(recept
si oblíbilo 80 návštěvníků)
Honzovy buchty
Potřebné ingredience
droždí,mlíko,sůl,cukr,polohr.+hladkou mouku,2žloutky,olej,tvaroh,nebo povidla,vanilk.cukr,
Postup přípravy
250ml mlíka dám trochu ohřít,aby bylo vlažné,nadrobím kostku droždí,1lžíci cukru-nechám 10min..Mezitím si nachystám do mísy20dkg polohr.+30dkg hl.mouky,2žloutky ,150ml oleje(žloutky šlehačem míchám a postupně přidávám olej),1lžička soli.Pak přidám kvásek a pořádně promíchám.Nechám asi 2hod.kynout.Nachystám si tvarohovou nádivku z:tvaroh,mletý+vanilkový cukr,1celé vejce+1žloutek.Vykynuté:těsto lžíci dávám na pomoučený vál,naplním tvaroh.náplní nebo povidly zabalím,dám do pekáčku a pomastím máslem každou zvlášť.Dám péct,peču do růžova,po vytáhnutí potřu hned vodou a nechám vychladit.Postup obrázkový přidám příště.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ViliViki
(upraveno)
28. 11. 2008, 21:58
Včera jsem dělala poprvé v životě(kynuté těsto),za 3 hodiny po vytáhnutí z touby nebyla ani jedna buchta Všem tento receptík doporučuji,buchty jsou moc dobréréééé Martina
žingi
(upraveno)
4. 12. 2008, 8:38
@ViliViki
To jsem ráda,že chutnalo a že nic nezbylo.Takové pečení mám rádá,když se po tom jen zapráší.Taky jsem před třema lety teprve začala s kynutým těstem,nikdy se mi do toho nechtělo
palfi
(upraveno)
25. 10. 2008, 19:17
Hned bych si dala, vypadají úúúžasně určitě vyzkouším váš recept
žingi
(upraveno)
25. 10. 2008, 21:01
@palfi
Děkuji za chválu.Ze stejného těsta dělám koláčky a už i sladké housky,jen do houskového přidám cukr.Je to jak sladké rohlíky v obchodě Jak upečete,napište jak se povedly
Denisaaa
(upraveno)
25. 10. 2008, 18:32
Děkuji moooc za receptík. Buchtičky jsou výborné a rychlé
žingi
(upraveno)
25. 10. 2008, 18:53
@Denisaaa
děkuji za chválu a jsem ráda,že taky někdo vyzkouší a buchty chutnají
Bianka
(upraveno)
26. 5. 2008, 21:07
Super recept,ale nevím na kolik stupňů buchty pečete??? a přibližně jak dlouho.......Děkuji chci je vyzkoušet
žingi
(upraveno)
29. 5. 2008, 7:23
@Bianka
Blani,já mám plynovou troubu a nemám označené stupně.Kynuté těsto potřebuje víc rozehřátou troubu a péct silněj než buchty Víc vám k tomu bohužel neporadím.
žabada
(upraveno)
26. 5. 2008, 20:47
Hned bych si je dala!!! můžu se zeptat - proč se potírají vodou? Zdena
žingi
(upraveno)
29. 5. 2008, 7:20
@žabada
nevím,asi aby byly křupavější ,dělám to podle receptu maminy
martina36
(upraveno)
26. 5. 2008, 21:03
@žabada
buchtičky nádherné,oni se potírají,aby vydržely déle vláčné,já mám jeden staročeský recept a tam je potírají teplým mlékem
žingi
(upraveno)
29. 5. 2008, 7:19
@martina36
Já potírám,když je dávám naplech máslem nebo olejem,aby se neslepily a hned po upečení jen přetřu vodou.Nám nikdy nevydrží,takže nepotřebujeme,aby vydržely dýl.To bych asi musela péct z mega dávky
p.kunrt
(upraveno)
15. 4. 2008, 21:15
Právě jsem je vytáhla z trouby a už jednu baštím za tepla. Těsto mi udělala domácí pekárna. Výborně se s ním pracuje a buchtičky jedna báseň.
žingi
(upraveno)
26. 5. 2008, 20:31
@p.kunrt
Já nemám pekárnu,ale pohraji si s tím sama.Ze stejného těsta dělám koláčky,na které se chystám ráno.
OLUŠ
(upraveno)
12. 4. 2008, 15:39
nádhera, dejte je do kategorie moučníky
žingi
(upraveno)
12. 4. 2008, 19:36
@OLUŠ
děkuji, už mám