Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 229 návštěvníků)

NEJLEPŠÍ ČESKÉ BUCHTY (NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY)

0.0
NEJLEPŠÍ ČESKÉ BUCHTY (NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY)

Potřebné ingredience

TĚSTO: takto vložíme do DP: 250ml vlažného mléka, 112g rozpuštěné Hery, trochu rumu, 2 vejce, 1 lžička citronového aroma Dr. Oetker, nebo citronová kůra, 600-620g hladké mouky (dala jsem 600g a pak přisypávala, aby těsto nebylo řídké), 1 vanilkový cukr, 112g cukru, 3/4 kostky droždí, lžička soli a špetka muškátovéoh květu. Pokud nemáme domácí pekárnu, zaděláme ve stejném množství klasickým způsobem!!

Postup přípravy

těsto necháme zadělat a vykynout v DP, já mám Moulinex XXL - takže program č.13

pak tvoříme buchty (vysvětleno u obrázkového postupu), do kterých dáváme následující náplně:


TVAROHOVÁ - rozděláme si jeden tvaroh s žloutkem, vanilkovým cukrem a dosladíme ještě cukrem písek dle chuti. Používám vaničkový tvaroh polotučný, ale nepřidávat mléko! Pokud máte klasickou kostku tvarohu, budete muset trochou mléka naředit.


MAKOVÁ - asi 10 dkg máku svaříme s trochou mléka, dochutíme cukrem, citrónovým aroma Dr. Oetker nebo citrónovou kůrou. Můžem do toho přidat i trochu povidel. Moje babička do toho dávala vždy i trochu pravého hořkého kakaa - nevím proč, ale přidejte - je to prostě výborné (asi věděla, proč to takhle dává)

POVIDLOVÁ - to je nejjednodušíí, stačí kupovaná povidla, pokud jsou z lednice, stačí pak kousek lžičkou dát na těsto a zabalit. Jde to nejlépe - nic nevytéká!


PEČEME při 160°C asi 30 minut, ale raději se řiďte zkušenostmi s vlastní troubou!

vykynuté těsto z pekárny

připravíme si tvarohovou, makovou a povidlovou náplň

připravíme si malé kousky těsta (nebo velké, pokud chcete velké i buchty) a dáváme jednotlivé náplně a opatrně zabalíme tak, aby těsto vypadalo jako na dalším obrázku:

takhle připravené je pak dáváme na plech, který je lehce polit olejem, buchty jednotlivě v oleji "obalíme" a řadíme vedle sebe

šikovný pomocník se vždycky hodí:-)

a je hotovo, buchty jsou naskládané na pekáči, všechny se krásně lesknou od oleje. Ale pozor, nesmí v něm plavat! Mělo by to vyjít tak, aby byli jen pěkně potřené celé! Určitě poznáte, které jsou mého syna;-)

vložíme do vyhřáté trouby - já peču na 160°C asi 30 minut, ale rozhodně se řiďte raději zkušenostmi s vlastní troubou!!

už se na nás pěkně smějí z trouby

upečeno

a můžeme servírovat - DOBROU CHUŤ!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

IRIS128 11. 4. 2010, 9:01
moc dobre buchticky, z testa delam i kolace atd (Y) (Y) |:o) |:o) jiny recept uz nechci sem velmi spokojena a podle zroutkovani i rodina, tento tyden sem delala kolace, z teto varky testa jich bylo 35 a byly hned pryc ,-) ,-)
gija 24. 2. 2010, 18:49
(Y)Buchty jsou výborné (clamp), všem nám moc chutnaly (clamp),děkujeme za super receptík (hello)Irena (X), (X)
Markus01 8. 2. 2010, 16:57
Dobrý den všem. Pekla jsem povidlový. I moje mamka, která je zdatná pekařka si je nemohla vynachválit a to je co říct. VÝBORNÝ RECEPT!!!
Jáňa2 16. 1. 2009, 16:06
Ali, právě mám těsto v pekárně a kyne. Nechávala jste kynout jenom tu dobu , co je nastavený program v pekárně nebo déle? Mám stejnou jako vy a po uplynutí času, je těsto tak v půlce *-).
IRIS128 11. 4. 2010, 9:02
@Jáňa2 nechavam i 20min vice, nevypinam jen to necham dojit nahoru (L)
Jitka.A 22. 9. 2008, 14:06
Alenko, jsou výborné (zajic) (zajic) (zajic). Smlsly se během dne (pl) (pl). A všem ohromně hutnaly. Jiné už nedělám. (L) (L) (clamp) Díky za recept. Jitka
cicmoši 1. 8. 2008, 12:19
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) úúúúúúúúžasné , najlepší recept aký som doteraz na tieto buchtičky vyskúšala......... (Y) (F) (F) (F) (F) (F) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) cesto mi skoro vyskočilo s pekárny von a buchtičky sú krááásne , nadýchané, výborné, no proste fakt vynikajúúúce (Y) (Y) (Y) (F) moc díky za receptík, ten bude u nás ako doma (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) Katka
Martinatea 14. 7. 2008, 19:53
Jé Alenko hned si to uožím,vypadají výborně (Y) (Y)tak jak pořídíme pekárnu tak vyzkouším (L)
hruskovice 20. 6. 2008, 19:49
(Y) (Y) (Y) Téda, ty jsou fakt výborný, manža se do nich pustil ještě za tepla, sotva přijel z práce. Lepší buchty jsem ještě nejedla a jiný už ani nevyzkouším. Dneska jsem byla doma za (*) a to jen díky Vašemu receptu. Takže díky, díky, díky...
helulka 19. 6. 2008, 17:24
No to je náádhera, voní až sem ... (Y) (Y) (Y) (Y) Hned ukládám a snad brzo vyzkouším (až utichne dortománie). A taky si budu muset najmout nějakého malého pomocníka šikulu (Z)
marusicu 21. 5. 2008, 19:44
Buchty jsou fakt vynikající, ve dvou je jíme třeba tři dny a pořád jsou výborný. DOPORUČUJI!!! (Y) (jidlo)
Lenkadkc 10. 4. 2008, 20:02
Výborné buchty (Y) (Y) (Y) kdo ochutnal, ten pochválil (zajic)pekli jsme už několik druhů, ale tyto vedou na celé čáře (clamp) (clamp) (clamp)proto u nich zůstaneme a jiné péci nebudeme. Děkujeme za recept...MŇAM (&)
MachyA 12. 4. 2008, 9:49
@Lenkadkc Jéé, Leni, to jsem moc ráda! (L) Děkujeme a ať se podaří i příště (Y) Mějte se krásně! (flower) (hello) (flower) Alena
madamecrazy 29. 3. 2008, 11:23
Ali buchty jsem ještě nikdy nepekla, bude to má premiéra, a vyzkouším na ní asi ten váš receptík :-$ :-$ :-$ Můžete mi podrobněji napsat, jak zacházet s těstem, když nemám domácí pekárnu. Jak ho přesně připravit, aby vykynulo tak, jak má :-) :-) Předem moc děkuji za rady (L)
MachyA 29. 3. 2008, 15:13
@madamecrazy Klárko zdravím, určitě se toho nebojte, i buchty se dělají někdy poprvé ;-) Mrkněte ke mně do receptů na vánočku, tady je odkaz: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=10092 a tam i píši jak zadělat kynuté těsto. Snad Vám to takhle bude stačit. Případně máte-li doma nějakou klasickou českou kuchařku, i v těch bývá, jak správně zadělat kynuté těsto *-) Držím palce, ať se buchty povedou, my už jsme všechny snědli, byly výborné! (Y)
pentilka 28. 3. 2008, 16:07
Hmmmmmmmm (zajic), klasický dlažky, ty my taky rádi (zajic) (zajic) (zajic), asi vyzkouším, vypadají náramě |:o) |:o) |:o). Díky za receptík (L) Olga
MachyA 28. 3. 2008, 17:26
@pentilka Oli doporučuji, dělala jsem je v poledne a z celého plechu už jich zbývá jen 5, takže můžu začít znova!! ;-) ;-) ;-) U nás prostě nic podobného nevydrží do druhého dne (smich) Ať se Vám povedou! (Y) Alena (flower) (hello) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie