Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 80 návštěvníků)

Honzovy buchty

0.0
Honzovy buchty

Potřebné ingredience

droždí,mlíko,sůl,cukr,polohr.+hladkou mouku,2žloutky,olej,tvaroh,nebo povidla,vanilk.cukr,

Postup přípravy

250ml mlíka dám trochu ohřít,aby bylo vlažné,nadrobím kostku droždí,1lžíci cukru-nechám 10min..Mezitím si nachystám do mísy20dkg polohr.+30dkg hl.mouky,2žloutky ,150ml oleje(žloutky šlehačem míchám a postupně přidávám olej),1lžička soli.Pak přidám kvásek a pořádně promíchám.Nechám asi 2hod.kynout.Nachystám si tvarohovou nádivku z:tvaroh,mletý+vanilkový cukr,1celé vejce+1žloutek.Vykynuté:těsto lžíci dávám na pomoučený vál,naplním tvaroh.náplní nebo povidly zabalím,dám do pekáčku a pomastím máslem každou zvlášť.Dám péct,peču do růžova,po vytáhnutí potřu hned vodou a nechám vychladit.Postup obrázkový přidám příště.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ViliViki 28. 11. 2008, 21:58
Včera jsem dělala (Y) (Y) (Y)poprvé v životě(kynuté těsto),za 3 hodiny po vytáhnutí z touby nebyla ani jedna buchta ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)Všem tento receptík doporučuji,buchty jsou moc dobréréééé (C) (C) (C) (C) (C)Martina
žingi 4. 12. 2008, 8:38
@ViliViki To jsem ráda,že chutnalo a že nic nezbylo.Takové pečení mám rádá,když se po tom jen zapráší.Taky jsem před třema lety teprve začala s kynutým těstem,nikdy se mi do toho nechtělo ;-) ;-) ;-) (F) (F) (F)
palfi 25. 10. 2008, 19:17
Hned bych si dala, vypadají úúúžasně určitě vyzkouším váš recept :-) :-) (hello)
žingi 25. 10. 2008, 21:01
@palfi Děkuji za chválu.Ze stejného těsta dělám koláčky a už i sladké housky,jen do houskového přidám cukr.Je to jak sladké rohlíky v obchodě (Y) (F) (F)Jak upečete,napište jak se povedly (flower)
Denisaaa 25. 10. 2008, 18:32
Děkuji moooc za receptík. Buchtičky jsou výborné a rychlé (Y)
žingi 25. 10. 2008, 18:53
@Denisaaa děkuji za chválu a jsem ráda,že taky někdo vyzkouší a buchty chutnají (Y) (F) (F) (F)
Bianka 26. 5. 2008, 21:07
(Y)Super recept,ale nevím na kolik stupňů buchty pečete??? a přibližně jak dlouho.......Děkuji (F) chci je vyzkoušet (Y)
žingi 29. 5. 2008, 7:23
@Bianka Blani,já mám plynovou troubu a nemám označené stupně.Kynuté těsto potřebuje víc rozehřátou troubu a péct silněj než buchty *-)Víc vám k tomu bohužel neporadím. (child12) (F) (F) (F)
žabada 26. 5. 2008, 20:47
Hned bych si je dala!!! můžu se zeptat - proč se potírají vodou? (pes) Zdena
žingi 29. 5. 2008, 7:20
@žabada nevím,asi aby byly křupavější ;-),dělám to podle receptu maminy (clamp)
martina36 26. 5. 2008, 21:03
@žabada buchtičky nádherné,oni se potírají,aby vydržely déle vláčné,já mám jeden staročeský recept a tam je potírají teplým mlékem
žingi 29. 5. 2008, 7:19
@martina36 Já potírám,když je dávám naplech máslem nebo olejem,aby se neslepily a hned po upečení jen přetřu vodou.Nám nikdy nevydrží,takže nepotřebujeme,aby vydržely dýl.To bych asi musela péct z mega dávky ;-) ;-)
p.kunrt 15. 4. 2008, 21:15
Právě jsem je vytáhla z trouby a už jednu baštím za tepla. Těsto mi udělala domácí pekárna. Výborně se s ním pracuje a buchtičky jedna báseň. (clamp)
žingi 26. 5. 2008, 20:31
@p.kunrt Já nemám pekárnu,ale pohraji si s tím sama.Ze stejného těsta dělám koláčky,na které se chystám ráno. (F)
OLUŠ 12. 4. 2008, 15:39
(clamp) (clamp)nádhera, dejte je do kategorie moučníky |:o) |:o) ;-)
žingi 12. 4. 2008, 19:36
@OLUŠ děkuji, už mám (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie