(recept
si oblíbilo 530 návštěvníků)
Perníčky paní Brýdové - měkounké tak, že hned po upečení zmizely:-)
Potřebné ingredience
500g hladké mouky, 200g moučkového cukru, 5 lžic medu, 100g másla nebo Hery, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 2 kávové lžičky koření do perníku, lžička sody a 1/4 prášku do perníku. Těsto necháme uležet v lednici alespoň 12 hodin. Z těsta pak vyválíme placku silnou cca 3-4 mm. Pozor ať nemáte perníčky moc tenké...pak opravdu měkounké nebudou ani s tímto receptem:-) Pečeme na 180 stupňů, než začnou vonět.
Postup přípravy
Opravdu mám vyzkoušeno spoustu receptů na perníčky a tento bezkonkurenčně vede. Podle webu paní Brýdové jsem těsto válela přes potravinovou fólii a téměř vůbec nepodsypávala. Na radu kamarádky jsem do těsta a ani pod něj při válení nepřidala ani trošku mouky navíc...to prý je jeden z důvodů proč perníčky nejsou po upečení měkké a nadýchané. Budu ráda za vaše případné postřehy k tomuhle receptu:-)
Přidávám ještě polevu podle paní Brýdové: Šlehám metlovým elektrickým šlehačem, na 1 bílek dávám cca 140-150g cukru (používám EXTRA JEMNÝ - vhodný právě pro tohle zdobení, trochu citr.šťávy a 2 lžíce solamylu. Hotová poleva se nesmí roztékat, ale ani nesmí být tak hustá, že nejde vytlačovat ze sáčku... hustotu zkouším a koriguji buď citronovou šťávou, kterou také přecezuji přes sítko, aby se mi do polevy nedostala dužina nebo jadérko, nebo solamylem.
Přidávám ještě polevu podle paní Brýdové: Šlehám metlovým elektrickým šlehačem, na 1 bílek dávám cca 140-150g cukru (používám EXTRA JEMNÝ - vhodný právě pro tohle zdobení, trochu citr.šťávy a 2 lžíce solamylu. Hotová poleva se nesmí roztékat, ale ani nesmí být tak hustá, že nejde vytlačovat ze sáčku... hustotu zkouším a koriguji buď citronovou šťávou, kterou také přecezuji přes sítko, aby se mi do polevy nedostala dužina nebo jadérko, nebo solamylem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé