(recept
si oblíbilo 340 návštěvníků)
ORANŽOVÉ RIZOTO
Potřebné ingredience
na větší pekáč-2 velké cibule,40 dkg mletého vepř.masa,sůl,pepř,masox v prášku nebo normální,mražená zelenina hrášek s mrkví,1 malé lečo,rýže-asi tak 30 dkg v syrovém stavu.
Postup přípravy
Uvaříte si rýži.Vedle na pánvi osmahnete 2 velké cibule nadrobno,na to vepřové mleté maso,osolíte,opepříte,já dávám ještě prášek Knorox,to je něco jako rozdrobený masox,orestujeme maso,trošku podliju,chvilku dusím,pak přidám mražený hrášek s mrkví,dusím do měkka,a nakonec přidám jedno malé lečo i s nálevem,a nechám povařit asi 10 minut,aby tam nebylo tolik vody.Pak smíchám s rýží v pekáčku-neděste se,když to bude jako kejda-v troubě se to vydusí!!,a dám do trouby na 200 stupnů dodělat,ta štáva se krásně vsákne do rýže,a rizoto je takové kypré a moc dobré.Dobrou chut:-)
Jelikož se maminky často ptají,jakéže to lečo do rizota patří,jestli v plechovce nebo ve sklenici,tak doplnuji,že ve skleničce:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lenixxx
(upraveno)
24. 3. 2007, 11:33
tedy musím říct že u nás doma rýže moc nejede, vlastně jíme jen rizoto a to opravdu málo. A zkombinovat lečo s rýží by mě asi ani ve snu nenapadlo. Ale je to výborné. Pochutnali jsme si a určitě to zas někdy zopákneme Posypané strouhaným sýrem to nemá chybu
kosina
(upraveno)
24. 3. 2007, 11:50
@Lenixxx
Přesně,u nás jím rýži jen já,ale rizoto maj rádi,ale jen tohle
Tominka
(upraveno)
21. 2. 2007, 14:56
Tak jsem dneksa udělala, jen místo vepř. dala maso kuřecí a víc duhů zeleniny a je to mňamka!!! Skvělej recept, zvadám palec nahoru, super!!
madda
(upraveno)
17. 2. 2007, 14:19
Měli jsme dnes k obědu Vaše skvělé rizoto. Díky moc za recept. Moc nám chutnalo.
helča
(upraveno)
21. 1. 2007, 12:08
Díky za vynikající recept! Pořád jsem hledala recept na takovéto "mokré" rizoto a konečně jsem našla. Nemá chybu a je velmi jednoduché. Už máme po obědě a já pořád chodím ujídat. Ještě jednou díky.
kosina
(upraveno)
21. 1. 2007, 12:19
@helča
Tak to je super,že chutnalo,a díky za pochvalu
jad
(upraveno)
17. 1. 2007, 14:43
Je opravdu mooooc dobré. Díky za skvělý recept.
kosina
(upraveno)
17. 1. 2007, 15:03
@jad
Díky také jsme ho dnes měli k obědu
KOFI
(upraveno)
29. 12. 2006, 12:49
Ani jsem nevěřila, že se dá na obyčejném rizotu něco vylepšit. A teď vidím, že dá . Dneska jsme měli k obědu to "Vaše" a musím říct, že je fakt výborné . Moc jsme si pochutnali ! Už ho nebudu dělat nikdy jinak! Děkuji za vynikající recept- ochotně ho budu šířit dál
kosina
(upraveno)
29. 12. 2006, 12:58
@KOFI
Tak to je super,že chutnalo,my ho měli včera s kyselou okurkou nemá chybu
amam33
(upraveno)
28. 9. 2006, 13:45
Dobrý den,včera jsem dělala rizoto a nemělo chybu,všem moc chutnalo,a to se u nás rizoto moc nejí,ale tohle konečně prolomilo ledy.Moc děkuji za recept.Andrea
salina
(upraveno)
24. 9. 2006, 21:17
Dobry vecer,tak dnes jsme ho meli k obedu.Myslela jsem si ze bude i zitra,ale manzel si zbytek vzal na nocni jak moc mu chutnalo.Dekuji za receptik moc moc DOBRY
kosina
(upraveno)
24. 9. 2006, 21:48
@salina
Díky za pochvalu,jsem ráda,že chutnalo
LuKl
(upraveno)
23. 9. 2006, 11:58
Dobrý den, Věro, tak se také přidávám k pochvalnému hodnocení! Před chvílí jsem rizoto dodělala a je vynikající. Děkuju za recept. Lucie
Enata
(upraveno)
8. 8. 2006, 13:20
Před chviličkou jsem dodělala vaše rizoto.Ještě se .Opravdu super, jen jsem místo mletého masa dala včerejší pečené plecko ale myslím,že jsem nic neskazila.Opravdu vynikající .Určitě se brzy zlákám nějakou vaší dobrutkou . .Přeji pěkný den a všem mužu DOPORUČIT .Renáta
kosina
(upraveno)
8. 8. 2006, 13:46
@Enata
Tak to mě vždycky potěší,když maminka,která u mě nakupuje,vaří i mé recepty jsem ráda,že chutnalo Věra
jazumi
(upraveno)
4. 8. 2006, 14:32
Tolik spokojených komentářů mě přinutilo rizoto uvavařit- musím všem dát za pravdu - je to prostě MŇAM RIZOTO! Lepší se mi nikdy nepodařilo. Dávám 1s a konečně vím, jak se zbavím leča,s kterým jsem už nevěděla "co"?! Díky a doporučuji
kosina
(upraveno)
4. 8. 2006, 15:19
@jazumi
Díky za pochvalu a pokud máte přebytek leča,zkuste ještě moje špagety Věra
Lukrato
(upraveno)
26. 7. 2006, 21:37
Tak dneska jsem dělala "oranžovou dobrotku" k obědu a musím moooooooooooc pochválit. Je fakt vynikající. Akorát se mi to zdálo trochu kyselejší, tak jsem masovou směs trošku přisladila a přidala koření na čínu. Ukládám si ke svým oblíbeným receptíkům, fakt vynikající.
kosina
(upraveno)
26. 7. 2006, 21:39
@Lukrato
To jsem ráda,další spokojený strávník Ta kyselost může být tím lečem,některé jsou sladší,některé spíš kyselejší.Jinak taky někdy občas do hotového rizota kápnu trochu maggi,ale jen když ho nějak nemůžu pořádně dochutit.
Verca 78
(upraveno)
8. 6. 2006, 20:12
¨Hlásím se jako další spokojený strávník,právě jsme si s prckem nacpali břicha,strašně nám to chutnalo.Přiznám se,že mi zlákala ta spousta hodnocení a fakt je to moc dobré.Brzy zkusím další váš nápad.Veronika.
Mihi
(upraveno)
26. 5. 2006, 20:21
Tak i já se přidávám ke spokojeným konzumentům tohoto výýýborného rizota.Akorát jsem dala 3 pytlíky rýže a sneslo by to i větší lečo :o)
avynka
(upraveno)
6. 4. 2006, 1:02
I já se musím přidat ke všem pochvalným komentářům. Zkusila jsem toto rizoto a mělo tak obrovský úspěch, že u tohoto receptu už zůstaneme. Výborné, vláčné, prostě super !
ajik1
(upraveno)
3. 4. 2006, 22:13
V sobotu jsem uvarila Oranozove rizoto a bylo opravdu MNAM. Diky za tenhle receptik.
Parma
(upraveno)
31. 3. 2006, 17:09
Rizoto je opravdu výborné,všem receptík moc doporučuji!!!!!!!!!!!
Preburda
(upraveno)
29. 3. 2006, 12:44
Věrušku, dneska jsme měli rizoto a musím napsat za celou rodinu, že bylo VÝTEČNÉ . Musím i napsat, že jsem v mražáku hrášek s mrkví neměla, tak jsem ta dala mraženou Veronskou směs. Máte u nás velký dík za receptík.
kosina
(upraveno)
29. 3. 2006, 12:50
@Preburda
SUPER,KOUKÁM ŽE JE NA MMB DOCELA FREKVENTOVANÉ HLAVNĚ,ŽE CHUTNÁ!VĚRA
pedl
(upraveno)
29. 3. 2006, 13:41
@kosina
Věrko měla byste za to rizoto dostat nějaké ocenění, protože ještě nikdo nikdy nenapsal, že by mu nechutnalo pouze samou chválu a tu teda zaslouženě já když jsem ho uvařila tak se přiznám jsem furt chodila okolo kastrolu a ochutnávala prostě mi to nedalo bylo to úúúúúžasné. Petra
kosina
(upraveno)
29. 3. 2006, 13:50
@pedl
Zkuste napsat adminům
veru
(upraveno)
27. 3. 2006, 20:16
bylo fakt výborný - přidali jsme si navíc kukuřici a fakt super. Děkujem
uvanesky
(upraveno)
24. 3. 2006, 15:54
ahoj, já to dělám podobně, jen ten základ s masem a zeleninou zamíchám se syrovou rýží a dám upéct s vodou do trouby v zavřené zapékací míse. na hrnek rýže 1,5 vody. je to ještě lepší, když se rýže udělá s masíčkem. na závěr to odkryju a dám zapéct sýr....at se udělá jak e udělá je super