku, až bublá a na nejvyšší obrátky vešlehat do sraženého krému-okamžitě se spraví-je to jako kouzlo :-) Vychladlé pláty promazávat na střídačku krémem a kysanou smetanou se zamíchanými 2 čl cukru-máme jich 7, takže první plát krém, druhý třetina smetany, třetí zase krém, čtvrtý druhá třetina smetany, pátý krém, šestý zbytek smetany, sedmý opět krém a omazat i boky dortu. Po každém namazání suchý plát pořádně přitlačit. Odkrojené zbytky plátů rozemneme rukama a smícháme s mletými vlašskými ořechy (kdo má na ořechy alergii, bez problémů vynechá) a celý dort na povrchu i ze stran obsypat, boky oplácat :-) Dále můžeme nebo nemusíme zdobit dle chuti-postříkat čokoládou atd... Medovcník potřebuje alespoň den uležet-v lednici zabalený ve fólii, pak je naprosto dokonalý.

...

...

...

...

...

.

.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bobula 25. 10. 2012, 14:41
... vypadá báječně, ukládám (zajic)
peggybundova 25. 10. 2012, 16:36
@Bobula A chutná ještě líp, ňam (zajic) ,-)
lamonika 23. 10. 2012, 23:03
taky dělám a vynikající (Y) vždy se hned sežere (jidlo)
peggybundova 25. 10. 2012, 16:36
@lamonika (Y) (Y) (Y)
lidare 23. 10. 2012, 21:43
(Y) :-)moc pěkný (clamp) (clamp) (clamp)
peggybundova 25. 10. 2012, 16:36
@lidare Děkuji (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie